About: Ověření účinnosti antilisteriálních přípravků při technologickém postupu výroby sýrů zrajících pod mazem     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Cílem práce bylo ověření účinnosti bakteriocinů produkovaných pediokoky a enterokoky při zrání sýrů zrajících pod mazem. Sýry byly kontaminovány listeriemi před začátkem zrání nebo před aplikaci mazové kultury. Testované přípravky byly aplikovány v různých fázích zrání a poté sledována koncentrace listerií. Nejlepší výsledek byl dosažen po úplném dozrání u sýrů kontaminovaných před aplikaci mazové kultury a ošetřených enterokokovou kulturou. Ale i u těchto sýrů byla překročena hranice infekčnosti 102 KTJ/g pro rizikové skupiny konzumentů. V ostatních případech byla koncentrace listerií ještě vyšší. Výsledky potvrdily účinnost bakteriocinů, ale v podmínkách zrání sýrů pod mazem zároveň zdůraznily význam sanitace a zásad HCCP ve výrobě.
  • Cílem práce bylo ověření účinnosti bakteriocinů produkovaných pediokoky a enterokoky při zrání sýrů zrajících pod mazem. Sýry byly kontaminovány listeriemi před začátkem zrání nebo před aplikaci mazové kultury. Testované přípravky byly aplikovány v různých fázích zrání a poté sledována koncentrace listerií. Nejlepší výsledek byl dosažen po úplném dozrání u sýrů kontaminovaných před aplikaci mazové kultury a ošetřených enterokokovou kulturou. Ale i u těchto sýrů byla překročena hranice infekčnosti 102 KTJ/g pro rizikové skupiny konzumentů. V ostatních případech byla koncentrace listerií ještě vyšší. Výsledky potvrdily účinnost bakteriocinů, ale v podmínkách zrání sýrů pod mazem zároveň zdůraznily význam sanitace a zásad HCCP ve výrobě. (cs)
  • Effect of bacteriocins produce of pediococci and enterococci by rippening cheeses be ripen under smear was studing in this work. Cheeses were contaminated by Listeria before start of ripening or before aplication smear culture.Tested preparations were aplicating in diferent stages of ripen. Concentration of Listeria was monitored after aplication preparations. The best result was achieved for cheeses fully ripened contaminated after aplication smear culture and spread by culture of Enterococcus. Limit of infectivity 102 CFU/g for at-risk groups of consumers was also exceeded in these cheeses.The concentration of Listeria was higher in the others cases. Effect of bacteriocins was confirmed in results. Importance of sanitation and rules HACCP in manufacturing were highlighted in condition ripening cheese under smear. (en)
Title
  • Ověření účinnosti antilisteriálních přípravků při technologickém postupu výroby sýrů zrajících pod mazem
  • Ověření účinnosti antilisteriálních přípravků při technologickém postupu výroby sýrů zrajících pod mazem (cs)
  • Verification of activity antilisterial agents in technological production of smear surface ripening cheese (en)
skos:prefLabel
  • Ověření účinnosti antilisteriálních přípravků při technologickém postupu výroby sýrů zrajících pod mazem
  • Ověření účinnosti antilisteriálních přípravků při technologickém postupu výroby sýrů zrajících pod mazem (cs)
  • Verification of activity antilisterial agents in technological production of smear surface ripening cheese (en)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/12:SYRMAZ12!RIV13-MSM-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2672286101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 130
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 157448
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/12:SYRMAZ12
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Listeria; bacteriocins; cheeses be ripen under smear; rippening of cheeses; pediococci; enterococci (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DC2FCA208F0B]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2012
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Havlíková, Š.
  • Kvasničková, Eva
  • Pechačová, M.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software