Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Kozí jogurt má přirozeně odlišnou konzistenci od jogurtů z kravského mléka– nízká viskozita, nízká pevnost sraženiny ve srovnání s konzistencí jogurtu z kravského mléka, což je dáno rozdílným složení mléčných proteinů. Výrobci kozích jogurtů k dosažení obdobné konzistence jako je u jogurtu kravského používají preparáty na bázi škrobu nebo želatiny, a nebo jiná zahušťovadla. Nové technické řešení je založenove výběru a aplikaci vhodných kmenů jogurtových bakterií se zvýšenou produkcí exopolysacharidů do kozího mléka.
- Kozí jogurt má přirozeně odlišnou konzistenci od jogurtů z kravského mléka– nízká viskozita, nízká pevnost sraženiny ve srovnání s konzistencí jogurtu z kravského mléka, což je dáno rozdílným složení mléčných proteinů. Výrobci kozích jogurtů k dosažení obdobné konzistence jako je u jogurtu kravského používají preparáty na bázi škrobu nebo želatiny, a nebo jiná zahušťovadla. Nové technické řešení je založenove výběru a aplikaci vhodných kmenů jogurtových bakterií se zvýšenou produkcí exopolysacharidů do kozího mléka. (cs)
- Goat yogurt is naturally different consistency yogurt from cow's milk - low viscosity, low strength of the clot as compared with the consistency of yogurt from cow's milk, which is due to differences in the composition of milk proteins. Manufacturers of goat yogurt to achieve a similar consistency as cows yogurt use preparations based on starch or gelatin, or other thickening agents. New technical solution is based on the selection and application of appropriate yoghurt bacteria strains with increased production of exopolysaccharides in goat milk. (en)
|
Title
| - Goat yoghurt with increased viscosity without thickening nad stabilizers (en)
- Kozí jogurt se zvýšenou viskozitou bez zahuštění a stabilizátorů
- Kozí jogurt se zvýšenou viskozitou bez zahuštění a stabilizátorů (cs)
|
skos:prefLabel
| - Goat yoghurt with increased viscosity without thickening nad stabilizers (en)
- Kozí jogurt se zvýšenou viskozitou bez zahuštění a stabilizátorů
- Kozí jogurt se zvýšenou viskozitou bez zahuštění a stabilizátorů (cs)
|
skos:notation
| - RIV/26722861:_____/14:#SA53!RIV15-MZE-26722861
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - předpokládá se výroba jogurtu ze 40000 litrů mléka, odpovídající obrat 3600000 Kč
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26722861:_____/14:#SA53
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open...vai/riv/kategorie
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - goat yogurt; yogurt bacteria (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Druhým vlastníkem výsledku je Biofarma DoRa s.r.o, IČO 2832884, kde byla provedena realizace výsledku. Smlouva uzavřena dne 20.12.0214, Matěj Pastňák,matejpastrnak@gmail.com
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Binder, Michael
- Drbohlav, Jan
- Šalaková, Alexandra
- Dragounová, Hedvika
- Pastrňák, M.
|
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |