About: Vlivy na bod mrznutí syrového kravského mléka od nadojení až po jeho zpracování     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Odborná práce o kolísání bodu mrznutí mléka (MFP). MFP je velmi důležitá fyzikální vlastnost mléka. MFP je ovlivněn složením mléka, které je spojeno s osmotickým tlakem a ostatními fyziologickými činiteli. Za jistých podmínek je možné indikovat přídavek cizí vody do mléka podle hodnoty MFP. Pro takový účel je nezbytné mít dobře odhadnutou hodnotu legislativního diskriminačního limitu MFP. To není v České republice splněno pro současné podmínky. Práce je zaměřena na informaci pro možnost zlepšit takový odhad. Různé faktory jako je sezóna, odhadnutý stav výživy dojnic, přídavek cizí vody, pasterizace, kysličník uhličitý a odpar vodní páry, manipulace s tukovým obsahem, mléčná užitkovost dojnic, některé složky mléka (jako čisté a syrovátkové bílkoviny), počet somatických buněk a kysací schopnost mléka prostřednictvím ušlechtilých mlékařských kultur (titrační kyselost a celkový počet ušlechtilých mikroorganismů) jsou popsány ve smyslu možného vlivu nebo vztahů k hodnotě bodu mrznutí mléka.
  • Odborná práce o kolísání bodu mrznutí mléka (MFP). MFP je velmi důležitá fyzikální vlastnost mléka. MFP je ovlivněn složením mléka, které je spojeno s osmotickým tlakem a ostatními fyziologickými činiteli. Za jistých podmínek je možné indikovat přídavek cizí vody do mléka podle hodnoty MFP. Pro takový účel je nezbytné mít dobře odhadnutou hodnotu legislativního diskriminačního limitu MFP. To není v České republice splněno pro současné podmínky. Práce je zaměřena na informaci pro možnost zlepšit takový odhad. Různé faktory jako je sezóna, odhadnutý stav výživy dojnic, přídavek cizí vody, pasterizace, kysličník uhličitý a odpar vodní páry, manipulace s tukovým obsahem, mléčná užitkovost dojnic, některé složky mléka (jako čisté a syrovátkové bílkoviny), počet somatických buněk a kysací schopnost mléka prostřednictvím ušlechtilých mlékařských kultur (titrační kyselost a celkový počet ušlechtilých mikroorganismů) jsou popsány ve smyslu možného vlivu nebo vztahů k hodnotě bodu mrznutí mléka. (en)
  • Odborná práce o kolísání bodu mrznutí mléka (MFP). MFP je velmi důležitá fyzikální vlastnost mléka. MFP je ovlivněn složením mléka, které je spojeno s osmotickým tlakem a ostatními fyziologickými činiteli. Za jistých podmínek je možné indikovat přídavek cizí vody do mléka podle hodnoty MFP. Pro takový účel je nezbytné mít dobře odhadnutou hodnotu legislativního diskriminačního limitu MFP. To není v České republice splněno pro současné podmínky. Práce je zaměřena na informaci pro možnost zlepšit takový odhad. Různé faktory jako je sezóna, odhadnutý stav výživy dojnic, přídavek cizí vody, pasterizace, kysličník uhličitý a odpar vodní páry, manipulace s tukovým obsahem, mléčná užitkovost dojnic, některé složky mléka (jako čisté a syrovátkové bílkoviny), počet somatických buněk a kysací schopnost mléka prostřednictvím ušlechtilých mlékařských kultur (titrační kyselost a celkový počet ušlechtilých mikroorganismů) jsou popsány ve smyslu možného vlivu nebo vztahů k hodnotě bodu mrznutí mléka. (cs)
Title
  • Vlivy na bod mrznutí syrového kravského mléka od nadojení až po jeho zpracování
  • The effects on milk freezing point of raw cow milk from milking up to its processing (en)
  • Vlivy na bod mrznutí syrového kravského mléka od nadojení až po jeho zpracování (cs)
skos:prefLabel
  • Vlivy na bod mrznutí syrového kravského mléka od nadojení až po jeho zpracování
  • The effects on milk freezing point of raw cow milk from milking up to its processing (en)
  • Vlivy na bod mrznutí syrového kravského mléka od nadojení až po jeho zpracování (cs)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/06:#0000198!RIV09-MSM-26788462
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2678846201)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 506956
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/06:#0000198
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dairy cow; raw milk; milk freezing point; legislative discrimination limit; foreign water; pasteurization; carbon dioxide content; steam evaporation; fat content manipulation; somatic cell count; fermentation ability; true protein; whey protein (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • SK - Slovenská republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B1ABBE5798F4]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mliekarstvo
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 37
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Jedelská, Radoslava
  • Genčurová, Václava
  • Kopunecz, P.
  • Macek, Antonín
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1210-3144
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software