About: Dairy spreads with vegetables pomace     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this work was to up-value vegetable pomace, as a waste-product from manufacturing of vegetable juices, in combinations with dairy products and to design product which can be made by a dairy plant or by a vegetables processer and to variegate market with functional foods. The designed dairy spreads contain biologically active compounds and basic nutrients typical both for dairy products and for vegetables. Moreover, they have adequate shelf-life and suitable sensory properties. (en)
  • Cílem této práce bylo zhodnotit zeleninové výlisky, jako odpadní produkt z výroby zeleninových šťáv, v kombinaci s fermentovanými mléčnými výrobky a vytvořit produkt, který může být využit jak mlékárnou, tak zpracovatelem zeleniny, a obohatit tak trh o funkční potraviny. Navržené mléčné krémy obsahují biologicky aktivní látky a základní živiny typické jak pro mléčné výrobky, tak pro zeleninu. Kromě toho mají přiměřenou trvanlivost a příznivé senzorické vlastnosti.
  • Cílem této práce bylo zhodnotit zeleninové výlisky, jako odpadní produkt z výroby zeleninových šťáv, v kombinaci s fermentovanými mléčnými výrobky a vytvořit produkt, který může být využit jak mlékárnou, tak zpracovatelem zeleniny, a obohatit tak trh o funkční potraviny. Navržené mléčné krémy obsahují biologicky aktivní látky a základní živiny typické jak pro mléčné výrobky, tak pro zeleninu. Kromě toho mají přiměřenou trvanlivost a příznivé senzorické vlastnosti. (cs)
Title
  • Dairy spreads with vegetables pomace (en)
  • Mléčné krémy se zeleninovými výlisky
  • Mléčné krémy se zeleninovými výlisky (cs)
skos:prefLabel
  • Dairy spreads with vegetables pomace (en)
  • Mléčné krémy se zeleninovými výlisky
  • Mléčné krémy se zeleninovými výlisky (cs)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/13:NE21!RIV14-MZE-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91B089)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 88615
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/13:NE21
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dietary fiber from waste-products; influence on nutrition value; sensory evaluation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3147E8CC1C06]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa a potraviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2013
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Němečková, Irena
  • Roubal, Petr
  • Gabrovská, D.
  • Rysová, J.
  • Kejmarová, Marie
  • Laknerová, I.
issn
  • 1211-846X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software