About: Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovanou užitkovostí     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The determination of the effects of ageing on selected physical factors (pH, colour and texture – shear force) was the aim of this study. Measuring was performed in periodical time sequences (one day after slaughter and after 14 days of ageing). To evaluate the influence of ageing on meat quality parameters, samples from Czech pied cattle was used (n = 258). Musculus longissimus lumborum et thoracis (sirloin) was analyzed. We found high influence of ageing on all measured parameters – especially texture of heat-modified samples. Strong correlation was found between texture of heat-modified samples and pH and also colour. The results shown that properly aged beef has better texture values and it could be expected, that consumer demand would increase if aged beef will be sold regularly. Bjelka M., Dufek A., Voříšková J., Vacátko E., Voříšková J., Beneš K., Šubrt J., Dufek A. 2012: Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovoanou užitkovostí. In. Šlechtění na masnou užitkovost a aktuální otázky produkce jatečných zvířat. 1st edition. Mendel University in Brno, pp. 107–111. ISBN 978-80-7375-645-1 (en)
  • Bjelka M., Dufek A., Voříšková J., Vacátko E., Voříšková J., Beneš K., Šubrt J., Dufek A. 2012: Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovoanou užitkovostí. In. Šlechtění na masnou užitkovost a aktuální otázky produkce jatečných zvířat. 1. vyd. Mendelova univerzita Brno, s. 107–111. ISBN 978-80-7375-645-1
  • Bjelka M., Dufek A., Voříšková J., Vacátko E., Voříšková J., Beneš K., Šubrt J., Dufek A. 2012: Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovoanou užitkovostí. In. Šlechtění na masnou užitkovost a aktuální otázky produkce jatečných zvířat. 1. vyd. Mendelova univerzita Brno, s. 107–111. ISBN 978-80-7375-645-1 (cs)
Title
  • Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovanou užitkovostí
  • Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovanou užitkovostí (cs)
  • The effects of ageing on selected meat quality parameters of dual purpose cattle (en)
skos:prefLabel
  • Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovanou užitkovostí
  • Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovanou užitkovostí (cs)
  • The effects of ageing on selected meat quality parameters of dual purpose cattle (en)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/12:#0000596!RIV13-MZE-26788462
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 178372
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/12:#0000596
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • quality of beef; ageing; shear force; colour; pH (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [56389756B830]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dufek, Aleš
  • Voříšková, Jarmila
  • Šubrt, Jan
  • Beneš, Karel
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 15 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software