About: Recycling possibilities of chemical and radioactive contaminated metalline wastes     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Průmysl České republiky produkuje ročně desítky tisíc tun odpadů obsahujících kovy v koncentracích velmi často blízkých obsahu v přírodních surovinách. Pro nadměrný podíl vnitřních nečistot a nevhodnou granulometrii je nelze dosud technologicky využívat. Z chemicky kontaminovaných odpadů se pozornost výzkumníků zaměřuje především na brusné kaly a odprašky z hutnických pecí, z radioaktivně kontaminovaných v současné době na jejich nahodilý výskyt, zachycený monitoringem surovin. Recyklace těchto odpadů je podmíněna nezbytnou úpravou do vsázky schopného stavu pro hutnické pece, odstraněním nebo potlačením vlivu škodlivých látek a zkusověním. Příspěvek podává přehled o uvažovaných úpravárenských technologiích, probíhajících experimentálních pracích a dosahovaných výsledcích. Některé z nich jsou velmi nadějné.
  • Průmysl České republiky produkuje ročně desítky tisíc tun odpadů obsahujících kovy v koncentracích velmi často blízkých obsahu v přírodních surovinách. Pro nadměrný podíl vnitřních nečistot a nevhodnou granulometrii je nelze dosud technologicky využívat. Z chemicky kontaminovaných odpadů se pozornost výzkumníků zaměřuje především na brusné kaly a odprašky z hutnických pecí, z radioaktivně kontaminovaných v současné době na jejich nahodilý výskyt, zachycený monitoringem surovin. Recyklace těchto odpadů je podmíněna nezbytnou úpravou do vsázky schopného stavu pro hutnické pece, odstraněním nebo potlačením vlivu škodlivých látek a zkusověním. Příspěvek podává přehled o uvažovaných úpravárenských technologiích, probíhajících experimentálních pracích a dosahovaných výsledcích. Některé z nich jsou velmi nadějné. (cs)
  • Industry of Czech Republic yearly produces tens tons of wastes containing metals in concentrations very often nearing to their content in natural resources. For excessive fraction of impurities and unsuitable granulometry the technological usage of these wastes is very difficult. Within chemical contaminated wastes the attention is aimed especially for grinding sludges and dusts from metallurgicel furnaces, in the case of radioactive contamination for casual occurence, captured by monitoring of raw materials. Recycling of these wastes is subjected by necessary treatment into the charge-capable state for metallurgical furnaces, by removing or supression of the influence of harmful substances and graining. The cotribution gives a survey about considered treatment technologies, provided experimental works and achievments. (en)
Title
  • Recycling possibilities of chemical and radioactive contaminated metalline wastes (en)
  • Možnosti recyklace chemicky a radioaktivně kontaminovaných kovonosných odpadů
  • Možnosti recyklace chemicky a radioaktivně kontaminovaných kovonosných odpadů (cs)
skos:prefLabel
  • Recycling possibilities of chemical and radioactive contaminated metalline wastes (en)
  • Možnosti recyklace chemicky a radioaktivně kontaminovaných kovonosných odpadů
  • Možnosti recyklace chemicky a radioaktivně kontaminovaných kovonosných odpadů (cs)
skos:notation
  • RIV/27768953:_____/07:000RKK01!RIV09-MPO-27768953
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1H-PK2/47)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 435369
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/27768953:_____/07:000RKK01
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • metalurgy; metal scrap; metalline wastes; grinding sludge; radioactive contamination; decontamination; recycling; environment; intercepting system (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3D447024103E]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Malaník, Karel
  • Hons, Jaromír
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software