About: Vliv metodicky změněného obsahu tuku na vybrané mléčné ukazatele.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Original paper about milk fat content modifications and their influence on milk freezing point. MFP serve as an indicator of water addition into milk during milking and storage. MFP can be influenced by the milk composition, milk yield, nutrition and by the health state as well. It is essential to have a right estimated legislative discrimination limit value of MFP. The legislative limit for MFP in CR is -0.520 °C, which is inadequate. This paper is focused on certain relationships between MFP and selected milk paremeters, such as daily milk yield, crude protein, true protein, urea, acetone and somatic cell count in order to demonstrate the influences on MFP and also the reasons for limit correction. In the experiment with methodically changed milk fat content its values were varied in the range from 1.68 % to 6.48 %. Neither such big changes in fat content had not significant effect on MFP. Milk treatment in terms of fat decrease or mistake at sampling have not significant impact on MFP. (en)
  • Původní práce o modifikacích obsahu tuku v mléce a jejich vlivu na bod mrznutí mléka (MFP). MFP slouží jako ukazatel přídavku vody do mléka během jeho dojení nebo uložení. MFP může být ovlivněn složením mléka, dojivostí, výživou a také zdravotním stavem. Ovšem, je důležité disponovat správným odhadem hodnoty legislativního diskriminačního limitu MFP. Legislativní limit pro MFP v ČR je -0,520 °C. Shora zmíněný limit je neodpovídající. Tato práce je zaměřena na určité vztahy mezi MFP a vybranými mléčnými ukazateli, jako denní dojivost, hrubé bílkoviny, čisté bílkoviny, močovina, aceton a počet somatických buněk aby bylo možné ukázat vlivy na MFP a také důvody pro opravu limitu. V pokuse s metodicky změněným obsahem tuku v mléce se jeho hodnoty ve vzorcích pohybovaly v rozmezí 1,68 % až do 6,48 %. Ani takto velké změny v obsahu tuku neměly významný vliv na BMM. Případné ošetření mléka ve smyslu snížení obsahu tuku či chybný odběr vzorku nemá významný vliv na hodnoty BMM.
  • Původní práce o modifikacích obsahu tuku v mléce a jejich vlivu na bod mrznutí mléka (MFP). MFP slouží jako ukazatel přídavku vody do mléka během jeho dojení nebo uložení. MFP může být ovlivněn složením mléka, dojivostí, výživou a také zdravotním stavem. Ovšem, je důležité disponovat správným odhadem hodnoty legislativního diskriminačního limitu MFP. Legislativní limit pro MFP v ČR je -0,520 °C. Shora zmíněný limit je neodpovídající. Tato práce je zaměřena na určité vztahy mezi MFP a vybranými mléčnými ukazateli, jako denní dojivost, hrubé bílkoviny, čisté bílkoviny, močovina, aceton a počet somatických buněk aby bylo možné ukázat vlivy na MFP a také důvody pro opravu limitu. V pokuse s metodicky změněným obsahem tuku v mléce se jeho hodnoty ve vzorcích pohybovaly v rozmezí 1,68 % až do 6,48 %. Ani takto velké změny v obsahu tuku neměly významný vliv na BMM. Případné ošetření mléka ve smyslu snížení obsahu tuku či chybný odběr vzorku nemá významný vliv na hodnoty BMM. (cs)
Title
  • Vliv metodicky změněného obsahu tuku na vybrané mléčné ukazatele.
  • Influence of metodically modified fat content on chosen milk indicators. (en)
  • Vliv metodicky změněného obsahu tuku na vybrané mléčné ukazatele. (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv metodicky změněného obsahu tuku na vybrané mléčné ukazatele.
  • Influence of metodically modified fat content on chosen milk indicators. (en)
  • Vliv metodicky změněného obsahu tuku na vybrané mléčné ukazatele. (cs)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/06:#0000006!RIV08-MSM-26788462
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 117-121
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2678846201)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 506537
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/06:#0000006
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • raw milk; milk freezing point; legislative discrimination limit; milk indicators; manipulated fat content (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [184AA2C43626]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Agroregion 2006
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Janů, Libor
  • Vyletělová, Marcela
  • Genčurová, Václava
  • Macek, Antonín
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
https://schema.org/isbn
  • 80-7040-869-3
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software