Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Certified applied method is focused on explanation and performance of: procedure for creation of reference set of milk samples; calibration procedure of indirect instrumental MIR-FT method for analyse of minority milk component, citric acid (CA) concentration; CA result control via proficiency testing; MIR-FT method validation for CA determination. The certified applied method provides the information about concrete proposal and method of more effective and affection procedure of the control and management of the dairy analytical work. The interpretations to the proposed procedures are described as well. (en)
- Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu tvorby referenční sady vzorků; postupu kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro analýzy koncentrace minoritní složky mléka, kyseliny citrónové (KC); kontroly výsledků KC prostřednictvím výkonnostních testů; validace metody MIR-FT pro určení KC. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům.
- Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu tvorby referenční sady vzorků; postupu kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro analýzy koncentrace minoritní složky mléka, kyseliny citrónové (KC); kontroly výsledků KC prostřednictvím výkonnostních testů; validace metody MIR-FT pro určení KC. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům. (cs)
|
Title
| - Referenční materiál pro adjustaci určení kyseliny citrónové pomocí MIR-FT infraanalýzy mléka.
- Referenční materiál pro adjustaci určení kyseliny citrónové pomocí MIR-FT infraanalýzy mléka. (cs)
- Reference material for adjustment of citric acid determination via milk MIR-FT infraanalyse. (en)
|
skos:prefLabel
| - Referenční materiál pro adjustaci určení kyseliny citrónové pomocí MIR-FT infraanalýzy mléka.
- Referenční materiál pro adjustaci určení kyseliny citrónové pomocí MIR-FT infraanalýzy mléka. (cs)
- Reference material for adjustment of citric acid determination via milk MIR-FT infraanalyse. (en)
|
skos:notation
| - RIV/26788462:_____/09:#0000298!RIV10-MSM-26788462
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...certifikacniOrgan
| - Státní veterinární správa České republiky, Slezská 7, 120 00 Praha 2
|
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Ekonomický dopad je součástí kontroly kvality mléka. Zlepšením kvality výsledků může tvořit podíl do 7 % efektu zajištění prevence mlékařských rizik, tedy redukci ztrát z nedostatku informací. Celkem může přínos postupu činit částky v řádu milionů.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26788462:_____/09:#0000298
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - raw milk; sample; citric acid; infrared spectroscopy; adjustment; validation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - Rutinní pracoviště mléčných laboratoří Českomoravské společnosti chovatelů a.s., Praha, LRM Buštěhrad a mléčná laboratoř Výzkumného ústavu pro chov skotu s.r.o. v Rapotíně
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Kontrola věrohodnosti měření nepřímých metod pro určení kyseliny citrónové ke kontrole kvality mléka a poradenství ke kvalitě mléka a zdraví krav. Provádí se v rutinních mléčných laboratořích kontroly užitkovosti a kvality mléka.
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hanuš, Oto
- Jedelská, Radoslava
- Kopecký, Jaroslav
- Sojková, Kamila
- Vyletělová, Marcela
- Genčurová, Václava
- Hulová, Irena
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |