About: Monitoring biodiverzity hmyzu se zaměřením na významné škůdce u travních a jetelových porostů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In the field of agriculture and biodiversity of the natural ecosystem was addressed a project considering the influence of the various types of land management at the grass and clover vegetation on biodiversity of insects. At the same time the project was focused on the major pests such as bugs in the grass and clover vegetation. Based on the results of the project can be stated that the highest number of specimens of insects were found during the project in ecological systems and the lowest in intensive systems (fertilizers, pesticides). This fact was also demonstrated on the occurrence of bugs in the grass and clover stands. There was shown a completely new finding of a lower occurrence of bugs in mulched systems, especially in systems where the mulching was done several times and did not remain much of the mulch to the next year. The researchers developed the project during the methodology biomonitoring project, using emergent insect trap that is very suitable for the objective determination of the impact of agriculture on biodiversity and natural ecosystems. Meeting this goal, has also fulfilled international institutions requirements under the terms of conract on biological diversity, which we have joined as a state. Rostlinolékař. 2012, vol. 23, no. 5, pp. 28-35. ISSN 1211-3565. (en)
  • V oblasti vztahu zemědělství a biodiverzity přírodního ekosystému byl řešen projekt zabývající se vlivem jednotlivých způsobů obhospodařování půdy u travních a vojtěškových porostů na biodiverzitu hmyzu. Současně byl projekt zaměřen na významné škůdce jakými jsou ploštice u travních a jetelových porostů. Na základě výsledků projektu lze konstatovat, že nejvyšší počet jedinců hmyzu byl nalezen za dobu řešení projektu v systémech ekologických a nejnižší v intenzivních systémech (hnojiva, pesticidy). Tato skutečnost byla prokázána i u výskytu ploštic u travních a vojtěškových porostů. Byl prokázán zcela nový poznatek o nižším výskytu ploštic v mulčovaných systémech, zejména v systémech kde je prováděno mulčování několikrát a nezůstává velká část mulče do dalšího roku. Řešitelé projektu vyvinuli v průběhu řešení projektu metodiku biomonitoringu hmyzu s využitím emergentního lapáku, která je velmi vhodná pro splnění cíle určení vlivu zemědělství na biodiverzitu přírodního ekosystému a navíc je splnění tohoto cíle požadováno mezinárodními institucemi v rámci úmluvy o biodiverzitě, ke které jsme se jako stát připojili. Rostlinolékař. 2012, roč. 23, č. 5, s. 28-35. ISSN 1211-3565.
  • V oblasti vztahu zemědělství a biodiverzity přírodního ekosystému byl řešen projekt zabývající se vlivem jednotlivých způsobů obhospodařování půdy u travních a vojtěškových porostů na biodiverzitu hmyzu. Současně byl projekt zaměřen na významné škůdce jakými jsou ploštice u travních a jetelových porostů. Na základě výsledků projektu lze konstatovat, že nejvyšší počet jedinců hmyzu byl nalezen za dobu řešení projektu v systémech ekologických a nejnižší v intenzivních systémech (hnojiva, pesticidy). Tato skutečnost byla prokázána i u výskytu ploštic u travních a vojtěškových porostů. Byl prokázán zcela nový poznatek o nižším výskytu ploštic v mulčovaných systémech, zejména v systémech kde je prováděno mulčování několikrát a nezůstává velká část mulče do dalšího roku. Řešitelé projektu vyvinuli v průběhu řešení projektu metodiku biomonitoringu hmyzu s využitím emergentního lapáku, která je velmi vhodná pro splnění cíle určení vlivu zemědělství na biodiverzitu přírodního ekosystému a navíc je splnění tohoto cíle požadováno mezinárodními institucemi v rámci úmluvy o biodiverzitě, ke které jsme se jako stát připojili. Rostlinolékař. 2012, roč. 23, č. 5, s. 28-35. ISSN 1211-3565. (cs)
Title
  • Monitoring biodiverzity hmyzu se zaměřením na významné škůdce u travních a jetelových porostů
  • Monitoring biodiverzity hmyzu se zaměřením na významné škůdce u travních a jetelových porostů (cs)
  • Monitoring insect biodiversity and focusing on major pest of grass and clover vegetation (en)
skos:prefLabel
  • Monitoring biodiverzity hmyzu se zaměřením na významné škůdce u travních a jetelových porostů
  • Monitoring biodiverzity hmyzu se zaměřením na významné škůdce u travních a jetelových porostů (cs)
  • Monitoring insect biodiversity and focusing on major pest of grass and clover vegetation (en)
skos:notation
  • RIV/26791251:_____/12:#0000067!RIV13-MZE-26791251
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH72151)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 151606
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26791251:_____/12:#0000067
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • insects; bugs; biomonitoring; emergent trap (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4616E61FA804]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Barták, Miroslav
  • Cagaš, Bohumír
  • Frydrych, Jan
  • Kolařík, Pavel
  • Lošák, Martin
  • Rotrekl, Jiří
  • Vondřejc, Tomáš Ernest
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software