About: Politika zaměstnanosti a náklady nezaměstnanosti v ČR     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Employment policy is currently often discussed theme. Thus paper focus on the causes and consequences of today´s economic situation on unemployment and employment policy. The aim of the article is to analyse the impact of changes in employment policy, with a view into the impact of access to EU and financial and economic crisis, on development of labour market and to describe development of expends on unemployment and employment policy. Secondary data sources were drawn from Eurostat database, databases of Czech ministry of labour and social affairs, Ministry of finance, Czech statistical office and OECD database. The paper analyses costs of employment policy; special attention is paid to Active employment policy and its tools together with their impacts. Actual unemployment compensation and its development is discussed. Attention is paid to the factors which influence unemployment compensation and its amount. Article summarizes factors related to the employment policy and its cost, trends and impacts in the Czech Republic. (en)
  • Politika zaměstnanosti je v současné době často diskutovaným tématem . Práce je proto zaměřena na příčiny a důsledky současné ekonomické situace v nezaměstnanosti a politiky zaměstnanosti. Cílem článku je analyzovat dopad změn v politice zaměstnanosti s vhledem do vlivu přístupu k EU a finanční a hospodářské krize, na rozvoj trhu práce a popsat vývoj vynakládaný na nezaměstnanost a politiku zaměstnanosti . Sekundární zdroje dat byly čerpány z databáze Eurostatu, databáze českého ministerstva práce a sociálních věcí, Ministerstva financí, Českého statistického úřadu a databáze OECD. Příspěvek analyzuje náklady na politiku zaměstnanosti; Zvláštní pozornost je věnována aktivní politice zaměstnanosti a jejích nástrojů spolu s jejich dopady. Je diskutována náhrada skutečné nezaměstnanosti a její vývoj. Pozornost je věnována faktorům, které mají vliv na podporu v nezaměstnanosti a její výše. Článek shrnuje faktory spojené s politikou zaměstnanosti a jejími náklady, trendy a dopady v České republice.
  • Politika zaměstnanosti je v současné době často diskutovaným tématem . Práce je proto zaměřena na příčiny a důsledky současné ekonomické situace v nezaměstnanosti a politiky zaměstnanosti. Cílem článku je analyzovat dopad změn v politice zaměstnanosti s vhledem do vlivu přístupu k EU a finanční a hospodářské krize, na rozvoj trhu práce a popsat vývoj vynakládaný na nezaměstnanost a politiku zaměstnanosti . Sekundární zdroje dat byly čerpány z databáze Eurostatu, databáze českého ministerstva práce a sociálních věcí, Ministerstva financí, Českého statistického úřadu a databáze OECD. Příspěvek analyzuje náklady na politiku zaměstnanosti; Zvláštní pozornost je věnována aktivní politice zaměstnanosti a jejích nástrojů spolu s jejich dopady. Je diskutována náhrada skutečné nezaměstnanosti a její vývoj. Pozornost je věnována faktorům, které mají vliv na podporu v nezaměstnanosti a její výše. Článek shrnuje faktory spojené s politikou zaměstnanosti a jejími náklady, trendy a dopady v České republice. (cs)
Title
  • Politika zaměstnanosti a náklady nezaměstnanosti v ČR
  • Politika zaměstnanosti a náklady nezaměstnanosti v ČR (cs)
  • Employment policy and unemployment costs in CR (en)
skos:prefLabel
  • Politika zaměstnanosti a náklady nezaměstnanosti v ČR
  • Politika zaměstnanosti a náklady nezaměstnanosti v ČR (cs)
  • Employment policy and unemployment costs in CR (en)
skos:notation
  • RIV/27266150:_____/14:#0000107!RIV14-MSM-27266150
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 37328
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/27266150:_____/14:#0000107
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • unemployment, employment policy, employee, costs (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [23405DF19F07]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vnoučková, Lucie
  • Čejka, Robin
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software