About: The holding fixture for controlled pre-stressing of measuring optical cable BOTDA for determination of location parameter on the measuring line     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Determination of location parameter of the measuring optical line is necessary to determine the start and the end including all the important points of the measuring section of the optic cable which have to be assigned to the cable chainage in the analyser output. One option is to induce a short-time strain on selected sector of the measuring cable. It is necessary to 0,6 m of an accessible cable which can be either attached point-wise or temporarily freely embedded. In the selected part of the cable is pre-stressing under control and the strain is kept constant during the measurement time (order of minutes). The strain has to be sufficient to result in a visible response on the cable through the analyser and it cannot cause any permanent change on the cable. The holding fixture for controlled and fast cable pre-stressing has been designed, tested and used during the research project. The basic element of the fixture for controlled pre-stressing of the cable for determination of location parameter of the measuring line is a robust clamp spreader. The added constant strain of the cable is realized on the spreader base, which is longer than the length of the scanning step. The fixed and the sliding cantilevers are adjusted in order to expand the fixed section of the spreader. The plastic protection plates of the spreader have been removed and replaced by screwed duralumin profiles carrying couples of anchorage plates for the optical measuring cable. The SmartProfile has been used during the research project. The constant strain can be reliably set in a sufficient range according to the analyser specifications but does not affect the optical cable. The location of the product according to the part of the structure or the attachment point has to be measured and recorded in the documentation. This location can also be connected with the chainage marked by the producer on the cable. (en)
  • Při parametrizaci měřicí optické linie je třeba určit polohu jejího začátku a konce včetně důležitých bodů, které musí být sdruženy se staničením kabelu ve výstupech z analyzátoru. Jednou z možností je krátkodobé vnesení deformace ve vybraném úseku měřicího kabelu. K tomu je třeba 0,6 m přístupného kabelu bodově upnutého nebo dočasně volně uloženého. V této části je třeba kabel předepnout řízeným způsobem, toto protažení zachovat konstantní po dobu měření (řádově minuty). Předepnutí musí být dostatečně velké a nesmí vést k trvalým změnám optického kabelu. Často je předepnutí zvětšováno, aby byla odezva na kabelu zřetelná. Proto byl navržen, odzkoušen a při řešení projektu užíván přípravek pro kontrolované a snadné předpínání měřicího kabelu. Základem přípravku pro kontrolované předpínání optického měřicího kabelu BOTDA při parametrizaci měřicí linie je robustní šplhavá svěrka. Vnesené konstantní protažení kabelu je dosaženo na uvedené délce základny, jež je zpravidla delší než délka kroku scanování kabelu analyzátorem. Pevná i posuvná konzola jsou obráceny, aby bylo vyvoláno rozpínání definovaného úseku mezi konzolami svěrky. Plastové ochranné destičky byly sejmuty a na konzoly byly přišroubovány duralové úhelníky nesoucí upínací destičky pro optický měřicí kabel SmartProfile, který je při řešení projektu užíván. Výhodou přípravku je to, že po potřebnou dobu analýzy je zajištěno konstantní protažení kabelu v daném místě. Předepnutí je možné spolehlivě nastavit tak, aby bylo dostatečně velké vzhledem k vlastnostem analyzátoru, ale nepoškozovalo optický kabel. Poloha přípravku vzhledem k části konstrukce nebo bodu upnutí se odměří a zaznamená do dokumentace. Tuto polohu lze navázat I na výrobcem značené staničení kabelu.
  • Při parametrizaci měřicí optické linie je třeba určit polohu jejího začátku a konce včetně důležitých bodů, které musí být sdruženy se staničením kabelu ve výstupech z analyzátoru. Jednou z možností je krátkodobé vnesení deformace ve vybraném úseku měřicího kabelu. K tomu je třeba 0,6 m přístupného kabelu bodově upnutého nebo dočasně volně uloženého. V této části je třeba kabel předepnout řízeným způsobem, toto protažení zachovat konstantní po dobu měření (řádově minuty). Předepnutí musí být dostatečně velké a nesmí vést k trvalým změnám optického kabelu. Často je předepnutí zvětšováno, aby byla odezva na kabelu zřetelná. Proto byl navržen, odzkoušen a při řešení projektu užíván přípravek pro kontrolované a snadné předpínání měřicího kabelu. Základem přípravku pro kontrolované předpínání optického měřicího kabelu BOTDA při parametrizaci měřicí linie je robustní šplhavá svěrka. Vnesené konstantní protažení kabelu je dosaženo na uvedené délce základny, jež je zpravidla delší než délka kroku scanování kabelu analyzátorem. Pevná i posuvná konzola jsou obráceny, aby bylo vyvoláno rozpínání definovaného úseku mezi konzolami svěrky. Plastové ochranné destičky byly sejmuty a na konzoly byly přišroubovány duralové úhelníky nesoucí upínací destičky pro optický měřicí kabel SmartProfile, který je při řešení projektu užíván. Výhodou přípravku je to, že po potřebnou dobu analýzy je zajištěno konstantní protažení kabelu v daném místě. Předepnutí je možné spolehlivě nastavit tak, aby bylo dostatečně velké vzhledem k vlastnostem analyzátoru, ale nepoškozovalo optický kabel. Poloha přípravku vzhledem k části konstrukce nebo bodu upnutí se odměří a zaznamená do dokumentace. Tuto polohu lze navázat I na výrobcem značené staničení kabelu. (cs)
Title
  • The holding fixture for controlled pre-stressing of measuring optical cable BOTDA for determination of location parameter on the measuring line (en)
  • Přípravek pro kontrolované předpínání optického měřicího kabelu BOTDA pro parametrizaci měřicí linie
  • Přípravek pro kontrolované předpínání optického měřicího kabelu BOTDA pro parametrizaci měřicí linie (cs)
skos:prefLabel
  • The holding fixture for controlled pre-stressing of measuring optical cable BOTDA for determination of location parameter on the measuring line (en)
  • Přípravek pro kontrolované předpínání optického měřicího kabelu BOTDA pro parametrizaci měřicí linie
  • Přípravek pro kontrolované předpínání optického měřicího kabelu BOTDA pro parametrizaci měřicí linie (cs)
skos:notation
  • RIV/41192168:_____/13:#0000072!RIV14-MPO-41192168
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FR-TI3/609)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Cena přípravku je cca 1 500,- Kč. Úspora spočívá v rychlé parametrizaci optické měřicí linie, zhruba 10 min. na 1 polohu. Přípravek nepoškozuje optický měřicí kabel, může být užíván opakovaně a předchází ztrátám při instalacích měřicích optických liniích v řádu desítek až stovek tisíc Kč na materiálu.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 99457
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/41192168:_____/13:#0000072
http://linked.open...terniIdentifikace
  • KPOK-BOTDA; K11135-J.Záleský
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • BOTDA; location parameter; optic measuring cable; distributed strain sensing (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [827EF353199C]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Využití příjemcem a spolupříjemci pro výzkum a výuku. Robustní šplhavá svěrka pro kontrolované předpínání měřicího optického kabelu s upínací základnou do 450 mm a krokem 6 mm / 1 stisk. Rozměry cca 520 x 260 x 50 mm, hmotnost 1,0 kg. Licenční smlouva nebyla uzavřena. Ing. Jan Záleský, CSc., ČVUT v Praze, Fakulta stavební, Thákurova 7, 166 29 Praha 6. Tel. 224 354 551, e-mail: zalesky@fsv.cvut.cz
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Záleský, Jan
  • Záleský, Marek
  • Čápová, Kristýna
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software