About: Competence–model for employment services of the Czech Republic     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The competence-model (KM SZ) proposed for employment services is a generic type competence-model, that is designed for using in the employment services in the Czech Republic – mainly for describing job seekers abilities and workplaces requirements. The desired or offered competences on the labour market could be described by means of KM SZ and its classification structure. The proposed competence-model is comprised of soft competences (15 soft competences with 5 levels), general vocational competences (8 competences with 3 levels) and specific vocational competences (865 competences with 8 levels). This competence-model includes a possibility of being connected with roughly 17 000 competences, that are used for purposes of National occupations system (NSP) and National qualifications system (NSK). As a part of the output were given recommendations on implementing the proposed competence-model into systems and applications used by employment offices. (en)
  • Navržený kompetenční model služeb zaměstnanosti (KM SZ) je generický kompetenční model, který je určený pro použití ve službách zaměstnanosti v rámci ČR, především k popisu uchazečů o zaměstnání a požadavků na pracovní místa. Prostřednictvím klasifikační struktury KM SZ umožňuje popsat požadované nebo nabízené kompetence na trhu práce. Navržený kompetenční model se skládá z měkkých kompetencí, z odborných kompetencí obecných a z odborných kompetencí specifických. Měkkých kompetencí je 15 a mají 5 úrovní (např. kompetence k efektivní komunikaci, kompetence k flexibilitě...). Odborných kompetencí obecných je 8 a mají 3 úrovně (např. Počítačová způsobilost, Numerická způsobilost,...) Odborných kompetencí specifických je 865 a mají 8 úrovní. Kompetenční model umožnuje napojení na cca 17 000 kompetencí, které jsou využívány v NSP a NSK. Součástí výstupu byla i doporučení k implementaci navrženého kompetenčního modelu do systémů (aplikací) využívaných ve službách zaměstnanosti.
  • Navržený kompetenční model služeb zaměstnanosti (KM SZ) je generický kompetenční model, který je určený pro použití ve službách zaměstnanosti v rámci ČR, především k popisu uchazečů o zaměstnání a požadavků na pracovní místa. Prostřednictvím klasifikační struktury KM SZ umožňuje popsat požadované nebo nabízené kompetence na trhu práce. Navržený kompetenční model se skládá z měkkých kompetencí, z odborných kompetencí obecných a z odborných kompetencí specifických. Měkkých kompetencí je 15 a mají 5 úrovní (např. kompetence k efektivní komunikaci, kompetence k flexibilitě...). Odborných kompetencí obecných je 8 a mají 3 úrovně (např. Počítačová způsobilost, Numerická způsobilost,...) Odborných kompetencí specifických je 865 a mají 8 úrovní. Kompetenční model umožnuje napojení na cca 17 000 kompetencí, které jsou využívány v NSP a NSK. Součástí výstupu byla i doporučení k implementaci navrženého kompetenčního modelu do systémů (aplikací) využívaných ve službách zaměstnanosti. (cs)
Title
  • Competence–model for employment services of the Czech Republic (en)
  • Kompetenční model služeb zaměstnanosti ČR
  • Kompetenční model služeb zaměstnanosti ČR (cs)
skos:prefLabel
  • Competence–model for employment services of the Czech Republic (en)
  • Kompetenční model služeb zaměstnanosti ČR
  • Kompetenční model služeb zaměstnanosti ČR (cs)
skos:notation
  • RIV/44004508:_____/10:#0000002!RIV10-MPS-44004508
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(HR183/09)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 266749
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/44004508:_____/10:#0000002
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • kompetenční model; kompetenční model služeb zaměstnanosti (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3A715BFE544F]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Svoboda, Radek
  • Kotíková, Jaromíra
  • Karásek, Zdeněk
  • Drdla, Josef
  • Skřivánek, Jiří
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software