About: Consequences of Employee Mobility     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Míra nezaměstnanosti a mobility zaměstnanců může být považována za jeden z přetrvávajících ekonomických problémů. Současné poznatky ekonomiky jsou založeny na kvalitě a produktivitě práce zaměstnanců. Zaměstnanci a jejich produktivita je tedy klíčovým faktorem úspěchu ekonomiky. Tato studie zkoumá příčiny a důsledky mobility zaměstnanců a jak to ovlivní ekonomiku státu a organizací. Kniha popisuje na základě obsahové analýzy a primárního výzkumu mobility zaměstnanců a navrhuje postupy, jak minimalizovat jejich negativní dopad. Výstupy jsou uvedeny na základě primárního a sekundárního výzkumu. Sekundární zdroje dat byly zpracovány z Českého statistického úřadu a obsahové analýzy vědeckých prací, které se zaměřují na odměňování nákladů na mobilitu zaměstnanců. Základní údaje byly shromážděny ve dvou po sobě následujících kvantitativních výzkumů pomocí dotazníkového šetření . Průzkumy byly provedeny na náhodném vzorku zaměstnanců (kteří již opustili své zaměstnání). Cílem práce je odhalit náklady a důsledky mobility zaměstnanců a navrhnout doporučení k udržení zaměstnanců v organizaci za účelem minimalizace ztrát. Výsledky ukazují výpočet nákladů na mobilitu zaměstnanců. Odhalené výstupy nám umožňují předpokládat, že mobilita zaměstnanců je poměrně drahý fenomén, a to nejen z důvodu nákladů fluktuace zaměstnanců, ale také pro vysoké ztráty z výroby a ve státní ekonomice. Všechny výsledky se počítají na jednoho zaměstnance za rok. Na závěr jsou uvedeny doporučení pro nižší mobilitu zaměstnanců a jejích nákladů a ztrát. Návrhy jsou založeny na výsledcích průzkumů zaměstnanců, kteří uvedli své důvody k odchodu z pracovních míst. Výsledky poskytují specifikace a důsledky mobility zaměstnanců. Je nutné další sledování příčin a následků mobility zaměstnanců spolu s větším důrazem do všech souvisejících postupů k získání výsledků pro budoucí prognózy.
  • Míra nezaměstnanosti a mobility zaměstnanců může být považována za jeden z přetrvávajících ekonomických problémů. Současné poznatky ekonomiky jsou založeny na kvalitě a produktivitě práce zaměstnanců. Zaměstnanci a jejich produktivita je tedy klíčovým faktorem úspěchu ekonomiky. Tato studie zkoumá příčiny a důsledky mobility zaměstnanců a jak to ovlivní ekonomiku státu a organizací. Kniha popisuje na základě obsahové analýzy a primárního výzkumu mobility zaměstnanců a navrhuje postupy, jak minimalizovat jejich negativní dopad. Výstupy jsou uvedeny na základě primárního a sekundárního výzkumu. Sekundární zdroje dat byly zpracovány z Českého statistického úřadu a obsahové analýzy vědeckých prací, které se zaměřují na odměňování nákladů na mobilitu zaměstnanců. Základní údaje byly shromážděny ve dvou po sobě následujících kvantitativních výzkumů pomocí dotazníkového šetření . Průzkumy byly provedeny na náhodném vzorku zaměstnanců (kteří již opustili své zaměstnání). Cílem práce je odhalit náklady a důsledky mobility zaměstnanců a navrhnout doporučení k udržení zaměstnanců v organizaci za účelem minimalizace ztrát. Výsledky ukazují výpočet nákladů na mobilitu zaměstnanců. Odhalené výstupy nám umožňují předpokládat, že mobilita zaměstnanců je poměrně drahý fenomén, a to nejen z důvodu nákladů fluktuace zaměstnanců, ale také pro vysoké ztráty z výroby a ve státní ekonomice. Všechny výsledky se počítají na jednoho zaměstnance za rok. Na závěr jsou uvedeny doporučení pro nižší mobilitu zaměstnanců a jejích nákladů a ztrát. Návrhy jsou založeny na výsledcích průzkumů zaměstnanců, kteří uvedli své důvody k odchodu z pracovních míst. Výsledky poskytují specifikace a důsledky mobility zaměstnanců. Je nutné další sledování příčin a následků mobility zaměstnanců spolu s větším důrazem do všech souvisejících postupů k získání výsledků pro budoucí prognózy. (cs)
  • The level of unemployment and employee mobility can be considered as one of the persisting economical problems. Current knowledge economy is based on the quality and productivity of labour (employees). Employees and their productivity are thus key factor of success of economy. This study examines causes and consequences of employee mobility and how does it affect economy of state and organisations. Paper describes based on the content analysis and primary research employee mobility and suggests practices how to minimize its negative impact. The outputs are listed based upon primary and secondary research. Secondary data sources were processed from Czech statistical office and content analysis of scientific papers which focus on remuneration of employee mobility costs. Primary data has been collected in two successive quantitative surveys by means of questionnaire investigation. The surveys were focus on random sample of employees (who had already left their jobs). The aim of the paper is to reveal costs and consequences of employee mobility and to suggest recommendations to keep employees in organisations in order to minimize loses, costs and production losings. The results show calculation of employee mobility costs. The revealed outputs allow us to assume that employee mobility is quite expensive phenomenon, not just because of employee turnover cost, but also because of high loss of production in organisations and also in state economy. All results are counted per employee per year. Finally, recommendations to lower employee mobility and its costs and losses are listed. Suggestions are based on the results of surveys of employees, who listed their reasons to leave job positions. The outcomes provide a specification and consequences of employees’ mobility. Further monitoring of causes and consequences of employee mobility together with greater emphasis into all related practices is necessary to obtain results for future prognosis. (en)
Title
  • Consequences of Employee Mobility (en)
  • Důsledky mobility zaměstnanců
  • Důsledky mobility zaměstnanců (cs)
skos:prefLabel
  • Consequences of Employee Mobility (en)
  • Důsledky mobility zaměstnanců
  • Důsledky mobility zaměstnanců (cs)
skos:notation
  • RIV/27266150:_____/13:#0000100!RIV14-MSM-27266150
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 70728
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/27266150:_____/13:#0000100
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • mobility, unemployment, costs, employee, organisation, human resources (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [66F39CB38B99]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vnoučková, Lucie
  • Čejka, Robin
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software