Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Z řady důvodů jsou potřebné kalibrace infračervených přístrojů pro rutinní měření složení syrového mléka pro hospodářské účely. Národní referenční laboratoř pro syrové mléko (NRL-SM) Rapotín poskytuje sady referenčních vzorků mléka pro tyto kalibrace, organizuje výkonnostní testy relevantních metod a provádí validace metod a odhady nejistot výsledků měření. Úspěšná validace metody MIR-FT pro určení bodu mrznutí mléka (BMM) a močoviny (Mo) v laboratoři kontroly kvality a složení syrového mléka poskytla, podle výsledků výkonnostního testování, zdrojové hodnoty pro odhad rozšířené kombinované nejistoty výsledků měření: 0,0071893 ºC, tj. relativně 1,38 % pro BMM; 4,451 mg.100ml-1 a 15,9 % pro Mo. Hodnoty jsou vhodné pro rutinní aplikaci v akreditované laboratoři.
- Z řady důvodů jsou potřebné kalibrace infračervených přístrojů pro rutinní měření složení syrového mléka pro hospodářské účely. Národní referenční laboratoř pro syrové mléko (NRL-SM) Rapotín poskytuje sady referenčních vzorků mléka pro tyto kalibrace, organizuje výkonnostní testy relevantních metod a provádí validace metod a odhady nejistot výsledků měření. Úspěšná validace metody MIR-FT pro určení bodu mrznutí mléka (BMM) a močoviny (Mo) v laboratoři kontroly kvality a složení syrového mléka poskytla, podle výsledků výkonnostního testování, zdrojové hodnoty pro odhad rozšířené kombinované nejistoty výsledků měření: 0,0071893 ºC, tj. relativně 1,38 % pro BMM; 4,451 mg.100ml-1 a 15,9 % pro Mo. Hodnoty jsou vhodné pro rutinní aplikaci v akreditované laboratoři. (cs)
- There are more serious reasons why the calibrations of infrared instruments for routine measurement of composition of raw milk for economic purposes. National reference laboratory for raw milk (NRL-RM) produces the sets of reference milk samples for these calibrations, organizes proficiency testing of relevant methods and carries out method validation and estimation of measurement result uncertainty. The successful validation of MIR-FT method for milk freezing point (MFP = BMM) and urea (U = Mo) determination afforded, according to proficiency testing results, the source values for estimation of dilated combined uncertainty of measurement results in laboratory for milk quality and composition control: 0.0071893 ºC it means relatively 1.38 % for MFP; 4.451 mg.100ml-1 and 15.9 % for U. The values are suitable for routine application in accredited laboratory. (en)
|
Title
| - Validace a nejistoty měření koncentrace močoviny a bodu mrznutí mléka metodou infračervené spektroskopie (MIR-FT) pro laboratoře kvality mléka.
- Validace a nejistoty měření koncentrace močoviny a bodu mrznutí mléka metodou infračervené spektroskopie (MIR-FT) pro laboratoře kvality mléka. (cs)
- Validation and uncertainties of urea concentration and milk freezing point measurement via infrared spectroscopy (MIR-FT) for laboratories of milk quality. (en)
|
skos:prefLabel
| - Validace a nejistoty měření koncentrace močoviny a bodu mrznutí mléka metodou infračervené spektroskopie (MIR-FT) pro laboratoře kvality mléka.
- Validace a nejistoty měření koncentrace močoviny a bodu mrznutí mléka metodou infračervené spektroskopie (MIR-FT) pro laboratoře kvality mléka. (cs)
- Validation and uncertainties of urea concentration and milk freezing point measurement via infrared spectroscopy (MIR-FT) for laboratories of milk quality. (en)
|
skos:notation
| - RIV/26788462:_____/09:#0000284!RIV10-MSM-26788462
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(LA09030), P(QF3019), Z(MSM2678846201)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26788462:_____/09:#0000284
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - raw milk; sample; urea; milk freezing point; validation; result uncertainty (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hanuš, Oto
- Jedelská, Radoslava
- Kopecký, Jaroslav
- Kučera, Josef
- Genčurová, Václava
- Motyčka, Z.
- Klímová, Z.
- Štolc, L.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |