Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Pro studium působení mykotoxinů ve výživě přežvýkavců jsme použili zařízení „Vitrogest“, jehož funkční část s názvem „reaktor pro testování krmiv“ (užitný vzor reg. číslo PU 6596-97) umožňuje kultivaci navážky vzorků v definovaném objemu kultivačního media (40 ml). Za zajímavý lze označit pokles aktivity bachorové mikroflóry s dobou kultivací při porovnání kultivací inokulovaných a neinokulovaných vzorků ječmenů. Poklesy lze zaznamenat až od 10 hodiny kultivace. V dobách předcházejících nebyl pokles zaznamenán a do cca 8 hodin od začátku kultivací byl u řady vzorků °u zachycen i nárůst produkce plynů. Při zohlednění ředění bachorových šťáv v mediu byl zjištěn průměrný pokles počtu nálevníků o 12 tis. v 1 ml tekutiny při kultivacích inokulovaných vzorků ve srovnání se vzorky neinokulovanými ze sklizní roku 2011 a o 5,5 tis. u vzorků ze sklizňového roku 2012.
- Pro studium působení mykotoxinů ve výživě přežvýkavců jsme použili zařízení „Vitrogest“, jehož funkční část s názvem „reaktor pro testování krmiv“ (užitný vzor reg. číslo PU 6596-97) umožňuje kultivaci navážky vzorků v definovaném objemu kultivačního media (40 ml). Za zajímavý lze označit pokles aktivity bachorové mikroflóry s dobou kultivací při porovnání kultivací inokulovaných a neinokulovaných vzorků ječmenů. Poklesy lze zaznamenat až od 10 hodiny kultivace. V dobách předcházejících nebyl pokles zaznamenán a do cca 8 hodin od začátku kultivací byl u řady vzorků °u zachycen i nárůst produkce plynů. Při zohlednění ředění bachorových šťáv v mediu byl zjištěn průměrný pokles počtu nálevníků o 12 tis. v 1 ml tekutiny při kultivacích inokulovaných vzorků ve srovnání se vzorky neinokulovanými ze sklizní roku 2011 a o 5,5 tis. u vzorků ze sklizňového roku 2012. (cs)
- For the study of the effect of mycotoxins in ruminant nutrition we used the device “Vitrogest”, which functional part titled “reactor for testing feeds” (utility model registration number PU 6596-97) enables samples’ cultivation in a defined volume of culture medium (40 ml). We can highlight an interesting finding that the activity of rumen microflora in the culture medium decreased with the duration of barley cultivation by comparing the inoculated and non-infected samples. These drops were recorded since right after 10th hour (h) of cultivation duration. At proceeding hours this decrease was not recorded and in 8th h many samples there showed even increase in the gas production. Taking into account the rumen juice’s dilution there was found an average decrease in the number of ciliates by 12.000 in 1 ml by the cultivation of inoculated sampl. comparing with the cultivation of non-infected sampl. regarding the harvests of 2011, and by 5.500 regarding the sampl. from the harvest of 2012. (en)
|
Title
| - Testy in vitro pro porovnání změn aktivity bachorové fermentace při aplikaci zrna kontaminovaného mykotoxiny
- Testy in vitro pro porovnání změn aktivity bachorové fermentace při aplikaci zrna kontaminovaného mykotoxiny (cs)
- In vitro tests for comparing changes in the activity of rumen fermentation when applied grains contaminated with mycotoxins (en)
|
skos:prefLabel
| - Testy in vitro pro porovnání změn aktivity bachorové fermentace při aplikaci zrna kontaminovaného mykotoxiny
- Testy in vitro pro porovnání změn aktivity bachorové fermentace při aplikaci zrna kontaminovaného mykotoxiny (cs)
- In vitro tests for comparing changes in the activity of rumen fermentation when applied grains contaminated with mycotoxins (en)
|
skos:notation
| - RIV/26788462:_____/14:#0000742!RIV15-MZE-26788462
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26788462:_____/14:#0000742
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - grains; mycotoxins; fermentation; rumen (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pozdíšek, Jan
- Džuman, Zbyněk
- Látal, Oldřich
- Mičová, Pavlína
|
issn
| |
number of pages
| |