About: Recommendation for organic agriculture for higher contribution to nature and landscape     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In this study, organic agriculture is understood as a model applicable for overall ecological change of agriculture. It applies mainly for considered system of ecological compensation areas, which is required especially for landscapes with intensive agricultural production. Authors of the study introduce a proposal, how organic agriculture could increase its environmental effect and contribute to further development of this system in the Czech Republic. The study contains an analysis of the Swiss system of ecological compensation areas and examination of the application in the Czech conditions, proposal for implementation of this system and proposal of the tools how to motivate farmers for its implementation in the Czech Republic. Furthermore, the study introduces the proposal for assessment of the grasslands in organic agriculture from the biodiversity perspective. (en)
  • Ekologické zemědělství je v této studii chápáno jako model použitelný pro celkovou ekologizaci zemědělství. Platí to především o uvažovaném systému ekologických kompenzačních ploch, který je potřebný zejména pro optimalizaci krajiny v produkčních oblastech s intenzivní zemědělskou výrobou. Autorský tým této studie předkládá návrh ke zlepšení environmentálních přínosů ekologického zemědělství, a tím chce přispět k jeho budoucímu rozvoji v ČR. Studie osahuje analýza švýcarského systému ekologických kompenzačních ploch a posouzení jeho uplatnění v podmínkách ČR, návrh postupu zavádění tohoto systému a návrh nástrojů k motivaci zemědělců pro zavádění tohoto systému v ČR. Dále studie představuje návrh hodnocení travních porostů v ekologickém zemědělství z pohledu biodiverzity.
  • Ekologické zemědělství je v této studii chápáno jako model použitelný pro celkovou ekologizaci zemědělství. Platí to především o uvažovaném systému ekologických kompenzačních ploch, který je potřebný zejména pro optimalizaci krajiny v produkčních oblastech s intenzivní zemědělskou výrobou. Autorský tým této studie předkládá návrh ke zlepšení environmentálních přínosů ekologického zemědělství, a tím chce přispět k jeho budoucímu rozvoji v ČR. Studie osahuje analýza švýcarského systému ekologických kompenzačních ploch a posouzení jeho uplatnění v podmínkách ČR, návrh postupu zavádění tohoto systému a návrh nástrojů k motivaci zemědělců pro zavádění tohoto systému v ČR. Dále studie představuje návrh hodnocení travních porostů v ekologickém zemědělství z pohledu biodiverzity. (cs)
Title
  • Recommendation for organic agriculture for higher contribution to nature and landscape (en)
  • Doporučení po ekologické zemědělství vedoucí k vyššímu přínosu pro přírodu a krajinu
  • Doporučení po ekologické zemědělství vedoucí k vyššímu přínosu pro přírodu a krajinu (cs)
skos:prefLabel
  • Recommendation for organic agriculture for higher contribution to nature and landscape (en)
  • Doporučení po ekologické zemědělství vedoucí k vyššímu přínosu pro přírodu a krajinu
  • Doporučení po ekologické zemědělství vedoucí k vyššímu přínosu pro přírodu a krajinu (cs)
skos:notation
  • RIV/26856948:_____/08:#0000008!RIV11-MSM-26856948
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06101), S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 364256
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26856948:_____/08:#0000008
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • organic farming; biodiversity; ecological compensation areas; grassland (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BD01946D5B50]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Urban, Jiří
  • Šarapatka, Bořivoj
  • Dytrtová, Karolína
  • Čížková, Stanislava
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software