Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Odborná práce o kolísání bodu mrznutí mléka (MFP). MFP je velmi důležitá fyzikální vlastnost mléka. MFP je ovlivněn složením mléka, které je spojeno s osmotickým tlakem a ostatními fyziologickými činiteli. Za jistých podmínek je možné indikovat přídavek cizí vody do mléka podle hodnoty MFP. Pro takový účel je nezbytné mít dobře odhadnutou hodnotu legislativního diskriminačního limitu MFP. To není v České republice splněno pro současné podmínky. Práce je zaměřena na informaci pro možnost zlepšit takový odhad. Různé faktory jako je sezóna, odhadnutý stav výživy dojnic, přídavek cizí vody, pasterizace, kysličník uhličitý a odpar vodní páry, manipulace s tukovým obsahem, mléčná užitkovost dojnic, některé složky mléka (jako čisté a syrovátkové bílkoviny), počet somatických buněk a kysací schopnost mléka prostřednictvím ušlechtilých mlékařských kultur (titrační kyselost a celkový počet ušlechtilých mikroorganismů) jsou popsány ve smyslu možného vlivu nebo vztahů k hodnotě bodu mrznutí mléka.
- Odborná práce o kolísání bodu mrznutí mléka (MFP). MFP je velmi důležitá fyzikální vlastnost mléka. MFP je ovlivněn složením mléka, které je spojeno s osmotickým tlakem a ostatními fyziologickými činiteli. Za jistých podmínek je možné indikovat přídavek cizí vody do mléka podle hodnoty MFP. Pro takový účel je nezbytné mít dobře odhadnutou hodnotu legislativního diskriminačního limitu MFP. To není v České republice splněno pro současné podmínky. Práce je zaměřena na informaci pro možnost zlepšit takový odhad. Různé faktory jako je sezóna, odhadnutý stav výživy dojnic, přídavek cizí vody, pasterizace, kysličník uhličitý a odpar vodní páry, manipulace s tukovým obsahem, mléčná užitkovost dojnic, některé složky mléka (jako čisté a syrovátkové bílkoviny), počet somatických buněk a kysací schopnost mléka prostřednictvím ušlechtilých mlékařských kultur (titrační kyselost a celkový počet ušlechtilých mikroorganismů) jsou popsány ve smyslu možného vlivu nebo vztahů k hodnotě bodu mrznutí mléka. (en)
- Odborná práce o kolísání bodu mrznutí mléka (MFP). MFP je velmi důležitá fyzikální vlastnost mléka. MFP je ovlivněn složením mléka, které je spojeno s osmotickým tlakem a ostatními fyziologickými činiteli. Za jistých podmínek je možné indikovat přídavek cizí vody do mléka podle hodnoty MFP. Pro takový účel je nezbytné mít dobře odhadnutou hodnotu legislativního diskriminačního limitu MFP. To není v České republice splněno pro současné podmínky. Práce je zaměřena na informaci pro možnost zlepšit takový odhad. Různé faktory jako je sezóna, odhadnutý stav výživy dojnic, přídavek cizí vody, pasterizace, kysličník uhličitý a odpar vodní páry, manipulace s tukovým obsahem, mléčná užitkovost dojnic, některé složky mléka (jako čisté a syrovátkové bílkoviny), počet somatických buněk a kysací schopnost mléka prostřednictvím ušlechtilých mlékařských kultur (titrační kyselost a celkový počet ušlechtilých mikroorganismů) jsou popsány ve smyslu možného vlivu nebo vztahů k hodnotě bodu mrznutí mléka. (cs)
|
Title
| - Vlivy na bod mrznutí syrového kravského mléka od nadojení až po jeho zpracování
- The effects on milk freezing point of raw cow milk from milking up to its processing (en)
- Vlivy na bod mrznutí syrového kravského mléka od nadojení až po jeho zpracování (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vlivy na bod mrznutí syrového kravského mléka od nadojení až po jeho zpracování
- The effects on milk freezing point of raw cow milk from milking up to its processing (en)
- Vlivy na bod mrznutí syrového kravského mléka od nadojení až po jeho zpracování (cs)
|
skos:notation
| - RIV/26788462:_____/06:#0000198!RIV09-MSM-26788462
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26788462:_____/06:#0000198
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - dairy cow; raw milk; milk freezing point; legislative discrimination limit; foreign water; pasteurization; carbon dioxide content; steam evaporation; fat content manipulation; somatic cell count; fermentation ability; true protein; whey protein (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hanuš, Oto
- Jedelská, Radoslava
- Genčurová, Václava
- Kopunecz, P.
- Macek, Antonín
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |