Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Cílem práce bylo zhodnotit vybrané kmeny laktobacilů pro jejich společné využití se základními technologickými kulturami při zpracování ovčího a kozího mléka. Do sledování byly zařazeny kmeny Lactobacillus helveticus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus rhamnosus. U zakysaných mlék byla sledována kysací aktivita očkovaných mikroorganismů a posouzen mikroskopický obraz. Dále byly zjišťovány biochemické hodnoty zakysaných mlék. Bylo zjištěno, že bakterie testovaných kmenů mohou být kultivovány společně s technologickými základními kulturami mléčného kvašení. Počty bakterií mléčného kvašení testovaných kmenů bakterií mléčného kvašení a technologických mléčných bakterií neklesly pod množství 1,0.106 KTJ/ml a jsou proto vhodné pro výrobu fermentovaných produktů z kozího nebo ovčího mléka.
- Cílem práce bylo zhodnotit vybrané kmeny laktobacilů pro jejich společné využití se základními technologickými kulturami při zpracování ovčího a kozího mléka. Do sledování byly zařazeny kmeny Lactobacillus helveticus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus rhamnosus. U zakysaných mlék byla sledována kysací aktivita očkovaných mikroorganismů a posouzen mikroskopický obraz. Dále byly zjišťovány biochemické hodnoty zakysaných mlék. Bylo zjištěno, že bakterie testovaných kmenů mohou být kultivovány společně s technologickými základními kulturami mléčného kvašení. Počty bakterií mléčného kvašení testovaných kmenů bakterií mléčného kvašení a technologických mléčných bakterií neklesly pod množství 1,0.106 KTJ/ml a jsou proto vhodné pro výrobu fermentovaných produktů z kozího nebo ovčího mléka. (cs)
- The aim of the study was to evaluate selected strains of lactobacilli for their use together with the basic technological cultures in sheep and goat milk. In the study were included strains Lactobacillus helveticus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus rhamnosus. Aciidification, microscopic slides and other biochemical parametrs were observed in fermented milks. It was found that tested strains may be cultured together with basic technological LAB. Count of tested strains and basic technological LAB didn´t decrease below 1,0106 CFU/ml and are suitable for the manufacture of fermented products from goat or sheep milk. (en)
|
Title
| - Možnosti využití vybraných kmenů laktobacilů v technologickém zpracování ovčího a kozího mléka
- Možnosti využití vybraných kmenů laktobacilů v technologickém zpracování ovčího a kozího mléka (cs)
- Possibilities of selected strains of lactobacilli in the technological processing of sheep´s and goat´s milk (en)
|
skos:prefLabel
| - Možnosti využití vybraných kmenů laktobacilů v technologickém zpracování ovčího a kozího mléka
- Možnosti využití vybraných kmenů laktobacilů v technologickém zpracování ovčího a kozího mléka (cs)
- Possibilities of selected strains of lactobacilli in the technological processing of sheep´s and goat´s milk (en)
|
skos:notation
| - RIV/26722861:_____/14:#SA51!RIV15-MZE-26722861
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26722861:_____/14:#SA51
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Lactobacillus helveticus; Lactobacillus paracasei; Lactobacillus rhamnosus; goat´s milk; sheep´s milk (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Mlékařské listy - zpravodaj
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Šalaková, Alexandra
- Dragounová, Hedvika
|
issn
| |
number of pages
| |