Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The methodology describes the current issue of the analytical determination of fatty acids in intramuscular fat of cattle. Determination of fatty acids is important because of controlling the feeding procedures in terms of optimizing the content of fatty acids in the meat and thereby improving human nutrition. The most important fatty acids in terms of human nutrition are linoleic and linolenic acids. Determination of fatty acids after extraction with modified QuEChERS method (Quick – Easy – Cheap – Effective – Rugged – Safe) significantly shortens analysis time. This method is intended for analysis in food and agricultural laboratories, research institutions and other either private or government laboratories. It is also suitable for educational use. (en)
- Metodika popisuje aktuální problematiku analytického stanovení mastných kyselin v intramuskulárním tuku skotu. Stanovení mastných kyselin má význam ke kontrole krmných postupů z hlediska optimalizace obsahu mastných kyselin v mase a tím zlepšení lidské výživy. Nejvýznamnější jsou z hlediska lidské výživy zejména kyseliny linolová a linolenová. Stanovení mastných kyselin po extrakci modifikovanou metodou QuEChERS (Quick – Easy – Cheap – Effective – Rugged – Safe) umožňuje významné zkrácení doby analýzy. Metodika je určena pro analýzy v potravinářských a zemědělských laboratořích, uplatnění nalezne také v dalších státních i soukromých laboratořích a výzkumných institucích. Metodika je vhodná i pro práci pedagogů a vzdělávání studentů.
- Metodika popisuje aktuální problematiku analytického stanovení mastných kyselin v intramuskulárním tuku skotu. Stanovení mastných kyselin má význam ke kontrole krmných postupů z hlediska optimalizace obsahu mastných kyselin v mase a tím zlepšení lidské výživy. Nejvýznamnější jsou z hlediska lidské výživy zejména kyseliny linolová a linolenová. Stanovení mastných kyselin po extrakci modifikovanou metodou QuEChERS (Quick – Easy – Cheap – Effective – Rugged – Safe) umožňuje významné zkrácení doby analýzy. Metodika je určena pro analýzy v potravinářských a zemědělských laboratořích, uplatnění nalezne také v dalších státních i soukromých laboratořích a výzkumných institucích. Metodika je vhodná i pro práci pedagogů a vzdělávání studentů. (cs)
|
Title
| - Extraction of fatty acids from meat samples in the solid phase followed by chromatographic analysis and statistical evaluation (en)
- Extrakce mastných kyselin z masných vzorků do pevné fáze s následnou chromatografickou analýzou a statistickým vyhodnocením
- Extrakce mastných kyselin z masných vzorků do pevné fáze s následnou chromatografickou analýzou a statistickým vyhodnocením (cs)
|
skos:prefLabel
| - Extraction of fatty acids from meat samples in the solid phase followed by chromatographic analysis and statistical evaluation (en)
- Extrakce mastných kyselin z masných vzorků do pevné fáze s následnou chromatografickou analýzou a statistickým vyhodnocením
- Extrakce mastných kyselin z masných vzorků do pevné fáze s následnou chromatografickou analýzou a statistickým vyhodnocením (cs)
|
skos:notation
| - 8/2014
- RIV/26788462:_____/14:#0000721!RIV15-MZE-26788462
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...certifikacniOrgan
| - Ministerstvo zemědělství, Úsek potravinářských výrob – Úřad pro potraviny, Těšnov 65/17, 117 05 Praha 1
|
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Ve srovnání s předchozí metodou je použito 5x méně rozpouštědla (10 ml vs. 50 ml), není nutná 2 hodinová extrakce a časová náročnost analýzy se tedy snížila 15x.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26788462:_____/14:#0000721
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fatty acids; meat; gas chromatography (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Metodika je využívána na základě smlouvy o uplatnění certifikované metodiky ze dne 15. 12. 2014 uzavřené mezi společností Agrovýzkum Rapotín s.r.o. a Litolab, spol. s.r.o., Chudobín 83, 783 21, IČ 49608568. Za poskytovatale: Ing. Ondřej Kopp (tel. 583 392 111), za uživatele RNDr. Pavel Kuba (tel. 585 377 001).
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Macák, Jan
- Hulová, Irena
- Navrátil, Lukáš
- Ranganathan, Yuvaraj
|