About: Testy in vitro pro porovnání změn aktivity bachorové fermentace při aplikaci zrna kontaminovaného mykotoxiny     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pro studium působení mykotoxinů ve výživě přežvýkavců jsme použili zařízení „Vitrogest“, jehož funkční část s názvem „reaktor pro testování krmiv“ (užitný vzor reg. číslo PU 6596-97) umožňuje kultivaci navážky vzorků v definovaném objemu kultivačního media (40 ml). Za zajímavý lze označit pokles aktivity bachorové mikroflóry s dobou kultivací při porovnání kultivací inokulovaných a neinokulovaných vzorků ječmenů. Poklesy lze zaznamenat až od 10 hodiny kultivace. V dobách předcházejících nebyl pokles zaznamenán a do cca 8 hodin od začátku kultivací byl u řady vzorků °u zachycen i nárůst produkce plynů. Při zohlednění ředění bachorových šťáv v mediu byl zjištěn průměrný pokles počtu nálevníků o 12 tis. v 1 ml tekutiny při kultivacích inokulovaných vzorků ve srovnání se vzorky neinokulovanými ze sklizní roku 2011 a o 5,5 tis. u vzorků ze sklizňového roku 2012.
  • Pro studium působení mykotoxinů ve výživě přežvýkavců jsme použili zařízení „Vitrogest“, jehož funkční část s názvem „reaktor pro testování krmiv“ (užitný vzor reg. číslo PU 6596-97) umožňuje kultivaci navážky vzorků v definovaném objemu kultivačního media (40 ml). Za zajímavý lze označit pokles aktivity bachorové mikroflóry s dobou kultivací při porovnání kultivací inokulovaných a neinokulovaných vzorků ječmenů. Poklesy lze zaznamenat až od 10 hodiny kultivace. V dobách předcházejících nebyl pokles zaznamenán a do cca 8 hodin od začátku kultivací byl u řady vzorků °u zachycen i nárůst produkce plynů. Při zohlednění ředění bachorových šťáv v mediu byl zjištěn průměrný pokles počtu nálevníků o 12 tis. v 1 ml tekutiny při kultivacích inokulovaných vzorků ve srovnání se vzorky neinokulovanými ze sklizní roku 2011 a o 5,5 tis. u vzorků ze sklizňového roku 2012. (cs)
  • For the study of the effect of mycotoxins in ruminant nutrition we used the device “Vitrogest”, which functional part titled “reactor for testing feeds” (utility model registration number PU 6596-97) enables samples’ cultivation in a defined volume of culture medium (40 ml). We can highlight an interesting finding that the activity of rumen microflora in the culture medium decreased with the duration of barley cultivation by comparing the inoculated and non-infected samples. These drops were recorded since right after 10th hour (h) of cultivation duration. At proceeding hours this decrease was not recorded and in 8th h many samples there showed even increase in the gas production. Taking into account the rumen juice’s dilution there was found an average decrease in the number of ciliates by 12.000 in 1 ml by the cultivation of inoculated sampl. comparing with the cultivation of non-infected sampl. regarding the harvests of 2011, and by 5.500 regarding the sampl. from the harvest of 2012. (en)
Title
  • Testy in vitro pro porovnání změn aktivity bachorové fermentace při aplikaci zrna kontaminovaného mykotoxiny
  • Testy in vitro pro porovnání změn aktivity bachorové fermentace při aplikaci zrna kontaminovaného mykotoxiny (cs)
  • In vitro tests for comparing changes in the activity of rumen fermentation when applied grains contaminated with mycotoxins (en)
skos:prefLabel
  • Testy in vitro pro porovnání změn aktivity bachorové fermentace při aplikaci zrna kontaminovaného mykotoxiny
  • Testy in vitro pro porovnání změn aktivity bachorové fermentace při aplikaci zrna kontaminovaného mykotoxiny (cs)
  • In vitro tests for comparing changes in the activity of rumen fermentation when applied grains contaminated with mycotoxins (en)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/14:#0000742!RIV15-MZE-26788462
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI111B044)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 50157
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/14:#0000742
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • grains; mycotoxins; fermentation; rumen (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [10AE0BAE8B51]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výzkum v chovu skotu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 56
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pozdíšek, Jan
  • Džuman, Zbyněk
  • Látal, Oldřich
  • Mičová, Pavlína
issn
  • 0139-7265
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software