About: Heat stability of milk and factors influencing it     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Termostabilita je velice důležitým parametrem při hodnocení kvality syrového mléka, a to zejména z hlediska tepelných záhřevů, kterými je mléko vystaveno během jeho procesního zpracování. Cílem této studie bylo posoudit vliv různých parametrů syrového mléka na jeho termostabilitu a zároveň zhodnotit kvalitu syrového mléka. U vzorků syrového mléka z různých farem byly zkoumány různé fyzikálně chemické, chemické a mikrobiální parametry. Všechny sledované parametry se pohybovaly v rozmezí obvyklém pro normální mléko. U žádného z parametrů však nebyl prokázán jednoznačný vliv na termostabilitu, což může být způsobeno skutečností, že termostabilita je výsledkem kombinovaného působení řady faktorů, které se v daném souboru vzorků nemusely projevit.
  • Termostabilita je velice důležitým parametrem při hodnocení kvality syrového mléka, a to zejména z hlediska tepelných záhřevů, kterými je mléko vystaveno během jeho procesního zpracování. Cílem této studie bylo posoudit vliv různých parametrů syrového mléka na jeho termostabilitu a zároveň zhodnotit kvalitu syrového mléka. U vzorků syrového mléka z různých farem byly zkoumány různé fyzikálně chemické, chemické a mikrobiální parametry. Všechny sledované parametry se pohybovaly v rozmezí obvyklém pro normální mléko. U žádného z parametrů však nebyl prokázán jednoznačný vliv na termostabilitu, což může být způsobeno skutečností, že termostabilita je výsledkem kombinovaného působení řady faktorů, které se v daném souboru vzorků nemusely projevit. (cs)
  • Heat stability is a very important parameter of raw milk quality, especially in terms of thermal processes. The aim of this work was to evaluate the heat stability of bovine milk and the factors influencing it and the quality of milk. The microbial parameters, physically-chemical and chemical parameters were determined. All monitored parameters were in the range valid for standard milk. Definite influence of parameters on the heat stability of milk was not proved. The reason may be that the heat stability is the result of the combined effect of several parameters, that needn´t manifest in the given set of samples. (en)
Title
  • Heat stability of milk and factors influencing it (en)
  • Termostabilita mléka a faktory, které ji ovlivňují
  • Termostabilita mléka a faktory, které ji ovlivňují (cs)
skos:prefLabel
  • Heat stability of milk and factors influencing it (en)
  • Termostabilita mléka a faktory, které ji ovlivňují
  • Termostabilita mléka a faktory, které ji ovlivňují (cs)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/14:#NE38!RIV15-MZE-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1210300)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 146
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 49988
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/14:#NE38
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • heat stability; raw milk (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1653ACA4F7D6]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy - Zpravodaj
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 25
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Němečková, Irena
  • Chramostová, Jana
  • Čurda, L.
  • Vrzáková, Z.
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software