About: Detremination of the possibility of manufacturing machinery and equipment for the determination of total value of enterprise     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Valuation of production machinery and equipment is very demanding and responsible activity that puts on a high degree of expert knowledge and less knowledge and experience in relevant field or relevant fields. Valuation of the enterprise as a whole is complex and often difficult proces of valuation, including valuation of assets and liabilities. Assets are assets and liabilities express enterprise resource coverage of this property. Assets are further divided into fixed assets and current assets. Liabilities distinguished as its own funding sources and financed by foreign sources. The permanent (sometimes tangible) assets include - among others - machinery, production equipment, technological complexes, etc. Valuation of assets of the business requires considerable knowledge of technical disciplines, not just economic. The doctrines of corporate accounting, there is some independent ideas about valuation of tangible assets. This paper seeks closer look at the valuation of machinery and production facilities in terms of technical and economic, in the valuation of the company as a whole. My contribution is to point out that as the production machinery and equipment (and other movable property of an enterprise) may valuator to get different results than if, for example, focused on the valuation of machinery as one of the sub-units for valuation. (en)
  • Oceňování výrobních strojů a zařízení je velmi náročná a odpovědná činnost, která staví na vysokém stupni odborných znalostí a menších znalostí a zkušenosti v příslušném oboru, popřípadě příslušných polí. Oceňování podniku jako celku je složité a často je obtížným procesem hodnocení, včetně hodnocení majetku a závazků. Aktiva jsou aktiva a závazky vyjádřené podnikovým krytím ze zdrojů tohoto majetku. Aktiva jsou dále rozděleny do dlouhodobého majetku a oběžných aktiv. Závazky rozlišujeme jako vlastní zdroje financování a financování cizími zdroji. Trvalá (někdy hmotná) aktiva zahrnují - mimo jiné - stroje, výrobní zařízení, technologické celky, atd. Oceňování aktiv podniku vyžaduje značné znalosti technických oborů, a to nejen ekonomických.V doktrínách firemního účetnictví jsou nezávislé představy o oceňování dlouhodobého hmotného majetku. Tato práce se snaží blíže pohlédnout na oceňování strojů a výrobních zařízení, pokud jde o technické a ekonomické v oceňování podniku jako celku. Můj příspěvek upozorňuje, že výroba strojů a zařízení (a další movitý majetek podniku), může znamenat různé výsledky, než-li, například, ze se zaměřil na oceňování strojů jako jeden z dílčích jednotek pro ocenění.
  • Oceňování výrobních strojů a zařízení je velmi náročná a odpovědná činnost, která staví na vysokém stupni odborných znalostí a menších znalostí a zkušenosti v příslušném oboru, popřípadě příslušných polí. Oceňování podniku jako celku je složité a často je obtížným procesem hodnocení, včetně hodnocení majetku a závazků. Aktiva jsou aktiva a závazky vyjádřené podnikovým krytím ze zdrojů tohoto majetku. Aktiva jsou dále rozděleny do dlouhodobého majetku a oběžných aktiv. Závazky rozlišujeme jako vlastní zdroje financování a financování cizími zdroji. Trvalá (někdy hmotná) aktiva zahrnují - mimo jiné - stroje, výrobní zařízení, technologické celky, atd. Oceňování aktiv podniku vyžaduje značné znalosti technických oborů, a to nejen ekonomických.V doktrínách firemního účetnictví jsou nezávislé představy o oceňování dlouhodobého hmotného majetku. Tato práce se snaží blíže pohlédnout na oceňování strojů a výrobních zařízení, pokud jde o technické a ekonomické v oceňování podniku jako celku. Můj příspěvek upozorňuje, že výroba strojů a zařízení (a další movitý majetek podniku), může znamenat různé výsledky, než-li, například, ze se zaměřil na oceňování strojů jako jeden z dílčích jednotek pro ocenění. (cs)
Title
  • Detremination of the possibility of manufacturing machinery and equipment for the determination of total value of enterprise (en)
  • Možnosti určení hodnoty výrobních strojů a zařízení pro stanovení celkové hodnoty podniku
  • Možnosti určení hodnoty výrobních strojů a zařízení pro stanovení celkové hodnoty podniku (cs)
skos:prefLabel
  • Detremination of the possibility of manufacturing machinery and equipment for the determination of total value of enterprise (en)
  • Možnosti určení hodnoty výrobních strojů a zařízení pro stanovení celkové hodnoty podniku
  • Možnosti určení hodnoty výrobních strojů a zařízení pro stanovení celkové hodnoty podniku (cs)
skos:notation
  • RIV/27266150:_____/12:#0000056!RIV13-MSM-27266150
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 152177
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/27266150:_____/12:#0000056
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • valuation, business valuation, valuation of machinery and equipment, technical, economic, property, fixed assets (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [07C432BDDC94]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Volkánová, Zdenka
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software