Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem této metodiky je předložit odborné i laické veřejnosti souhrn poznatků a doporučení o zkrmování řepkových a sójových produktů, s cílem ovlivnit složení mastných kyselin mléčného tuku žádoucím směrem především z pohledu současného konzumenta mléka a mléčných výrobků.
- Cílem této metodiky je předložit odborné i laické veřejnosti souhrn poznatků a doporučení o zkrmování řepkových a sójových produktů, s cílem ovlivnit složení mastných kyselin mléčného tuku žádoucím směrem především z pohledu současného konzumenta mléka a mléčných výrobků. (cs)
- The aim of this methodology is to present for professional and non-professional public a summary of the findings and recommendations of the feeding of rapeseed and soya products, with the goal of influencing the fatty acid composition of milk fat in the right direction, especially from the point of view of the current consumer of milk and milk products. (en)
|
Title
| - Možnosti využití sóji a řepky v krmné dávce dojnic pro změnu profilu mastných kyselin mléčného tuku
- Možnosti využití sóji a řepky v krmné dávce dojnic pro změnu profilu mastných kyselin mléčného tuku (cs)
- Possibility of the use of soya and rapeseed in dairy cows nutrition for change of fatty acids profile of milk fat (en)
|
skos:prefLabel
| - Možnosti využití sóji a řepky v krmné dávce dojnic pro změnu profilu mastných kyselin mléčného tuku
- Možnosti využití sóji a řepky v krmné dávce dojnic pro změnu profilu mastných kyselin mléčného tuku (cs)
- Possibility of the use of soya and rapeseed in dairy cows nutrition for change of fatty acids profile of milk fat (en)
|
skos:notation
| - RIV/26788462:_____/11:#0000550!RIV12-MZE-26788462
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - I, P(2B08073), P(LA08040)
|
http://linked.open...certifikacniOrgan
| - Ministerstvo zemědělství ČR -odbor živočišných komodit
|
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Při využití poznatků (přidání příslušného množství doplňků řepky nebo sóji) dojde k prokazatelnému vylepšení profilu mastných kyselin mléka a tím ke zvýšení zdravotních benefitů mléka s příznivým dopadem na spotřebitele. Při nahrazení sójových produktů levnějšími řepkovými dojde k přibližné úspoře 850 Kč na dojnici a rok (Kvapilík et al., 2011), přičemž příznivý dopad na profil mastných kyselin a tím i na spotřebitele zůstane zachován. Při využití u 1% dojnic v ČR dojde k přímé úspoře více než 3 mil. Kč.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26788462:_____/11:#0000550
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - dairy cows; fatty acids; feed; nutrition (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - Jamenská a.s. se sídlem v Jamné nad Orlicí 289, 561 65 Jamné nad Orlicí
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hadrová, Sylvie
- Křížová, Ludmila
- Veselý, Aleš
- Pavlok, Stanislav
|