About: Hodnocení zrání kvalitního výsekového hovězího masa pomocí elektrické impedanční spektroskopie     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The methodology describes analytical determination of the tenderness of beef during its aging controlled by measuring the electrical impedance of meat. This monitoring is important to accurately determine the degree of aging of meat, which has consequences for the costs of its aging process, especially for large producers. Finally, the methodology is important for consumers who will have the choice between regular and quality meat with controlled aging. (en)
  • Metodika popisuje aktuální problematiku analytického stanovení křehkosti hovězího masa během jeho řízeného zrání pomocí měření elektrické impedance masa. Toto sledování má význam pro správné stanovení míry zrání masa, což má důsledky na náklady procesu jeho zrání, zejména pro ty provozy, kde je dozráváno značné množství masa. V konečném důsledku je metodika významná i pro koncové spotřebitele – konzumenty – kteří budou mít možnost výběru mezi běžným masem a kvalitním uzrálým masem, přičemž tento kvalitativní rozdíl bude změřen nedestruktivní a přesnou metodou.
  • Metodika popisuje aktuální problematiku analytického stanovení křehkosti hovězího masa během jeho řízeného zrání pomocí měření elektrické impedance masa. Toto sledování má význam pro správné stanovení míry zrání masa, což má důsledky na náklady procesu jeho zrání, zejména pro ty provozy, kde je dozráváno značné množství masa. V konečném důsledku je metodika významná i pro koncové spotřebitele – konzumenty – kteří budou mít možnost výběru mezi běžným masem a kvalitním uzrálým masem, přičemž tento kvalitativní rozdíl bude změřen nedestruktivní a přesnou metodou. (cs)
Title
  • Hodnocení zrání kvalitního výsekového hovězího masa pomocí elektrické impedanční spektroskopie
  • Hodnocení zrání kvalitního výsekového hovězího masa pomocí elektrické impedanční spektroskopie (cs)
  • Evaluation of aging of quality beef using electrical impedance spectroscopy (en)
skos:prefLabel
  • Hodnocení zrání kvalitního výsekového hovězího masa pomocí elektrické impedanční spektroskopie
  • Hodnocení zrání kvalitního výsekového hovězího masa pomocí elektrické impedanční spektroskopie (cs)
  • Evaluation of aging of quality beef using electrical impedance spectroscopy (en)
skos:notation
  • 7/2014
  • RIV/26788462:_____/14:#0000711!RIV15-TA0-26788462
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(TA01010153)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo zemědělství, Úsek potravinářských výrob – Úřad pro potraviny, Těšnov 65/17 Praha 1, 117 05
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Hodnocení zrání výsekového hovězího masa pomocí elektrické impedanční spektroskopie je ve srovnání s použitím měření střižné síly dle metodiky Werner-Bratzlera investičně méně náročné (cena texturometru s nožem cca 350 tis. Kč vs. cena analyzátoru cca. 60 tis. Kč, cena elektrod v desítkách Kč), nedestruktivní, efektivní a rychlé. Přesný monitoring zrání masa také umožní uspořit nezanedbatelné množství elektrické energie potřebné pro chlazení masa.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 19598
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/14:#0000711
http://linked.open...terniIdentifikace
  • J14/04
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • beef; aging; tenderness; bioimpedance (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9A0A0F7FD138]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Metodika je využívána na základě smlouvy o uplatnění certifikované metodiky ze dne 17. 12. 2014 uzavřené mezi společností Agrovýzkum Rapotín s.r.o. a Ing. Josef Müller, U Kapličky 14, 530 02 Pardubice-Mnětice, IČ 68235721. Za poskytovatale: Ing. Ondřej Kopp (tel. 583 392 111), za uživatele Ing. Josef Müller (tel. 603 878 518).
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dufek, Aleš
  • Macák, Jan
  • Král, Václav
  • Vacátko, Evžen
  • Navrátil, Lukáš
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software