About: Calibration of MIR and MIR-FT methods for measurement of free fatty acids (VMK) concentration in milk fat in milk quality laboratories.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Certified applied method is focused on explanation and performance of: procedure for creation of reference set of milk samples; calibration procedure of indirect instrumental MIR-FT method for analyse of minority milk component, free fatty acids (FFAs); FFAs results control via proficiency testing; MIR-FT method validation for FFAs determination. The certified applied method provides the information about concrete proposal and method of more effective and affection procedure of the control and management of the dairy analytical work. The interpretations to the proposed procedures are described as well. (en)
  • Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu tvorby referenční sady vzorků; postupu kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro analýzy koncentrace minoritní složky mléka, volných mastných kyselin (VMK); kontroly výsledků VMK prostřednictvím výkonnostních testů; validace metody MIR-FT pro určení VMK. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům.
  • Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu tvorby referenční sady vzorků; postupu kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro analýzy koncentrace minoritní složky mléka, volných mastných kyselin (VMK); kontroly výsledků VMK prostřednictvím výkonnostních testů; validace metody MIR-FT pro určení VMK. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům. (cs)
Title
  • Calibration of MIR and MIR-FT methods for measurement of free fatty acids (VMK) concentration in milk fat in milk quality laboratories. (en)
  • Kalibrace metod MIR a MIR-FT v laboratořích kvality mléka za účelem měření koncentrace volných mastných kyselin (VMK) v mléčném tuku.
  • Kalibrace metod MIR a MIR-FT v laboratořích kvality mléka za účelem měření koncentrace volných mastných kyselin (VMK) v mléčném tuku. (cs)
skos:prefLabel
  • Calibration of MIR and MIR-FT methods for measurement of free fatty acids (VMK) concentration in milk fat in milk quality laboratories. (en)
  • Kalibrace metod MIR a MIR-FT v laboratořích kvality mléka za účelem měření koncentrace volných mastných kyselin (VMK) v mléčném tuku.
  • Kalibrace metod MIR a MIR-FT v laboratořích kvality mléka za účelem měření koncentrace volných mastných kyselin (VMK) v mléčném tuku. (cs)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/11:#0000440!RIV11-MSM-26788462
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(ME09081), Z(MSM2678846201)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Státní veterinární správa České republiky, Slezská 7, 120 56 Praha 2
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Součástí kontroly kvality mléčného potravinového řetězce. Zlepšením kvality výsledků zde může tvořit podíl do 9 % efektu ve smyslu zajištění prevence mlékařských rizik, tedy redukce běžných ztrát způsobených nedostatkem informací.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 207030
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/11:#0000440
http://linked.open...terniIdentifikace
  • J05/10
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • raw milk; sample; free fatty acids; infrared spectroscopy; calibration; validation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4D5C2A07A1A2]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Rutinní pracoviště mléčných laboratoří Českomoravské společnosti chovatelů a.s., Praha, LRM Buštěhrad a mléčná laboratoř Výzkumného ústavu pro chov skotu s.r.o. v Rapotíně, popřípadě jiné laboratoře kontroly kvality mléka.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Číslo udělené certifikace: 2009/4070/SVS. Certifikační orgán: Státní veterinární správa České republiky. Datum certifikace: 30. 9. 2009.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Jedelská, Radoslava
  • Kopecký, Jaroslav
  • Vyletělová, Marcela
  • Genčurová, Václava
  • Hulová, Irena
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software