About: Využití reteční kapacity mouky pro predikci technologické kvality pšenice v České republice     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Předložená metodika podrobně popisuje postupy implementace metody retenční kapacity mouky (SRC test) s využitím v řadě technologických laboratoří ve výzkumu, šlechtění, zpracovatelském průmyslu i státní kontroly zaměřené na hodnocení kvality pšeničného zrna. Metodika objektivně shrnuje poznatky o faktorech působících na variabilitu stanovení retenční kapacity. Současně statisticky dokládá efektivitu jejího využití v oblasti přípravy směsných mouk, predikce technologické kvality sušenek resp. pekařské jakosti pšeničného zrna. Podrobně také popisuje statistické postupy vyhodnocení a stanovení klíčových retenčních kritérií korespondující s požadovanou finální jakostí zrna.
  • Předložená metodika podrobně popisuje postupy implementace metody retenční kapacity mouky (SRC test) s využitím v řadě technologických laboratoří ve výzkumu, šlechtění, zpracovatelském průmyslu i státní kontroly zaměřené na hodnocení kvality pšeničného zrna. Metodika objektivně shrnuje poznatky o faktorech působících na variabilitu stanovení retenční kapacity. Současně statisticky dokládá efektivitu jejího využití v oblasti přípravy směsných mouk, predikce technologické kvality sušenek resp. pekařské jakosti pšeničného zrna. Podrobně také popisuje statistické postupy vyhodnocení a stanovení klíčových retenčních kritérií korespondující s požadovanou finální jakostí zrna. (cs)
  • The presented method describes in detail implementation steps of the solvent retention capacity (SRC test) with utilization in many technological laboratories of research, wheat breeding, manufacturing industry as well as state control focused on quality evaluation of wheat grain. The method objectively summarizes pieces of knowledge about factors causing variability of the retention capacity assessment. At the same time it documents its application effectiveness in the sphere of flour mixtures preparation, prediction of cookie technological quality and baking quality of wheat grain respectively. This method also describes in detail atistical procedures of evaluation and assessments of key retention criteria corresponding with demanded final grain quality. (en)
Title
  • Využití reteční kapacity mouky pro predikci technologické kvality pšenice v České republice
  • Využití reteční kapacity mouky pro predikci technologické kvality pšenice v České republice (cs)
  • The use of Solvent retention capacity test for prediction of wheat technological quality in the Czech republic (en)
skos:prefLabel
  • Využití reteční kapacity mouky pro predikci technologické kvality pšenice v České republice
  • Využití reteční kapacity mouky pro predikci technologické kvality pšenice v České republice (cs)
  • The use of Solvent retention capacity test for prediction of wheat technological quality in the Czech republic (en)
skos:notation
  • 76703/2012
  • RIV/27184145:_____/12:#0000023!RIV13-MZE-27184145
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11705
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Zpřesnění stanovení kvality pšencice přinese navýšení zisku.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 179678
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/27184145:_____/12:#0000023
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Metodika retenční kapacity
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wheat; quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DF72F942F323]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Smlouva o využití s: Agrotest fyto, s.r.o., Havlíčkova 2787/121, 767 1 Kroměříž, IČ 25328859 ze dne 26.4.2012, odpovědná osoba Ing. Petr Míša, Havlíčkova 2787/121, 767 1 Kroměříž, tel. 573 317 109
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Faměra, Oldřich
  • Hermuth, Jiří
  • Papoušková, Ludmila
  • Sedláček, Tibor
  • Dotlačil, Ladislav
  • Dvořáček, Václav
  • Hálová, Ilona
  • Riljaková, Božena
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software