About: Korektury výsledků složení mléka z ranního a večerního nádoje pro predikci celodenního výsledku v kontrole užitkovosti v různých systémech frekvence a délky intervalů dojení     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The applied method is focused on development, construction and validation of methodical procedure for alternative and shortened variants of sampling in milk recording at use of common milking systems, which makes possible acceptable reliability of milk analyse results and information about milk yield. Recommended methodical procedure will serve as proof for possible audit of international supervision authorities, in this case ICAR (International Committee for Animal Recording). This method solves the problem of expenditure decrease and stabilisation of milk recording ratio in the Czech Republic from economical reasons. The milk recording data are used in the cattle breeding. Obtained prediction equations can be used to correction recomputation of real values from analyse results of milk recording via shortened sampling process at milking twice a day and various interval and trilpet daily milking. The procedure supports the milked cattle breeding efficiency. (en)
  • Certifikovaná metodika je zaměřena na vývoj, sestavení a validaci metodického postupu pro alternativní a zkrácené varianty odběru vzorku v kontrole mléčné užitkovosti při použití běžných dojicích systémů, který zajistí přijatelnou věrohodnost výsledků analýz mléka a informace o mléčné užitkovosti. Doporučený metodický postup má sloužit jako doklad pro případný audit internacionálních dozorových orgánů, v daném případě ICAR (Mezinárodní výbor pro kontrolu užitkovosti zvířat). Metodika řeší problém snížení nákladů a udržení relevantního rozsahu kontroly užitkovosti v České republice z ekonomických důvodů. Data z kontroly mléčné užitkovosti jsou využívána ve šlechtění skotu. Získané predikční rovnice mohou být použity ke korekčním přepočtům skutečných hodnot z výsledků analýz kontroly užitkovosti zkráceným postupem vzorkování při dvojím dojení denně s různými intervaly a trojím dojení denně. Postup podporuje účinnost šlechtění dojeného skotu.
  • Certifikovaná metodika je zaměřena na vývoj, sestavení a validaci metodického postupu pro alternativní a zkrácené varianty odběru vzorku v kontrole mléčné užitkovosti při použití běžných dojicích systémů, který zajistí přijatelnou věrohodnost výsledků analýz mléka a informace o mléčné užitkovosti. Doporučený metodický postup má sloužit jako doklad pro případný audit internacionálních dozorových orgánů, v daném případě ICAR (Mezinárodní výbor pro kontrolu užitkovosti zvířat). Metodika řeší problém snížení nákladů a udržení relevantního rozsahu kontroly užitkovosti v České republice z ekonomických důvodů. Data z kontroly mléčné užitkovosti jsou využívána ve šlechtění skotu. Získané predikční rovnice mohou být použity ke korekčním přepočtům skutečných hodnot z výsledků analýz kontroly užitkovosti zkráceným postupem vzorkování při dvojím dojení denně s různými intervaly a trojím dojení denně. Postup podporuje účinnost šlechtění dojeného skotu. (cs)
Title
  • Korektury výsledků složení mléka z ranního a večerního nádoje pro predikci celodenního výsledku v kontrole užitkovosti v různých systémech frekvence a délky intervalů dojení
  • Korektury výsledků složení mléka z ranního a večerního nádoje pro predikci celodenního výsledku v kontrole užitkovosti v různých systémech frekvence a délky intervalů dojení (cs)
  • Result corrections of morning and evening milk composition for whole day milking prediction in milk recording in the various systems of milking frequency and duration of intervals (en)
skos:prefLabel
  • Korektury výsledků složení mléka z ranního a večerního nádoje pro predikci celodenního výsledku v kontrole užitkovosti v různých systémech frekvence a délky intervalů dojení
  • Korektury výsledků složení mléka z ranního a večerního nádoje pro predikci celodenního výsledku v kontrole užitkovosti v různých systémech frekvence a délky intervalů dojení (cs)
  • Result corrections of morning and evening milk composition for whole day milking prediction in milk recording in the various systems of milking frequency and duration of intervals (en)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/11:#0000529!RIV12-MZE-26788462
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(LA09030), Z(MSM2678846201), Z(MSM6215648905)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Česká plemenářská inspekce Praha
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Ekonomický dopad je součástí kontroly složení mléka a dojivosti pro využití v plemenářské práci. Na bázi šlechtitelské práce v chovu skotu a poradenství ke kvalitě mléka může tvořit podíl do 5 % z efektu ve smyslu genetického zisku další generace dojnic.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 208177
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/11:#0000529
http://linked.open...terniIdentifikace
  • MSM2678846201 MSM6215648905 CM19
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dairy cow; milk recording; cow milk; milking interval; morning sample; evening sample; fat; crude protein; lactose; somatic cell count; regression; prediction (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DFFF576BEDE1]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Rutinní pracoviště kontroly mléčné užitkovosti, tzn. pracoviště Českomoravské společnosti chovatelů a.s.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • 5426/2011-ČPI Systematická podpora věrohodnosti výsledků kontroly mléčné užitkovosti při snížení nákladů vzorkování pomocí soustavy predikčních rovnic.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chládek, Gustav
  • Dufek, Aleš
  • Falta, Daniel
  • Hanuš, Oto
  • Jedelská, Radoslava
  • Vyletělová, Marcela
  • Polák, Ondřej
  • Landová, Hana
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software