About: Možnosti využití vybraných kmenů laktobacilů v technologickém zpracování ovčího a kozího mléka     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Cílem práce bylo zhodnotit vybrané kmeny laktobacilů pro jejich společné využití se základními technologickými kulturami při zpracování ovčího a kozího mléka. Do sledování byly zařazeny kmeny Lactobacillus helveticus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus rhamnosus. U zakysaných mlék byla sledována kysací aktivita očkovaných mikroorganismů a posouzen mikroskopický obraz. Dále byly zjišťovány biochemické hodnoty zakysaných mlék. Bylo zjištěno, že bakterie testovaných kmenů mohou být kultivovány společně s technologickými základními kulturami mléčného kvašení. Počty bakterií mléčného kvašení testovaných kmenů bakterií mléčného kvašení a technologických mléčných bakterií neklesly pod množství 1,0.106 KTJ/ml a jsou proto vhodné pro výrobu fermentovaných produktů z kozího nebo ovčího mléka.
  • Cílem práce bylo zhodnotit vybrané kmeny laktobacilů pro jejich společné využití se základními technologickými kulturami při zpracování ovčího a kozího mléka. Do sledování byly zařazeny kmeny Lactobacillus helveticus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus rhamnosus. U zakysaných mlék byla sledována kysací aktivita očkovaných mikroorganismů a posouzen mikroskopický obraz. Dále byly zjišťovány biochemické hodnoty zakysaných mlék. Bylo zjištěno, že bakterie testovaných kmenů mohou být kultivovány společně s technologickými základními kulturami mléčného kvašení. Počty bakterií mléčného kvašení testovaných kmenů bakterií mléčného kvašení a technologických mléčných bakterií neklesly pod množství 1,0.106 KTJ/ml a jsou proto vhodné pro výrobu fermentovaných produktů z kozího nebo ovčího mléka. (cs)
  • The aim of the study was to evaluate selected strains of lactobacilli for their use together with the basic technological cultures in sheep and goat milk. In the study were included strains Lactobacillus helveticus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus rhamnosus. Aciidification, microscopic slides and other biochemical parametrs were observed in fermented milks. It was found that tested strains may be cultured together with basic technological LAB. Count of tested strains and basic technological LAB didn´t decrease below 1,0106 CFU/ml and are suitable for the manufacture of fermented products from goat or sheep milk. (en)
Title
  • Možnosti využití vybraných kmenů laktobacilů v technologickém zpracování ovčího a kozího mléka
  • Možnosti využití vybraných kmenů laktobacilů v technologickém zpracování ovčího a kozího mléka (cs)
  • Possibilities of selected strains of lactobacilli in the technological processing of sheep´s and goat´s milk (en)
skos:prefLabel
  • Možnosti využití vybraných kmenů laktobacilů v technologickém zpracování ovčího a kozího mléka
  • Možnosti využití vybraných kmenů laktobacilů v technologickém zpracování ovčího a kozího mléka (cs)
  • Possibilities of selected strains of lactobacilli in the technological processing of sheep´s and goat´s milk (en)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/14:#SA51!RIV15-MZE-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(QJ1210093)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 144
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 30859
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/14:#SA51
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Lactobacillus helveticus; Lactobacillus paracasei; Lactobacillus rhamnosus; goat´s milk; sheep´s milk (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [42162DB1F2EC]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy - zpravodaj
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 25
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Šalaková, Alexandra
  • Dragounová, Hedvika
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software