About: Preference původu a kulinární úpravy hovězího masa u vybrané skupiny konzumentů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Metodou CART bylo analyzováno 132 dotazníků s 11 otázkami, které se týkaly konzumace, úpravy a původu výsekového masa. Vyplnění dotazníků bylo následováno ochutnávkou a bodovým ohodnocením předkládaných vzorků grilovaného hovězího roštěnce. Dotazovaní patřili profesně do zemědělství a šetřením se u nich zjistil zájem o výsekové maso z tuzemské produkce, a to zejména u osob ve věku nad 24,5 let, které mají zájem o kvalitně upravené hovězí maso. Mezi konzumenty se vyprofilovaly dvě skupiny: jedna preferuje maso pocházející z býka, druhá dávala přednost masu z krávy. Steakům připraveným z roštěnce krávy dávali přednost konzumenti ve věku nad 51,5 let, nebo mladší, kteří upřednostňují dobře propečený steak a zejména pak ti, u nichž grilování patří k oblíbené úpravě hovězího masa.
  • Metodou CART bylo analyzováno 132 dotazníků s 11 otázkami, které se týkaly konzumace, úpravy a původu výsekového masa. Vyplnění dotazníků bylo následováno ochutnávkou a bodovým ohodnocením předkládaných vzorků grilovaného hovězího roštěnce. Dotazovaní patřili profesně do zemědělství a šetřením se u nich zjistil zájem o výsekové maso z tuzemské produkce, a to zejména u osob ve věku nad 24,5 let, které mají zájem o kvalitně upravené hovězí maso. Mezi konzumenty se vyprofilovaly dvě skupiny: jedna preferuje maso pocházející z býka, druhá dávala přednost masu z krávy. Steakům připraveným z roštěnce krávy dávali přednost konzumenti ve věku nad 51,5 let, nebo mladší, kteří upřednostňují dobře propečený steak a zejména pak ti, u nichž grilování patří k oblíbené úpravě hovězího masa. (cs)
  • CART method was used to evaluate 132 survey forms with 11 questions about consumption, culinary and origin of meat. Completing the questionnaires was followed by rating of samples of grilled beef steaks. Consumers were in agriculture profession and there was showed interest in meat from domestic production, particularly in people whose age was greater than 24.5 years and who are interested in well-prepared beef. Among the consumers was possible to distinguish those who prefer steaks from bulls from those who prefer steaks from cows – their age was higher than 51.5 or younger with preferences for well-done steak and grilling methods. (en)
Title
  • Preference původu a kulinární úpravy hovězího masa u vybrané skupiny konzumentů
  • Preference původu a kulinární úpravy hovězího masa u vybrané skupiny konzumentů (cs)
  • Relatioinship to the origin and cookery of beef in a selected group of consumers (en)
skos:prefLabel
  • Preference původu a kulinární úpravy hovězího masa u vybrané skupiny konzumentů
  • Preference původu a kulinární úpravy hovězího masa u vybrané skupiny konzumentů (cs)
  • Relatioinship to the origin and cookery of beef in a selected group of consumers (en)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/10:#0000367!RIV11-MSM-26788462
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08037), P(LA08035), Z(MSM2678846201)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 6
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 281212
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/10:#0000367
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • beef; consumer; survey; grilling (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [966DDB50FF0E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 21
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dufek, Aleš
  • Homola, Miroslav
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1210-4086
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software