About: Srovnání stravitelnosti organické hmoty píce stanovované v laboratoři Výzkumného ústavu pro chov skotu, s.r.o. v Rapotíně a v laboratoři LFZ Raumberg-Gumpenstein, Rakousko     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • A total number of 108 samples of forage was used for estimation of the organic matter digestibility by means of the in vitro method Tilley and Terry (1968) modified according Resch (1991). These samples were taken from the localities Jevíčko and Vysoké nad Jizerou during years 2004 and 2005. The analysis of the samples was conducted simultaneously in the new laboratory of the Research Institute for Cattle Breeding, Ltd. in Rapotín and in the laboratory of LFZ Raumberg-Gumpenstein in Austria. It was found out on the basis of the statistical comparison using the paired t-test that there was not statistically significant difference (P<0.05) between results of those two laboratories concerning sets of samples harvested in 2004 and in 2005 (both localities). We can consider the results of the mentioned laboratories as comparable. (en)
  • Pro stanovení stravitelnosti organické hmoty (OMD) in vitro metodou Tilley a Terry (1968) upravenou podle Resche (1991) bylo použito celkem 108 vzorků píce ze stanovišť v Jevíčku a Vysoké nad Jizerou sklízených v letech 2004 a 2005. Tyto vzorky byly souběžně analyzovány v nově zřízené laboratoři Výzkumného ústavu pro chov skotu, s.r.o. v Rapotíně a v laboratoři LFZ Raumberg-Gumpenstein v Rakousku. Na základě statistického srovnání s využitím párového t-testu bylo zjištěno, že není významný rozdíl (P<0,05) mezi výsledky obou laboratoří u souboru vzorků sklízených v roce 2004 a v roce 2005 (obě lokality). Výsledky stanovení stravitelnosti organické hmoty v uvedených laboratořích je možné označit za srovnatelné.
  • Pro stanovení stravitelnosti organické hmoty (OMD) in vitro metodou Tilley a Terry (1968) upravenou podle Resche (1991) bylo použito celkem 108 vzorků píce ze stanovišť v Jevíčku a Vysoké nad Jizerou sklízených v letech 2004 a 2005. Tyto vzorky byly souběžně analyzovány v nově zřízené laboratoři Výzkumného ústavu pro chov skotu, s.r.o. v Rapotíně a v laboratoři LFZ Raumberg-Gumpenstein v Rakousku. Na základě statistického srovnání s využitím párového t-testu bylo zjištěno, že není významný rozdíl (P<0,05) mezi výsledky obou laboratoří u souboru vzorků sklízených v roce 2004 a v roce 2005 (obě lokality). Výsledky stanovení stravitelnosti organické hmoty v uvedených laboratořích je možné označit za srovnatelné. (cs)
Title
  • Srovnání stravitelnosti organické hmoty píce stanovované v laboratoři Výzkumného ústavu pro chov skotu, s.r.o. v Rapotíně a v laboratoři LFZ Raumberg-Gumpenstein, Rakousko
  • Srovnání stravitelnosti organické hmoty píce stanovované v laboratoři Výzkumného ústavu pro chov skotu, s.r.o. v Rapotíně a v laboratoři LFZ Raumberg-Gumpenstein, Rakousko (cs)
  • Comparison of organic matter digestibility of forage estimated in laboratory of Research Institute for Cattle Breeding, Ltd. and in laboratory of LFZ Raumberg-Gumpenstein, Austria (en)
skos:prefLabel
  • Srovnání stravitelnosti organické hmoty píce stanovované v laboratoři Výzkumného ústavu pro chov skotu, s.r.o. v Rapotíně a v laboratoři LFZ Raumberg-Gumpenstein, Rakousko
  • Srovnání stravitelnosti organické hmoty píce stanovované v laboratoři Výzkumného ústavu pro chov skotu, s.r.o. v Rapotíně a v laboratoři LFZ Raumberg-Gumpenstein, Rakousko (cs)
  • Comparison of organic matter digestibility of forage estimated in laboratory of Research Institute for Cattle Breeding, Ltd. and in laboratory of LFZ Raumberg-Gumpenstein, Austria (en)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/09:#0000229!RIV10-MSM-26788462
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH81280), Z(MSM2678846201)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 343241
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/09:#0000229
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • organic matter digestibility; in vitro; Tilley and Terry; nutritive value; validation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DE9483810553]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výzkum v chovu skotu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 51
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pozdíšek, Jan
  • Říha, Jan
  • Kohoutek, Alois
  • Němcová, Petra
  • Štýbnarová, Marie
  • Resch, Reinhard
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-7265
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software