About: Functional characteristics of milk proteins in sterilised milk beverages from the point of view of technology and nutrition.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Byly připraveny z retentátu z ultrafiltrace odtučněného pasterovaného mléka vzorky s různým obsahem syrovátkových bílkovin a záhřevem v olejové lázni sledován vliv jejich koncentrace na termostabilitu. Na základě výsledků byla navržena receptura a technologický postup sterilovaného mléčného nápoje se zvýšeným obsahem syrovátkových bílkovin a se sníženou laktózou. Ve spolupráci s průmyslovým partnerem byl připraven funkční vzorek výrobku a provedena studie vlivu podávání nápoje na nutriční stav pacientu s rizikem malnutrice.
  • Byly připraveny z retentátu z ultrafiltrace odtučněného pasterovaného mléka vzorky s různým obsahem syrovátkových bílkovin a záhřevem v olejové lázni sledován vliv jejich koncentrace na termostabilitu. Na základě výsledků byla navržena receptura a technologický postup sterilovaného mléčného nápoje se zvýšeným obsahem syrovátkových bílkovin a se sníženou laktózou. Ve spolupráci s průmyslovým partnerem byl připraven funkční vzorek výrobku a provedena studie vlivu podávání nápoje na nutriční stav pacientu s rizikem malnutrice. (cs)
  • The aim of this study was to test the heat stability of ultrafiltration retentate from pasteurized skimmilk with various whey protein contents by mean of heating in the oil bath. Formula and technological process of sterilised milk protein beverages with increased content of whey proteins and lactose-reduced were suggested on the basis of the results. The samples prepared in producer cooperation were tested on undernourished patients in order to estimate the influence on their nutritional state. (en)
Title
  • Functional characteristics of milk proteins in sterilised milk beverages from the point of view of technology and nutrition. (en)
  • Funkční vlastnosti mléčných bílkovin ve sterilovaných nápojích z technologického a výživového hlediska.
  • Funkční vlastnosti mléčných bílkovin ve sterilovaných nápojích z technologického a výživového hlediska. (cs)
skos:prefLabel
  • Functional characteristics of milk proteins in sterilised milk beverages from the point of view of technology and nutrition. (en)
  • Funkční vlastnosti mléčných bílkovin ve sterilovaných nápojích z technologického a výživového hlediska.
  • Funkční vlastnosti mléčných bílkovin ve sterilovaných nápojích z technologického a výživového hlediska. (cs)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/14:#BI62!RIV15-MZE-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(QI101B090)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 147
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 17724
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/14:#BI62
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • retentate; heat stability; sterilization; whey proteins; protein beverage; malnutrition (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D7826A55AE28]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy - zpravodaj
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 25
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Binder, Michael
  • Drbohlav, Jan
  • Wildová, E.
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software