About: Indicating bactostrip to determine bacteria Enterobacteriaceae in dairy products and other foods     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Technical solution covers a simple indicator to determine bacteria Enterobacteriaceae in dairy products and other foods. Enterobacteriaceae bacteria indicate poor sanitary conditions in the production of dairy products and other foods. Therefore, it is important to follow these microorganisms both in production - as required by Commission Regulation (EC) and at individual steps of production, in the raw materials, on the manufacturing facilities and utilities, in order to eliminate critical points in the production process. A simple indicator is easy to apply and therefore does not require special conditions for microbiological laboratories nor skilled workforce for sampling and evaluation. The solution is based in a special nutrient media on cardboard carrier closed in PET packaging. (en)
  • Technické řešení se týká jednoduchého indikačního baktostripu ke stanovení bakterií čeledi Enterobacteriaceae v mléčných výrobcích a dalších potravinách. Enterobacteriaceae jsou bakterie indikující špatné hygienické podmínky ve výrobě mléčných výrobků a dalších potravin. Proto je důležité tyto mikroorganismy sledovat a to jak po výrobě – jak ukládá nařízení Komise (ES) tak v i jednotlivých fázích výroby, v surovinách, na výrobních zařízeních a pomůckách, aby bylo možno eliminovat kritická místa ve výrobním procesu. Jednoduchý indikační baktostrip je snadno aplikovatelný a proto nevyžaduje speciální podmínky mikrobiologické laboratoře ani kvalifikovanou pracovní sílu pro odběry a vyhodnocení. Vlastní řešení spočívá v aplikaci speciálního živného média na kartonový nosič uzavřený v PET obalu.
  • Technické řešení se týká jednoduchého indikačního baktostripu ke stanovení bakterií čeledi Enterobacteriaceae v mléčných výrobcích a dalších potravinách. Enterobacteriaceae jsou bakterie indikující špatné hygienické podmínky ve výrobě mléčných výrobků a dalších potravin. Proto je důležité tyto mikroorganismy sledovat a to jak po výrobě – jak ukládá nařízení Komise (ES) tak v i jednotlivých fázích výroby, v surovinách, na výrobních zařízeních a pomůckách, aby bylo možno eliminovat kritická místa ve výrobním procesu. Jednoduchý indikační baktostrip je snadno aplikovatelný a proto nevyžaduje speciální podmínky mikrobiologické laboratoře ani kvalifikovanou pracovní sílu pro odběry a vyhodnocení. Vlastní řešení spočívá v aplikaci speciálního živného média na kartonový nosič uzavřený v PET obalu. (cs)
Title
  • Indicating bactostrip to determine bacteria Enterobacteriaceae in dairy products and other foods (en)
  • Indikační baktostrip ke stanovení bakterií čeledi Enterobacteriaceae v mléčných výrobcích a dalších potravinách
  • Indikační baktostrip ke stanovení bakterií čeledi Enterobacteriaceae v mléčných výrobcích a dalších potravinách (cs)
skos:prefLabel
  • Indicating bactostrip to determine bacteria Enterobacteriaceae in dairy products and other foods (en)
  • Indikační baktostrip ke stanovení bakterií čeledi Enterobacteriaceae v mléčných výrobcích a dalších potravinách
  • Indikační baktostrip ke stanovení bakterií čeledi Enterobacteriaceae v mléčných výrobcích a dalších potravinách (cs)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/12:FBACTO12!RIV13-MSM-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2672286101)
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
  • 23370
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 141169
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/12:FBACTO12
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Enterobacteriaceae; milk; food (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [504EF540CD63]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
  • Prague
http://linked.open...atelePatentuVzoru
  • Úřad průmyslového vlastnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Binder, Michael
  • Kunová, Gabriela
  • Nehyba, Antonín
  • Šalaková, Alexandra
  • Pechačová, Marta
http://linked.open...mniOchranaPatentu
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software