About: Test rozpustnosti škrobu obilovin s použitím amylázy     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Tato publikace prezentuje metodické postupy, které shrnují doposud získané poznatky a zkušenosti s prováděním testů obilovin na dynamiku rozpustnosti jako významného parametru pro dokonalejší využití ve výživě přežvýkavců a pro omezení jejich acidogenity při uplatňování vyššího zastoupení obilních šrotů v krmných dávkách zvířat s vyšší užitkovostí. Jsou zde uvedeny také doporučené parametry pro interpretace získaných hodnot v rámci disponibilního sortimentu druhů a odrůd obilovin v ČR. Metodika má uplatnění zejména v zemědělském výzkumu, šlechtitelských a kontrolních institucích a také na školách.
  • Tato publikace prezentuje metodické postupy, které shrnují doposud získané poznatky a zkušenosti s prováděním testů obilovin na dynamiku rozpustnosti jako významného parametru pro dokonalejší využití ve výživě přežvýkavců a pro omezení jejich acidogenity při uplatňování vyššího zastoupení obilních šrotů v krmných dávkách zvířat s vyšší užitkovostí. Jsou zde uvedeny také doporučené parametry pro interpretace získaných hodnot v rámci disponibilního sortimentu druhů a odrůd obilovin v ČR. Metodika má uplatnění zejména v zemědělském výzkumu, šlechtitelských a kontrolních institucích a také na školách. (cs)
  • This publication presents methodical procedures based on the currently obtained knowledge and experience with cereal tests related to the dynamics of solubility as the important parameter for better efficiency in ruminants’ nutrition and for the limitation of the acidogenity by higher rate of cereal meals in feeding rations of animals with higher performance. There are mentioned recommended parameters for interpretation of the obtained data in terms of the available assortment of species and varieties of cereals in the Czech Republic. The methodical handbook has its exercise in the agricultural research, in institutes aimed at the breeding or supervisory works, and at schools, as well. (en)
Title
  • Test rozpustnosti škrobu obilovin s použitím amylázy
  • Test rozpustnosti škrobu obilovin s použitím amylázy (cs)
  • Test of the solubility of cereal starch using amylase (en)
skos:prefLabel
  • Test rozpustnosti škrobu obilovin s použitím amylázy
  • Test rozpustnosti škrobu obilovin s použitím amylázy (cs)
  • Test of the solubility of cereal starch using amylase (en)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/10:#0000328!RIV11-MSM-26788462
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI101C199), Z(MSM2678846201)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Hroznová 2, 656 06 Brno
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Lze očekávat zvýšení retenčních param. a využitelnosti živin krm. dávek při zařazování obilovin s pomalejší rozpustností. Tzn. možné zhodnocení srovnatelných KD, resp. zvýšení produkce v souvislosti se zdravotním stavem zvířat a kvalitou jejich produktů.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 292444
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/10:#0000328
http://linked.open...terniIdentifikace
  • J12/10
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • nutrition; ruminants; cereals; starch; solubility; amylase (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9E7DF0D1FDD0]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • EKO-LAB Žamberk spol. s r.o., Zemědělská 1004, 564 01 Žamberk. Metodika bude mít uplatnění v zemědělském výzkumu, šlechtitelských a kontrolních institucích a na školách se zemědělským zaměřením.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Číslo udělené certifikace: 496-8/KÚ/2010, Certifikační orgán: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Datum certifikace: 23.11.2010.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pozdíšek, Jan
  • Trojanová, Helena
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software