About: Fermentace komerčních fruktanů inulinového typu laktobacily a enterokoky     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Fermentability of three commercial inulin type fructans Orafti GR, Orafti Synergy1 and Orafti P95 (BENEOTM, Belgium) by probiotic cultures Lactobacillus acidophilus CCDM 151, Lactobacillus rhamnosus CCDM 150, Enterococcus durans CCDM 922 and Enterococcus faecium CCDM 945 (Culture Collection of Dairy Microorganisms LaktofloraR, Czech Republic) was evaluated. The content of fructans (HPLC Method with RI detection), the bacterial counts (by plate method) and pH of substrate were determined at the beginning and at the end of 16 hours fermentation. The significant differences between both fructan fermentations with lactobacilli or with enterococci were found and the utilization by lactobacilli might be classified as higher. (en)
  • Sledováno bylo využití tří druhů komerčních fruktanů inulinového typu Orafti GR, Orafti Synergy1 a Orafti P95 (BENEOTM, Belgie) při jejich fermentaci probiotickými kulturami Lactobacillus acidophilus CCDM 151, Lactobacillus rhamnosus CCDM 150, Enterococcus durans CCDM 922 a Enterococcus faecium CCDM 945 (Sbírka mlékařskych mikroorganismů LaktofloraR, ČR). Na začátku a na konci 16 hodinové fermentace při optimalních podmínkách pro daný mikroorganismus byly určovány: obsah fruktanů (metodou HPLC s RI detekci), počet mikroorganismů (klasickou plotnovou metodou) a pH substratu. Z experimentalních výsledků byl zjištěn významny rozdíl mezi fermentací fruktanů laktobacily a enterokoky, přičemž obecně lze hodnotit využivání fruktanů laktobacily jako vyšší než využívání v případě enterokoků.
  • Sledováno bylo využití tří druhů komerčních fruktanů inulinového typu Orafti GR, Orafti Synergy1 a Orafti P95 (BENEOTM, Belgie) při jejich fermentaci probiotickými kulturami Lactobacillus acidophilus CCDM 151, Lactobacillus rhamnosus CCDM 150, Enterococcus durans CCDM 922 a Enterococcus faecium CCDM 945 (Sbírka mlékařskych mikroorganismů LaktofloraR, ČR). Na začátku a na konci 16 hodinové fermentace při optimalních podmínkách pro daný mikroorganismus byly určovány: obsah fruktanů (metodou HPLC s RI detekci), počet mikroorganismů (klasickou plotnovou metodou) a pH substratu. Z experimentalních výsledků byl zjištěn významny rozdíl mezi fermentací fruktanů laktobacily a enterokoky, přičemž obecně lze hodnotit využivání fruktanů laktobacily jako vyšší než využívání v případě enterokoků. (cs)
Title
  • Fermentace komerčních fruktanů inulinového typu laktobacily a enterokoky
  • Fermentace komerčních fruktanů inulinového typu laktobacily a enterokoky (cs)
  • Fermentability of commercial inulin type fructans by lactobacilli and enterococci (en)
skos:prefLabel
  • Fermentace komerčních fruktanů inulinového typu laktobacily a enterokoky
  • Fermentace komerčních fruktanů inulinového typu laktobacily a enterokoky (cs)
  • Fermentability of commercial inulin type fructans by lactobacilli and enterococci (en)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/12:ZJFRUK12!RIV13-MZE-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91B274)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 132
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 136370
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/12:ZJFRUK12
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fructans; fermentation; lactobacilli; enterococci (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2A90FA7BAC8C]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2012
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kunová, Gabriela
  • Pechačová, Marta
  • Peroutková, Jitka
  • Bohačenko, I.
  • Kopicová, Z.
  • Pinkrová, J.
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software