About: Maso s urychleným zráním     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Funkční vzorek masa byl vytvořen pomocí granulátu pro řízené zrání masa. Hlavní specifikum tohoto funkčního vzorku masa je, že má výrazně vyšší křehkost v porovnání s masem, které pomocí granulátu upraveno nebylo. Křehkost byla měřena pomocí střižné síly metodikou Warner-Bratzlera. Vyšší křehkosti je v případě granulovaného masa dosaženo již po 4 dnech od granulace masa, přičemž stejné křehkosti by bylo dosaženo po cca 10–14 dnech řízeného suchého zrání masa (bez aplikace granulí) v chladicím boxu.
  • Funkční vzorek masa byl vytvořen pomocí granulátu pro řízené zrání masa. Hlavní specifikum tohoto funkčního vzorku masa je, že má výrazně vyšší křehkost v porovnání s masem, které pomocí granulátu upraveno nebylo. Křehkost byla měřena pomocí střižné síly metodikou Warner-Bratzlera. Vyšší křehkosti je v případě granulovaného masa dosaženo již po 4 dnech od granulace masa, přičemž stejné křehkosti by bylo dosaženo po cca 10–14 dnech řízeného suchého zrání masa (bez aplikace granulí) v chladicím boxu. (cs)
  • Functional specimen was created using the granulate for controlled aging of meat. Main specific of such treated meat sample is that it has a significantly higher tenderness compared to non-treated meat. Tenderness was measured using a shear force by Warner-Bratzler methodology. The higher tenderness of treated meat was reached after 4 days from the treatment, while the same level of tenderness would be achieved after about 10 to 14 days of controlled aging of non-treated meat (without application of the granules) in the cooling box. (en)
Title
  • Maso s urychleným zráním
  • Maso s urychleným zráním (cs)
  • Meat with accelerated aging (en)
skos:prefLabel
  • Maso s urychleným zráním
  • Maso s urychleným zráním (cs)
  • Meat with accelerated aging (en)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/14:#0000712!RIV15-TA0-26788462
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA01010153)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Použitím granulátu pro řízené zrání masa lze zkrátit dobu zrání masa přibližně na 1/3, což umožní snížit náklady na chlazení jednotky masa.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 27502
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/14:#0000712
http://linked.open...terniIdentifikace
  • G01/14
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • beef; aging; papain; tenderness (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D9A148D02FF5]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Funkční vzorek masa byl vytvořen pomocí granulátu pro řízené zrání masa s obsahem enzymu papainu na základě užitného vzoru č. 27319. Střižná síla pro testované maso plemene Hereford s granulemi klesla po 96 hodinách zrání cca o 46 % zatímco střižná síla pro vzorky maso bez granulí klesla jen cca o 15 %.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Macák, Jan
  • Hulová, Irena
  • Vacátko, Evžen
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software