Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Funkční vzorek masa byl vytvořen pomocí granulátu pro řízené zrání masa. Hlavní specifikum tohoto funkčního vzorku masa je, že má výrazně vyšší křehkost v porovnání s masem, které pomocí granulátu upraveno nebylo. Křehkost byla měřena pomocí střižné síly metodikou Warner-Bratzlera. Vyšší křehkosti je v případě granulovaného masa dosaženo již po 4 dnech od granulace masa, přičemž stejné křehkosti by bylo dosaženo po cca 10–14 dnech řízeného suchého zrání masa (bez aplikace granulí) v chladicím boxu.
- Funkční vzorek masa byl vytvořen pomocí granulátu pro řízené zrání masa. Hlavní specifikum tohoto funkčního vzorku masa je, že má výrazně vyšší křehkost v porovnání s masem, které pomocí granulátu upraveno nebylo. Křehkost byla měřena pomocí střižné síly metodikou Warner-Bratzlera. Vyšší křehkosti je v případě granulovaného masa dosaženo již po 4 dnech od granulace masa, přičemž stejné křehkosti by bylo dosaženo po cca 10–14 dnech řízeného suchého zrání masa (bez aplikace granulí) v chladicím boxu. (cs)
- Functional specimen was created using the granulate for controlled aging of meat. Main specific of such treated meat sample is that it has a significantly higher tenderness compared to non-treated meat. Tenderness was measured using a shear force by Warner-Bratzler methodology. The higher tenderness of treated meat was reached after 4 days from the treatment, while the same level of tenderness would be achieved after about 10 to 14 days of controlled aging of non-treated meat (without application of the granules) in the cooling box. (en)
|
Title
| - Maso s urychleným zráním
- Maso s urychleným zráním (cs)
- Meat with accelerated aging (en)
|
skos:prefLabel
| - Maso s urychleným zráním
- Maso s urychleným zráním (cs)
- Meat with accelerated aging (en)
|
skos:notation
| - RIV/26788462:_____/14:#0000712!RIV15-TA0-26788462
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Použitím granulátu pro řízené zrání masa lze zkrátit dobu zrání masa přibližně na 1/3, což umožní snížit náklady na chlazení jednotky masa.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26788462:_____/14:#0000712
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open...vai/riv/kategorie
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - beef; aging; papain; tenderness (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Funkční vzorek masa byl vytvořen pomocí granulátu pro řízené zrání masa s obsahem enzymu papainu na základě užitného vzoru č. 27319. Střižná síla pro testované maso plemene Hereford s granulemi klesla po 96 hodinách zrání cca o 46 % zatímco střižná síla pro vzorky maso bez granulí klesla jen cca o 15 %.
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Macák, Jan
- Hulová, Irena
- Vacátko, Evžen
|
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |