About: Goat yoghurt with increased viscosity without thickening nad stabilizers     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Kozí jogurt má přirozeně odlišnou konzistenci od jogurtů z kravského mléka– nízká viskozita, nízká pevnost sraženiny ve srovnání s konzistencí jogurtu z kravského mléka, což je dáno rozdílným složení mléčných proteinů. Výrobci kozích jogurtů k dosažení obdobné konzistence jako je u jogurtu kravského používají preparáty na bázi škrobu nebo želatiny, a nebo jiná zahušťovadla. Nové technické řešení je založenove výběru a aplikaci vhodných kmenů jogurtových bakterií se zvýšenou produkcí exopolysacharidů do kozího mléka.
  • Kozí jogurt má přirozeně odlišnou konzistenci od jogurtů z kravského mléka– nízká viskozita, nízká pevnost sraženiny ve srovnání s konzistencí jogurtu z kravského mléka, což je dáno rozdílným složení mléčných proteinů. Výrobci kozích jogurtů k dosažení obdobné konzistence jako je u jogurtu kravského používají preparáty na bázi škrobu nebo želatiny, a nebo jiná zahušťovadla. Nové technické řešení je založenove výběru a aplikaci vhodných kmenů jogurtových bakterií se zvýšenou produkcí exopolysacharidů do kozího mléka. (cs)
  • Goat yogurt is naturally different consistency yogurt from cow's milk - low viscosity, low strength of the clot as compared with the consistency of yogurt from cow's milk, which is due to differences in the composition of milk proteins. Manufacturers of goat yogurt to achieve a similar consistency as cows yogurt use preparations based on starch or gelatin, or other thickening agents. New technical solution is based on the selection and application of appropriate yoghurt bacteria strains with increased production of exopolysaccharides in goat milk. (en)
Title
  • Goat yoghurt with increased viscosity without thickening nad stabilizers (en)
  • Kozí jogurt se zvýšenou viskozitou bez zahuštění a stabilizátorů
  • Kozí jogurt se zvýšenou viskozitou bez zahuštění a stabilizátorů (cs)
skos:prefLabel
  • Goat yoghurt with increased viscosity without thickening nad stabilizers (en)
  • Kozí jogurt se zvýšenou viskozitou bez zahuštění a stabilizátorů
  • Kozí jogurt se zvýšenou viskozitou bez zahuštění a stabilizátorů (cs)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/14:#SA53!RIV15-MZE-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(QJ1210093)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • předpokládá se výroba jogurtu ze 40000 litrů mléka, odpovídající obrat 3600000 Kč
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 25102
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/14:#SA53
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Kozí jogurt
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • goat yogurt; yogurt bacteria (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [910743AF3B81]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Druhým vlastníkem výsledku je Biofarma DoRa s.r.o, IČO 2832884, kde byla provedena realizace výsledku. Smlouva uzavřena dne 20.12.0214, Matěj Pastňák,matejpastrnak@gmail.com
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Binder, Michael
  • Drbohlav, Jan
  • Šalaková, Alexandra
  • Dragounová, Hedvika
  • Pastrňák, M.
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software