About: Transfer zaměstnanců jako možnost kariérního rozvoje     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Fluktuace je považována za jeden z přetrvávajících problémů v organizacích. Tato studie zkoumá, jaký má fluktuace zaměstnanců vliv na jejich budoucí kariérní růst. Kniha zkoumá chování uvnitř organizace, které vede k fluktuaci, a tím přechod do nové pozice s cílem zlepšit pracovní podmínky, roli a postavení, a dokonce vyšší status zaměstnance. Dedukční a indukční metoda odhalila sedm hlavních příčin mobility zaměstnanců: odměňování, budoucí jistota, vztahy, uznání, komunikace, firemní kultura a očekávání. Faktory byly statisticky testovány a analyzovány s cílem ověřit jejich dopad na transfery zaměstnanců. Údaje byly shromážděny postupně ve dvou kvantitativních průzkumech prostřednictvím dotazníkového šetření. Průzkumy byly provedeny na náhodném vzorku zaměstnanců (kteří již opustili své zaměstnání). Cílem práce je odhalení příčiny fluktuace zaměstnanců a následujících způsobů mobility zaměstnanců do různých organizací a odvětví. Transfer do jiných organizací / sektorů je výsledkem příčin fluktuace zaměstnanců v závislosti na výkonu a afektivitě každého zaměstnance. Výzkum ověřil, že znalostní pracovníky, kteří touží po osobním rozvoji, nezajímá výška platů, ale očekávají jasnou vizi a výkonnostní růst. Zjištěné výstupy nám umožňují předpokládat, že tito zaměstnanci jsou ochotni změnit svou práci i v rámci různých odvětví, aby naplnil své potřeby růstu. Výsledky poskytují specifikace a příčiny afektivity zaměstnanců. Třetina zaměstnanců opouští zaměstnání po bezvýsledném pokusu o změnu. Faktorová analýza odhalila dva způsoby profesního rozvoje. 23% zaměstnanců opouští organizaci kvůli nemožnosti růstu. Zaměstnanci vnímají potřebné tendence k mobilitě a univerzálnosti, která je v současné době podporována programy Evropské unie.
  • Fluktuace je považována za jeden z přetrvávajících problémů v organizacích. Tato studie zkoumá, jaký má fluktuace zaměstnanců vliv na jejich budoucí kariérní růst. Kniha zkoumá chování uvnitř organizace, které vede k fluktuaci, a tím přechod do nové pozice s cílem zlepšit pracovní podmínky, roli a postavení, a dokonce vyšší status zaměstnance. Dedukční a indukční metoda odhalila sedm hlavních příčin mobility zaměstnanců: odměňování, budoucí jistota, vztahy, uznání, komunikace, firemní kultura a očekávání. Faktory byly statisticky testovány a analyzovány s cílem ověřit jejich dopad na transfery zaměstnanců. Údaje byly shromážděny postupně ve dvou kvantitativních průzkumech prostřednictvím dotazníkového šetření. Průzkumy byly provedeny na náhodném vzorku zaměstnanců (kteří již opustili své zaměstnání). Cílem práce je odhalení příčiny fluktuace zaměstnanců a následujících způsobů mobility zaměstnanců do různých organizací a odvětví. Transfer do jiných organizací / sektorů je výsledkem příčin fluktuace zaměstnanců v závislosti na výkonu a afektivitě každého zaměstnance. Výzkum ověřil, že znalostní pracovníky, kteří touží po osobním rozvoji, nezajímá výška platů, ale očekávají jasnou vizi a výkonnostní růst. Zjištěné výstupy nám umožňují předpokládat, že tito zaměstnanci jsou ochotni změnit svou práci i v rámci různých odvětví, aby naplnil své potřeby růstu. Výsledky poskytují specifikace a příčiny afektivity zaměstnanců. Třetina zaměstnanců opouští zaměstnání po bezvýsledném pokusu o změnu. Faktorová analýza odhalila dva způsoby profesního rozvoje. 23% zaměstnanců opouští organizaci kvůli nemožnosti růstu. Zaměstnanci vnímají potřebné tendence k mobilitě a univerzálnosti, která je v současné době podporována programy Evropské unie. (cs)
  • Employee turnover is considered to be one of the persisting problems in organizations. This study examines how employee turnover affect employees regarding their future career grow. Paper examines the behaviour inside organizations that leads to turnover and thus transfers to new position in order to improve work conditions, role, and position and even to higher employee status. The deduction and induction method has revealed seven main causes of employee mobility: remuneration, future certainty, relationships, recognition, communication, corporate culture and expectations. The factors have been statistically tested and analysed in order to validate its impact on employee transfers. The data has been collected in two successive quantitative surveys by means of questionnaire investigation. The surveys were focus on random sample of employees (who had already left their jobs). The aim of the paper is to reveal causes of employee turnover and following ways of mobility of employees to different organizations and sectors. Transfer to different organization/sector is a result of causes of employee turnover depending on the performance and affectivity of each employee. The research validated that knowledge workers who desire personal development do not care about high of salaries but they expect clear vision and performance rise. The revealed outputs allow us to assume that those employees are willing to change their job even to different sector in order to fill their needs to grow. The outcomes provide a specification and causes of employees’ affectivity. One third of employees leave job after futile attempt to change. Factor analysis revealed two ways of career development. 23% of employees leave organisations because of impossibility to grow. Employees notice necessary tendencies to mobility and universality, which is currently supported by programmes of the European Union. (en)
Title
  • Transfer zaměstnanců jako možnost kariérního rozvoje
  • Transfer zaměstnanců jako možnost kariérního rozvoje (cs)
  • Transfer of Employees as a Way of Career Growth (en)
skos:prefLabel
  • Transfer zaměstnanců jako možnost kariérního rozvoje
  • Transfer zaměstnanců jako možnost kariérního rozvoje (cs)
  • Transfer of Employees as a Way of Career Growth (en)
skos:notation
  • RIV/27266150:_____/12:#0000034!RIV13-MSM-27266150
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 174876
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/27266150:_____/12:#0000034
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • transfer, turnover, employee, mobility, growth, human resources, (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4A0A569AC4C9]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Linhartová, Lucie
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software