About: Analýza výsledků kalibrací pro stanovení kaseinu nepřímou metodou infračervené spektroskopie     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Casein measurement is important for cheesemaking. Reference Kjeldahl method is not suitable for routine purposes. Infra-red spectroscopy MIR and MIR-FT use can be a solutin. Aim of the work was to assess the quality of performed calibrations for validation of calibration parameters. The mean correlation coefficient of calibration (KKK) was 0.974 ± 0.018 (P < 0.001). The mean standard deviation of mean for individual differences (SDID) was 0.03 ± 0.011% (from 0.01 to 0.08). MIR-FT results were slightly better both for calibration and for proficiency testing. The high and low KKKs were higher in the case of accepted calibration as in proficiency testing for MIR-FT and MIR (0.986 > 0.964 and 0.970 > 0.948; 0.982 > 0.947 and 0.947 > 0.911; P < 0.001). (en)
  • Měření obsahu kaseinu v mléce je významné pro sýrařství. Referenční Kjeldahlova metoda je méně efektivní pro rutinní účely. Řešením může být použití infračervené spektroskopie MIR a MIR-FT. Cílem práce bylo vyhodnotit kvalitu provedených kalibrací metody MIR a MIR-FT pro validaci parametrů kalibrace. Průměrný variační obor kalibračních sad vzorků činil 0,561 ± 0,164 (od 0,27 do 0,89) %. Průměrný korelační koeficient kalibrace (KKK) činil 0,974 ± 0,018 (P < 0,001). Průměrná směrodatná odchylka průměru individuálních rozdílů (SDID) činila 0,03 ± 0,011 (od 0,01 do 0,08) %. Výsledky metody MIR-FT byly v porovnání k MIR mírně lepší jak pro kalibrace, tak pro výkonnostní testy. Vysoké a nízké KKK byly vyšší v případě přijaté kalibrace než ve výkonnostním testu pro MIR-FT a MIR (0,986 > 0,964 a 0,970 > 0,948; 0,982 > 0,947 a 0,947 > 0,911; P < 0,001).
  • Měření obsahu kaseinu v mléce je významné pro sýrařství. Referenční Kjeldahlova metoda je méně efektivní pro rutinní účely. Řešením může být použití infračervené spektroskopie MIR a MIR-FT. Cílem práce bylo vyhodnotit kvalitu provedených kalibrací metody MIR a MIR-FT pro validaci parametrů kalibrace. Průměrný variační obor kalibračních sad vzorků činil 0,561 ± 0,164 (od 0,27 do 0,89) %. Průměrný korelační koeficient kalibrace (KKK) činil 0,974 ± 0,018 (P < 0,001). Průměrná směrodatná odchylka průměru individuálních rozdílů (SDID) činila 0,03 ± 0,011 (od 0,01 do 0,08) %. Výsledky metody MIR-FT byly v porovnání k MIR mírně lepší jak pro kalibrace, tak pro výkonnostní testy. Vysoké a nízké KKK byly vyšší v případě přijaté kalibrace než ve výkonnostním testu pro MIR-FT a MIR (0,986 > 0,964 a 0,970 > 0,948; 0,982 > 0,947 a 0,947 > 0,911; P < 0,001). (cs)
Title
  • Analýza výsledků kalibrací pro stanovení kaseinu nepřímou metodou infračervené spektroskopie
  • Analýza výsledků kalibrací pro stanovení kaseinu nepřímou metodou infračervené spektroskopie (cs)
  • Analysis of calibration results for casein determination via indirect method of infrared spectroscopy (en)
skos:prefLabel
  • Analýza výsledků kalibrací pro stanovení kaseinu nepřímou metodou infračervené spektroskopie
  • Analýza výsledků kalibrací pro stanovení kaseinu nepřímou metodou infračervené spektroskopie (cs)
  • Analysis of calibration results for casein determination via indirect method of infrared spectroscopy (en)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/10:#0000453!RIV11-MSM-26788462
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(ME09081), Z(MSM2678846201)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 246841
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/10:#0000453
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cow; raw milk; sample; reference method; infrared spectroscopy; nitrogen; casein; central calibration systém; validation; correlation; regression analysis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [707A83018FC0]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendeleianae Brunensis
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • LVIII
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Hanušová, Kristýna
  • Jedelská, Radoslava
  • Kopecký, Jaroslav
  • Kučera, Josef
  • Genčurová, Václava
  • Yong, Tao
  • Kopec, Tomáš
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-8516
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software