Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Řešení se týká způsobu odsolování kapalných produktů potravinářského průmyslu, jako jsou víno, mošty a šťávy, spočívajícího ve vícenásobné opakované elektrodialýze odsolovaného produktu v kontinuálním režimu, s re cyklem provozu elektrodialýzy. Průtok upravovaného produktu je řízen na základě jeho výstupní vodivosti tak, že produkt prochází opakovanými cykly elektrodialýzy, dokud není dosaženo mezní konečné vodivosti, při níž se opakování dialyzačního procesu ukončí. Konečná vodivost produktu se předem vypočte ze znalosti počáteční vodivosti a pH produktu, obsahu alkoholu, glycerolu a extraktu, koncentrace draslíku, obsahu dominantních organických kyselin jako kyseliny vinné, kyseliny jablečné a kyseliny mléčné, obsahu minoritních organických kyselin a obsahu minoritních anorganických solí. Dále se řešení týká elektro dialyzační jednotky s automatickým řízením k provádění způsobu podle vynálezu.
- Řešení se týká způsobu odsolování kapalných produktů potravinářského průmyslu, jako jsou víno, mošty a šťávy, spočívajícího ve vícenásobné opakované elektrodialýze odsolovaného produktu v kontinuálním režimu, s re cyklem provozu elektrodialýzy. Průtok upravovaného produktu je řízen na základě jeho výstupní vodivosti tak, že produkt prochází opakovanými cykly elektrodialýzy, dokud není dosaženo mezní konečné vodivosti, při níž se opakování dialyzačního procesu ukončí. Konečná vodivost produktu se předem vypočte ze znalosti počáteční vodivosti a pH produktu, obsahu alkoholu, glycerolu a extraktu, koncentrace draslíku, obsahu dominantních organických kyselin jako kyseliny vinné, kyseliny jablečné a kyseliny mléčné, obsahu minoritních organických kyselin a obsahu minoritních anorganických solí. Dále se řešení týká elektro dialyzační jednotky s automatickým řízením k provádění způsobu podle vynálezu. (cs)
- The present invention relates to a desalination method of food industry liquid products, such as wine, musts and juices. The method is characterized by multiple, repeated electrodialysis of the product to be desalinated in continuous mode of operation, with the recycle of the electrodialysis operation. The passage of the treated products is controlled based on its output conductivity such that the product is passed through repeated electrodialysis cycles until the limit final conductivity is achieved and the repetition of the dialyzing process is stopped. The product final conductivity is calculated in advance from the knowledge of the initial conductivity and pH thereof, further the amount of alcohol, glycerol, and extract, concentration of potassium, the amount of dominant organic acids such as tartaric, malic and lactic acids, the amount of minority organic acids and the amount of minority inorganic salts. The invention further relates to an electrodialytic unit with automatic control for making the above-described method. (en)
|
Title
| - Desalination method of food industry liquid products and electrodialytic unit with automatic control for making the same (en)
- Způsob odsolování kapalných produktů potravinářského průmyslu a elektrodialyzační jednotka s automatickým řízením k jeho provádění
- Způsob odsolování kapalných produktů potravinářského průmyslu a elektrodialyzační jednotka s automatickým řízením k jeho provádění (cs)
|
skos:prefLabel
| - Desalination method of food industry liquid products and electrodialytic unit with automatic control for making the same (en)
- Způsob odsolování kapalných produktů potravinářského průmyslu a elektrodialyzační jednotka s automatickým řízením k jeho provádění
- Způsob odsolování kapalných produktů potravinářského průmyslu a elektrodialyzační jednotka s automatickým řízením k jeho provádění (cs)
|
skos:notation
| - RIV/28676092:_____/14:#0000355!RIV15-TA0-28676092
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
| |
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/28676092:_____/14:#0000355
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - food industry; desalination; electrodialysis; wine (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...atelePatentuVzoru
| - Úřad průmyslového vlastnictví
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Tvrzník, David
- Kotala, Tomáš
|
http://linked.open...mniOchranaPatentu
| |
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
| |
http://linked.open...stnikPatentuVzoru
| |