About: Indikace bakteriofágů v rizikových provozech a možnosti minimalizace ztrát     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Bakteriofágova kontaminace zejména v technologii výroby sýrů, ale i při výrobě fermentovaných výrobků, je závažny problém, který může způsobit, dle rozsahu napadení fágem, v lepšií případě prodloužení technologického procesu výroby, v horším případě veliké ekonomické ztraty. Vzhledem k aktuálnosti, byla této problematice věnována pozornost a v rámci řešení výzkumného záměru MSM 2672286101 byla vypracována certifikovaná metodika s cílem podat ucelené shrnutí metod zjišťování bakteriofága a upozornit na kritická místa v technologiích výroby sýrů, tvarohů i fermentovaných výrobků. V metodice jsou doporučeny kroky, které je třeba v průběhu technologie udělat tak, aby ekonomické ztráty a zdravotní riziko při průkazu bakteriofága bylo minimální.
  • Bakteriofágova kontaminace zejména v technologii výroby sýrů, ale i při výrobě fermentovaných výrobků, je závažny problém, který může způsobit, dle rozsahu napadení fágem, v lepšií případě prodloužení technologického procesu výroby, v horším případě veliké ekonomické ztraty. Vzhledem k aktuálnosti, byla této problematice věnována pozornost a v rámci řešení výzkumného záměru MSM 2672286101 byla vypracována certifikovaná metodika s cílem podat ucelené shrnutí metod zjišťování bakteriofága a upozornit na kritická místa v technologiích výroby sýrů, tvarohů i fermentovaných výrobků. V metodice jsou doporučeny kroky, které je třeba v průběhu technologie udělat tak, aby ekonomické ztráty a zdravotní riziko při průkazu bakteriofága bylo minimální. (cs)
  • Bacteriophage contamination could cause serious problems in fermented products processing and especially, during cheese ripening. The consequence could be prolongation of technological procedure or also economic losses depending on the extent of phage attack. This problem is a topical issue nowadays and due to this reason, problem of bacteriophage contamination was a target also in dealing with research project MSM No. 2672286101. Within above mentioned project, a certified methodology was developed. The aim of this methodology was to point out some of the most critical places in cheese, quark and fermented products processing and to give comprehensive information about the methods of phage determination. In the methodology, important steps to avoid phage contamination during processing in order to minimize economic losses are included. (en)
Title
  • Indikace bakteriofágů v rizikových provozech a možnosti minimalizace ztrát
  • Indikace bakteriofágů v rizikových provozech a možnosti minimalizace ztrát (cs)
  • Indication of bacteriophage in high-risk operations and possibilities of minimize losses (en)
skos:prefLabel
  • Indikace bakteriofágů v rizikových provozech a možnosti minimalizace ztrát
  • Indikace bakteriofágů v rizikových provozech a možnosti minimalizace ztrát (cs)
  • Indication of bacteriophage in high-risk operations and possibilities of minimize losses (en)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/12:FAGYRI12!RIV13-MSM-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2672286101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 130
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 141163
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/12:FAGYRI12
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • bacteriophage; sanitation; phage-resistant culture; rotation of cultures (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0BDB05720A6D]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2012
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Šalaková, Alexandra
  • Pechačová, Marta
  • Peroutková, Jitka
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software