About: PCR identifikace genů kódujících produkci putrescinu a kadaverinu u kmenů E. coli a jiných příbuzných gram negativních kmenů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Putrescine and cadaverine belong to substances called biogenic amines, which can negatively affect the final quality of foods and represent a risk of consumer’s intoxication. Their accumulation can be expected mainly in long-term stored and fermented food products. The aim of the method is to provide a new method based on PCR for the identification of genes critical for formation of putrescine and cadaverine in selected gram negative bacteria. For this purpose, PCR tests for the identification of genes speC, speC isozyme, cadA1 and cadA2 were designed and implemented. The basic model organism for the methods development was the E. coli. The methods are intended to test also other representatives of Enterobacteriaceae, which represent one of the major groups of microbes in relation to food quality and safety, including issues related to production of biogenic amines. (en)
  • Putrescin a kadaverin patří k tzv. biogenním aminům, které mohou negativně ovlivnit výsledné kvalitativní vlastnosti potravin a představují riziko intoxikace konzumentů. Jejich akumulaci lze předpokládat zejména v dlouhodobě skladovaných a fermentovaných potravinářských výrobcích. Cílem metodiky je poskytnutí nové metody na bázi PCR, použitelné pro identifikaci genů klíčových pro tvorbu putrescinu a kadaverinu u vybraných gram negativních bakterií. Za tímto účelem byly navrženy a zavedeny PCR testy identifikace genů speC, speC izozymu, cadA1 a cadA2. Základním modelovým organismem pro vývoj metod byl druh E. coli. Metody jsou však určeny také k testování dalších zástupců zejména čeledi Enterobacteriaceae, která představuje jednu z nejvýznamnějších skupin mikrobů ve vazbě na kvalitu a bezpečnost potravin, včetně problematiky produkce biogenních aminů.
  • Putrescin a kadaverin patří k tzv. biogenním aminům, které mohou negativně ovlivnit výsledné kvalitativní vlastnosti potravin a představují riziko intoxikace konzumentů. Jejich akumulaci lze předpokládat zejména v dlouhodobě skladovaných a fermentovaných potravinářských výrobcích. Cílem metodiky je poskytnutí nové metody na bázi PCR, použitelné pro identifikaci genů klíčových pro tvorbu putrescinu a kadaverinu u vybraných gram negativních bakterií. Za tímto účelem byly navrženy a zavedeny PCR testy identifikace genů speC, speC izozymu, cadA1 a cadA2. Základním modelovým organismem pro vývoj metod byl druh E. coli. Metody jsou však určeny také k testování dalších zástupců zejména čeledi Enterobacteriaceae, která představuje jednu z nejvýznamnějších skupin mikrobů ve vazbě na kvalitu a bezpečnost potravin, včetně problematiky produkce biogenních aminů. (cs)
Title
  • PCR identifikace genů kódujících produkci putrescinu a kadaverinu u kmenů E. coli a jiných příbuzných gram negativních kmenů
  • PCR identifikace genů kódujících produkci putrescinu a kadaverinu u kmenů E. coli a jiných příbuzných gram negativních kmenů (cs)
  • PCR identification of the genes coding production of putrescine and cadaverine in E.coli and other gram negative strains (en)
skos:prefLabel
  • PCR identifikace genů kódujících produkci putrescinu a kadaverinu u kmenů E. coli a jiných příbuzných gram negativních kmenů
  • PCR identifikace genů kódujících produkci putrescinu a kadaverinu u kmenů E. coli a jiných příbuzných gram negativních kmenů (cs)
  • PCR identification of the genes coding production of putrescine and cadaverine in E.coli and other gram negative strains (en)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/10:#0000376!RIV11-MSM-26788462
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08069), P(LA10029), Z(MSM2678846201)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Státní veterinární správa České republiky, Slezská 7, 120 56 Praha 2
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Ekonomický přínos metodiky lze shledávat v poskytnutí nové, spolehlivější metody identifikace specifické skupiny fenotypově významných gram negativních kmenů bakterií pro širokou obec uživatelů.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 278335
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/10:#0000376
http://linked.open...terniIdentifikace
  • J1610
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • putrescine; cadaverine; PCR; E.coli (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2EE0A02DA7F5]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Uživatelem metody je firma A. W. spol. s r. o. se sídlem: Palackého 4,789 83 Loštice
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Číslo certifikace: 2010/5189/SVS. Certifikační orgán: Státní veterinární správa České republiky. Datum certifikace: 8. 12. 2010.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Manga, Ivan
  • Vyletělová, Marcela
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software