About: Posudzovanie JUT býkov a volov metódou SEUROP a kvality ich mäsa matódami WB aTPA.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The problem of changes of carcass and beef quality after his ageing was ewaluated in this work. Nutritional and technological parameters were compared on fresh beef (48 hours post mortem) and 7, 14, 21 and 28 days after ageing. Signoficant diferrences were manifest on content of total protein, on water retention and pH values. The values of CL (cooking losses), WBSF, TPA 1 , TPA 2 at two days postmortem were 28%; 130 N; 297,8 N; 256,4 N for bulls and 26,2%; 92,46 N; 260,55 N; 22C1,69 N for steers. Values of the same parameters at 29 d aging ppostmortem were (ZV, WBŘ, TPA 1 a TPA 2) 34,31%; 83,64 N; 284,53 N; 237,66 N for bulls and 31,21 %; 52,43 N; 227,27 N a 186,15 N for steers. (en)
  • V práci je řešena problematika kvality jatečného těla a hovězího masa související z dobou zrání ve vakuu. Výživné a technologické parametry masa byly hodnoceny a porovnávány u čerstvého masa a masa po 7,14,21a 28 denním zrání. Byly zjištěny průkazné rozdíly mezi masem s různou dobou zrání u parametru celkového obsahu proteinu, vázané vody a hodnoty pH.Byly nalezeny průkazné rozdíly v klasifikaci JUT býků a volů (3,60 =U až U- býci; 3,00 = R voli).Hodnoty ztráty hmotnosti varem , řezu podle WB a tlakového testu TPA byly vyšší u býků při všech režimech zrání. Hodnoty masa býků dva dny po porážce byly (ZV, WBŘ, TPA1, TPA 2) 28%; 130 N; 297,8 N; 256,4 N u volů pak 26,2%; 92,46 N; 260,55 N; 22C1,69 N. Při 29 denním zrání jsou pak hodnoty (ZV, WBŘ, TPA 1 a TPA 2) 34,31%; 83,64 N; 284,53 N; 237,66 N u býků a 31,21 %; 52,43 N; 227,27 N a 186,15 N u volů.
  • V práci je řešena problematika kvality jatečného těla a hovězího masa související z dobou zrání ve vakuu. Výživné a technologické parametry masa byly hodnoceny a porovnávány u čerstvého masa a masa po 7,14,21a 28 denním zrání. Byly zjištěny průkazné rozdíly mezi masem s různou dobou zrání u parametru celkového obsahu proteinu, vázané vody a hodnoty pH.Byly nalezeny průkazné rozdíly v klasifikaci JUT býků a volů (3,60 =U až U- býci; 3,00 = R voli).Hodnoty ztráty hmotnosti varem , řezu podle WB a tlakového testu TPA byly vyšší u býků při všech režimech zrání. Hodnoty masa býků dva dny po porážce byly (ZV, WBŘ, TPA1, TPA 2) 28%; 130 N; 297,8 N; 256,4 N u volů pak 26,2%; 92,46 N; 260,55 N; 22C1,69 N. Při 29 denním zrání jsou pak hodnoty (ZV, WBŘ, TPA 1 a TPA 2) 34,31%; 83,64 N; 284,53 N; 237,66 N u býků a 31,21 %; 52,43 N; 227,27 N a 186,15 N u volů. (cs)
Title
  • Posudzovanie JUT býkov a volov metódou SEUROP a kvality ich mäsa matódami WB aTPA.
  • Carcass and Beef quality from bulls and steers after his ageing. (en)
  • Posudzovanie JUT býkov a volov metódou SEUROP a kvality ich mäsa matódami WB aTPA. (cs)
skos:prefLabel
  • Posudzovanie JUT býkov a volov metódou SEUROP a kvality ich mäsa matódami WB aTPA.
  • Carcass and Beef quality from bulls and steers after his ageing. (en)
  • Posudzovanie JUT býkov a volov metódou SEUROP a kvality ich mäsa matódami WB aTPA. (cs)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/07:#0000035!RIV08-MSM-26788462
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 330 - 334
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3020), Z(MSM2678846201)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 442860
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/07:#0000035
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • carcass; beef; quality; Warner- Bratzler (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [79284EC36A07]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra - SR
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra - Slovensko
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bezpečnosť a kontrola potravín.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Říha, Jan
  • Šubrt, Jan
  • Bjelka, Marek
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 978-80-8069-861-4
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software