About: Central measuring unit for dielectric sensors     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Vícekanálová měřící jednotka pro vzdálené měření deformací: Zařízení provádí nezávisle statická i dynamická měření deformací se vzorkovací frekvencí řádu kilohertzů z velkého počtu senzorů připojených optickými vlákny. Zařízení je vybaveno širokopásmovým světelným zdrojem. Výstup zdroje je přes cirkulátor a optický přepínač zaveden do více měřicích kanálů. Na jednotlivé kanály jsou připojeny dielektrické FBG (fibre Bragg grating) senzory. Přijímaný signál je přiveden opět přes optický přepínač a cirkulátor do bloku spektrální analýzy. Zpracovaný signál je postoupen dále do bloků vizualizace, alarmů a archivace dat. Všechny komponenty a procesy v zařízení je možné ovládat pomocí bloku řízení s rozhraním Ethernet. Zařízení je možno vzhledem k použití optických vláken pro připojení senzorů umístit nejen v místě měření, ale kdekoliv ve vzdálenosti až desítky kilometrů. Zařízení je možno po internetu obsluhovat a přistupovat k datům odkudkoliv.
  • Vícekanálová měřící jednotka pro vzdálené měření deformací: Zařízení provádí nezávisle statická i dynamická měření deformací se vzorkovací frekvencí řádu kilohertzů z velkého počtu senzorů připojených optickými vlákny. Zařízení je vybaveno širokopásmovým světelným zdrojem. Výstup zdroje je přes cirkulátor a optický přepínač zaveden do více měřicích kanálů. Na jednotlivé kanály jsou připojeny dielektrické FBG (fibre Bragg grating) senzory. Přijímaný signál je přiveden opět přes optický přepínač a cirkulátor do bloku spektrální analýzy. Zpracovaný signál je postoupen dále do bloků vizualizace, alarmů a archivace dat. Všechny komponenty a procesy v zařízení je možné ovládat pomocí bloku řízení s rozhraním Ethernet. Zařízení je možno vzhledem k použití optických vláken pro připojení senzorů umístit nejen v místě měření, ale kdekoliv ve vzdálenosti až desítky kilometrů. Zařízení je možno po internetu obsluhovat a přistupovat k datům odkudkoliv. (cs)
  • Multichannel measuring unit for remote measurement of deformations: The unit provides both static and dynamic measurements of deformations with sampling rate of the order of kilohertz using number of the sensors connected through optical fibres. The unit is equipped with wideband light source. The source output is led to several measuring channels through circulator and optical switch. Sensor of the FBG (fibre Bragg grating) are connected to the individual channels. Received signal returns again through the circulator and optical switch to the spectral analysis block. Processed signal proceedes to the visualization, alarm and data archiving block. All components and processes within unit are manageable using control block fitted with the Ethernet interface. The unit can be located not only at the place of measurement but also anywhere up to tenth of kilometers due to usage of the optical fibres sensor interconnection. The unit can be operated as well as data can be accessed remotely over internet from any location. (en)
Title
  • Central measuring unit for dielectric sensors (en)
  • Centrální měřicí jednotka pro dielektrické snímače
  • Centrální měřicí jednotka pro dielektrické snímače (cs)
skos:prefLabel
  • Central measuring unit for dielectric sensors (en)
  • Centrální měřicí jednotka pro dielektrické snímače
  • Centrální měřicí jednotka pro dielektrické snímače (cs)
skos:notation
  • RIV/41192168:_____/14:#0000066!RIV14-TA0-41192168
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA01011650)
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
  • 26636
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 6483
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/41192168:_____/14:#0000066
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sensor; deformation; interrogator; remote sensing; spectral analysis; data processing; optical fibre; optical grating; remote access (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EAF47BFE562B]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
  • Prague
http://linked.open...atelePatentuVzoru
  • Úřad průmyslového vlastnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Veselý, Jaroslav
  • Demuth, Jaroslav
  • Šašek, Ladislav
http://linked.open...mniOchranaPatentu
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software