Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Při ověřování rozdílů bylo použito konvenční (C) mléko jako reference v porovnání k ekologickému (O) mléku. Obsahy tuku, laktózy a kaseinu se nelišily mezi stády C a O (P>0,05). Rozdíl byl konstatován u elektrické vodivosti (vyšší pro C; P<0,001). Uvedené odpovídá hodnotám počtu somatických buněk (PSB; 283 C > 245 103 ml-1 O; P>0,05). To je poměrně překvapivé. Výskyt Streptococcus agalactiae byl nevýznamně vyšší a výskyt Staphylococcus aureus nižší (P>0,05) v podmínkách C. Všeobecně byla celková hygienická kvalita mléka dobrá pro obojí podmínky. Menší změny v minerální skladbě byly lepší pro lidskou výživu u O mléka, ale C i O mléko jsou dobrým zdrojem potravy.
- Při ověřování rozdílů bylo použito konvenční (C) mléko jako reference v porovnání k ekologickému (O) mléku. Obsahy tuku, laktózy a kaseinu se nelišily mezi stády C a O (P>0,05). Rozdíl byl konstatován u elektrické vodivosti (vyšší pro C; P<0,001). Uvedené odpovídá hodnotám počtu somatických buněk (PSB; 283 C > 245 103 ml-1 O; P>0,05). To je poměrně překvapivé. Výskyt Streptococcus agalactiae byl nevýznamně vyšší a výskyt Staphylococcus aureus nižší (P>0,05) v podmínkách C. Všeobecně byla celková hygienická kvalita mléka dobrá pro obojí podmínky. Menší změny v minerální skladbě byly lepší pro lidskou výživu u O mléka, ale C i O mléko jsou dobrým zdrojem potravy. (cs)
- The conventional (C) cow milk was used as reference versus organic (O) milk in difference testing. Fat, lactose and casein contents did not differ between C and O herds (P>0.05). The difference was stated in electrical conductivity (higher for C; P<0.001). The mentioned corresponds with somatic cell count (SCC = PSB) values (283 C > 245 103 ml-1 O; P>0.05). It is quite surprising. The Streptococcus agalactiae occurrence was insignificantly higher and Staphylococcus aureus occurrence lower (P>0.05) under C conditions. Of course in general this total hygienic milk quality was good for both conditions. Smaller changes in mineral composition were better for human nutrition in O but milk C and O are good food sources as well. (en)
|
Title
| - Možné kvalitativní, nutriční a zdravotní benefity ekologického mléka
- Possible qualitative, nutritional and health benefits of organic milk (en)
- Možné kvalitativní, nutriční a zdravotní benefity ekologického mléka (cs)
|
skos:prefLabel
| - Možné kvalitativní, nutriční a zdravotní benefity ekologického mléka
- Possible qualitative, nutritional and health benefits of organic milk (en)
- Možné kvalitativní, nutriční a zdravotní benefity ekologického mléka (cs)
|
skos:notation
| - RIV/26788462:_____/08:#0000141!RIV09-MSM-26788462
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(1G58063), P(QH81210), Z(MSM2678846201)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26788462:_____/08:#0000141
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - organic farming; conventional farming; dairy cow; raw milk; milk yield; quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hanuš, Oto
- Jedelská, Radoslava
- Kopecký, Jaroslav
- Genčurová, Václava
- Roubal, P.
- Landová, Hana
- Vorlíček, Z.
- Rozsypal, R.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |