About: Vývoj botanického složení jetelotravního porostu a kvalita píce při smíšené pastvě ovcí a krav bez tržní produkce mléka     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • It was evaluated development of botanical composition and forage quality during the first three years after the legume-grass stand establishment in the locality Rapotin. The sward was utilized by the sheep and suckler cows mixed grazing. Botanical composition was evaluated at the beginning of the grazing seasons and also at the end of them. The forage samples were analysed by the Weende analysis in the accredited laboratory of the Research Institute for Cattle Breeding, Ltd. The botanical composition has changed significantly during the observed years. The beginning number of 7 species increased in the second year up to 28. From the viewpoint of the evaluation of the nutrient content we can state that the more intensively grazed sward in the locality “Pod lesem” has shown the better forage quality (concentration of crude protein: 159.8 g.kg-1 DM; concentration of crude fibre: 226.6 g.kg-1 DM) during three years of monitoring on average. (en)
  • Byl hodnocen vývoj botanického složení a kvality píce v prvních třech letech po založení jetelotravního porostu na lokalitě Rapotín. Porost byl využíván smíšenou pastvou ovcí a krav bez tržní produkce mléka. Botanické složení bylo hodnoceno na začátku pastevního období a na jeho konci. Vzorky píce byly analyzovány metodou weendeské analýzy v akreditované laboratoři Výzkumného ústavu pro chov skotu, s.r.o. Během sledovaných let docházelo k významným změnám botanického složení. Původní počet 7 vysetých druhů se ve druhém roce zvýšil na 28. Z hlediska hodnocení obsahu živin můžeme konstatovat, že vyšší kvalitu píce vykazoval v průměru tří sledovaných let intenzivněji spásaný porost na lokalitě „Pod lesem“ (koncentrace N-látek: 159,8 g.kg-1 suš.; koncentrace vlákniny: 226,6 g.kg-1 suš.).
  • Byl hodnocen vývoj botanického složení a kvality píce v prvních třech letech po založení jetelotravního porostu na lokalitě Rapotín. Porost byl využíván smíšenou pastvou ovcí a krav bez tržní produkce mléka. Botanické složení bylo hodnoceno na začátku pastevního období a na jeho konci. Vzorky píce byly analyzovány metodou weendeské analýzy v akreditované laboratoři Výzkumného ústavu pro chov skotu, s.r.o. Během sledovaných let docházelo k významným změnám botanického složení. Původní počet 7 vysetých druhů se ve druhém roce zvýšil na 28. Z hlediska hodnocení obsahu živin můžeme konstatovat, že vyšší kvalitu píce vykazoval v průměru tří sledovaných let intenzivněji spásaný porost na lokalitě „Pod lesem“ (koncentrace N-látek: 159,8 g.kg-1 suš.; koncentrace vlákniny: 226,6 g.kg-1 suš.). (cs)
Title
  • Vývoj botanického složení jetelotravního porostu a kvalita píce při smíšené pastvě ovcí a krav bez tržní produkce mléka
  • Development of botanical composition of legume-grass stand and forage quality by sheep and suckler cows mixed grazing (en)
  • Vývoj botanického složení jetelotravního porostu a kvalita píce při smíšené pastvě ovcí a krav bez tržní produkce mléka (cs)
skos:prefLabel
  • Vývoj botanického složení jetelotravního porostu a kvalita píce při smíšené pastvě ovcí a krav bez tržní produkce mléka
  • Development of botanical composition of legume-grass stand and forage quality by sheep and suckler cows mixed grazing (en)
  • Vývoj botanického složení jetelotravního porostu a kvalita píce při smíšené pastvě ovcí a krav bez tržní produkce mléka (cs)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/10:#0000391!RIV11-MSM-26788462
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06108), Z(MSM2678846201)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 297963
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/10:#0000391
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ecological succession; botanic composition; mixed grazing; sheep; suckler cows; forage quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FDE7D554922D]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výzkum v chovu skotu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 52
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Štýbnarová, Marie
  • Krhovjáková, Jana
  • Nezval, Ondřej
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-7265
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software