About: Software pro zpracování dat z měření DSTS     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Shortened description: Software (a program for PC) for editing, visualization and processing of output data from DSTS measurement unit was created. The basic functions are: reduction and transfer of processed data, conversion of measured values to engineering units and automatic export to the CSV format prior to use of a spreadsheet program. The software was created in the Scilab program, which enables free use of the new software under the CeCill license. Further functions of the new software are: plot of zero measurement in Brillouin frequencies, display of graphs: strain or temperature distribution along the measured optical fiber or relationship of strain/temperature development over time at a chosen point. The displayed graphs can be zoomed in /out and exported as pictures in common formats (i.e. JPG, SVG, EMF, GIF, BMP). (en)
  • Byl vytvořen software (program pro osobní počítač) pro úpravu, vizualizaci a následné zpracování výstupních dat z měřicí jednotky DSTS, s možností redukce objemu zpracovaných dat, jejich přenosu, přepočtu, zpracování a vizualizace v tabulkovém editoru. Software pro zpracování dat z měření byl vytvořen v programu Scilab. Jeho licence umožňuje bezplatné používání a je šířen pod licencí CeCill. Naměřené proprietární datové soubory z DSTS jednotky slouží jako vstupní data pro vytvořený program. Pro každé měření jednotky DSTS je vytvořen samostatný datový soubor s naměřenými hodnotami staničení a frekvenčního posuvu Brillouinovské frekvence nebo staničení a osového přetvoření, což platí i při automatickém opakovaném měření v daných časových intervalech. Program umožňuje hromadné načtení všech vytvořených souborů do paměti a díky optimalizaci zvládne i velké objemy dat, které vznikají při dlouhodobém měření s rychlým opakováním. Načtená data jsou přetříděna na vektor užitečných dat, který je dle požadavku uživatele přepočten na inženýrské jednotky a zapsán do výsledné matice, která je dále automaticky exportována do formátu CSV. Mezi základní funkce programu patří vykreslení nultého měření v Brillouinovských frekvencích, zobrazení profilu přetvoření / teploty podél měřeného úseku optického vlákna. Při dostatečném počtu vzorků je možné vykreslit časový vývoj měřené veličiny ve zvoleném bodě. Jelikož je zvolené zařízení DSTS dvoukanálové je možné při vizualizaci dat přepínat mezi oběma kanály. Ve vykreslených grafech se lze pohybovat pomocí kurzoru a přiblížit oblast zájmu. Samotný graf lze také vyexportovat do některého z běžně používaných formátů JPG, SVG, EMF, GIF, BMP. Program je schopen vyhodnotit nebezpečné a varovné stavy a při překročení nadlimitní hodnoty je možné provést záznam o události. Aplikace je schopna zasílat e-mail při překročení nastavených hodnot a logovat tyto události.
  • Byl vytvořen software (program pro osobní počítač) pro úpravu, vizualizaci a následné zpracování výstupních dat z měřicí jednotky DSTS, s možností redukce objemu zpracovaných dat, jejich přenosu, přepočtu, zpracování a vizualizace v tabulkovém editoru. Software pro zpracování dat z měření byl vytvořen v programu Scilab. Jeho licence umožňuje bezplatné používání a je šířen pod licencí CeCill. Naměřené proprietární datové soubory z DSTS jednotky slouží jako vstupní data pro vytvořený program. Pro každé měření jednotky DSTS je vytvořen samostatný datový soubor s naměřenými hodnotami staničení a frekvenčního posuvu Brillouinovské frekvence nebo staničení a osového přetvoření, což platí i při automatickém opakovaném měření v daných časových intervalech. Program umožňuje hromadné načtení všech vytvořených souborů do paměti a díky optimalizaci zvládne i velké objemy dat, které vznikají při dlouhodobém měření s rychlým opakováním. Načtená data jsou přetříděna na vektor užitečných dat, který je dle požadavku uživatele přepočten na inženýrské jednotky a zapsán do výsledné matice, která je dále automaticky exportována do formátu CSV. Mezi základní funkce programu patří vykreslení nultého měření v Brillouinovských frekvencích, zobrazení profilu přetvoření / teploty podél měřeného úseku optického vlákna. Při dostatečném počtu vzorků je možné vykreslit časový vývoj měřené veličiny ve zvoleném bodě. Jelikož je zvolené zařízení DSTS dvoukanálové je možné při vizualizaci dat přepínat mezi oběma kanály. Ve vykreslených grafech se lze pohybovat pomocí kurzoru a přiblížit oblast zájmu. Samotný graf lze také vyexportovat do některého z běžně používaných formátů JPG, SVG, EMF, GIF, BMP. Program je schopen vyhodnotit nebezpečné a varovné stavy a při překročení nadlimitní hodnoty je možné provést záznam o události. Aplikace je schopna zasílat e-mail při překročení nastavených hodnot a logovat tyto události. (cs)
Title
  • Software pro zpracování dat z měření DSTS
  • Software pro zpracování dat z měření DSTS (cs)
  • Sotware for processing DSTS measurement data. (en)
skos:prefLabel
  • Software pro zpracování dat z měření DSTS
  • Software pro zpracování dat z měření DSTS (cs)
  • Sotware for processing DSTS measurement data. (en)
skos:notation
  • RIV/41192168:_____/13:#0000080!RIV14-MPO-41192168
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FR-TI3/609)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Předpoklad ročního zvýšení tržby o 150 000 Kč.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 106144
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/41192168:_____/13:#0000080
http://linked.open...terniIdentifikace
  • SW - DSTS
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • BOTDA; fiber optics; geotechnical monitoring (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [772442584A03]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Software pro zpracování dat z měření metodou Brillouin optical time domain analysis - distributed strain and temperature sensors. Licenční smlouva nebyla uzavřena. Ing. Ladislav Šašek, CSc., SAFIBRA s.r.o., Černokostelecká 1621, 251 01 Říčany. Tel. 323 601 615, e-mail: ladislav.sasek@safibra.cz
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Šašek, L.
  • Záleský, Marek
  • Demuth, J.
  • Dořičák, J.
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software