Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Processing technology was developed for the yoghurt drink processing in mini dairy plant with a sequential filling, packaging and sales unit in the modular container system. Yogurt drink has positive nutritional qualities besides the advantage of the content of lactic acid bacteria that dairy is more digestible and thus suitable for certain groups with special nutritional requirements. An important quality parameter of the yoghurt drink is its sensory characteristics that have been optimized by selecting starters and adjusting process parameters. Technological parameters were tested to enable flexible changes in the fermentation to optimal values active acidity depending on the demand in Milkbaru by specifying different temperatures cultivation. Yogurt drink is produced without flavor. In the access site Milkbaru possibility flavor (en)
- Byla vyvinuta technologie zpracování jogurtového nápoje pro zpracování v minimlékárně s robotizovanou plnící, balící a prodejní linkou v modulárním kontejnerovém systému. Jogurtový nápoj má kromě pozitivních nutričních kvalit i výhodu obsahu bakterií mléčného kvašení, které mléčné výrobky činí stravitelnějšími a tím vhodnými i pro některé skupiny obyvatel se speciálními nároky na výživu. Důležitým kvalitativním parametrem jogurtového nápoje jsou jeho senzorické vlastnosti, které byly optimalizovány výběrem mlékařské kultury a nastavením technologických parametrů. Technologické parametry byly otestovány tak, aby umožnily pružně měnit dobu fermentace do optimální hodnoty aktivní kyselosti v závislosti na poptávce v Milkbaru na základě zadání různých teplot kultivace. Jogurtový nápoj je vyráběn bez ochucení. Ve výdejovém místě Milkbaru je možnost ochucení na bázi ovoce.
- Byla vyvinuta technologie zpracování jogurtového nápoje pro zpracování v minimlékárně s robotizovanou plnící, balící a prodejní linkou v modulárním kontejnerovém systému. Jogurtový nápoj má kromě pozitivních nutričních kvalit i výhodu obsahu bakterií mléčného kvašení, které mléčné výrobky činí stravitelnějšími a tím vhodnými i pro některé skupiny obyvatel se speciálními nároky na výživu. Důležitým kvalitativním parametrem jogurtového nápoje jsou jeho senzorické vlastnosti, které byly optimalizovány výběrem mlékařské kultury a nastavením technologických parametrů. Technologické parametry byly otestovány tak, aby umožnily pružně měnit dobu fermentace do optimální hodnoty aktivní kyselosti v závislosti na poptávce v Milkbaru na základě zadání různých teplot kultivace. Jogurtový nápoj je vyráběn bez ochucení. Ve výdejovém místě Milkbaru je možnost ochucení na bázi ovoce. (cs)
|
Title
| - Technology of yogurt drink production in robotic mini dairy with Milkbar (en)
- Technologie výroby jogurtového nápoje pro robotickou minimlékárnu s Milkbarem
- Technologie výroby jogurtového nápoje pro robotickou minimlékárnu s Milkbarem (cs)
|
skos:prefLabel
| - Technology of yogurt drink production in robotic mini dairy with Milkbar (en)
- Technologie výroby jogurtového nápoje pro robotickou minimlékárnu s Milkbarem
- Technologie výroby jogurtového nápoje pro robotickou minimlékárnu s Milkbarem (cs)
|
skos:notation
| - RIV/26722861:_____/14:#SA73!RIV15-TA0-26722861
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - předpokládá se roční obrat 900 000 Kč v jedné mlékárně
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26722861:_____/14:#SA73
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| - Jogurtový nápoj - Milkbar
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open...vai/riv/kategorie
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - yogurt drink; robotic mini dairy plant (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - realizováno v Robotické minimlékárně s Milkbarem, Fabric Constructions s.r.o., IČO 26865165, licenční smlouva uzavřena 19. 11. 2014
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Drbohlav, Jan
- Roubal, Petr
- Šalaková, Alexandra
|
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |