Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Utility design is focused on the development of new mixed fruit-vegetable juice based on cabbage or beetroot treated by high pressure. The nutritional and sensory evaluations were carried out in juices prepared in laboratory. The contents of total phenolic compounds, ascorbic acid and antioxidant activity were as well determined. Produced juices were pasteurised by high pressure (410 MPa). This technique maintains the level of important nutritional substances, but cell structures of microorganisms are injured by the measure, they are not able to grow up to usable life. (en)
- Obsahem užitného vzoru je návrh nových směsných ovocno-zeleninových šťáv na bázi zelí nebo červené řepy ošetřené vysokým tlakem. Laboratorně vyrobené šťávy byly senzoricky hodnoceny a byly u nich stanoveny základní složení, obsah celkových polyfenolů a kyseliny askorbové a antioxidační aktivita. Vyrobené šťávy byly ošetřeny vysokým tlakem (410 MPa). Tento způsob ošetření zachovává nutričně významné látky, ale poškozuje buněčné struktury mikroorganismů do té míry, že mikroorganismy nejsou schopné růst do konce doby použitelnosti.
- Obsahem užitného vzoru je návrh nových směsných ovocno-zeleninových šťáv na bázi zelí nebo červené řepy ošetřené vysokým tlakem. Laboratorně vyrobené šťávy byly senzoricky hodnoceny a byly u nich stanoveny základní složení, obsah celkových polyfenolů a kyseliny askorbové a antioxidační aktivita. Vyrobené šťávy byly ošetřeny vysokým tlakem (410 MPa). Tento způsob ošetření zachovává nutričně významné látky, ale poškozuje buněčné struktury mikroorganismů do té míry, že mikroorganismy nejsou schopné růst do konce doby použitelnosti. (cs)
|
Title
| - Ovocno-zeleninová šťáva (zelí, červená řepa)
- Ovocno-zeleninová šťáva (zelí, červená řepa) (cs)
- Fruit-vegetable juice (cabbage, beetroot) (en)
|
skos:prefLabel
| - Ovocno-zeleninová šťáva (zelí, červená řepa)
- Ovocno-zeleninová šťáva (zelí, červená řepa) (cs)
- Fruit-vegetable juice (cabbage, beetroot) (en)
|
skos:notation
| - RIV/26722861:_____/11:ZFREPA11!RIV12-MZE-26722861
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
| |
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26722861:_____/11:ZFREPA11
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fruit-vegetable juice; cabbage; beetroot; high pressure (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...atelePatentuVzoru
| - Úřad průmyslového vlastnictví
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Houška, M.
- Němečková, Irena
- Novotná, P.
- Průchová, J.
- Strohalm, J.
- Gabrovská, D.
- Ouhrabková, J.
- Rysová, J.
- Kejmarová, Marie
- Laknerová, I.
- Loučková, K.
|
http://linked.open...mniOchranaPatentu
| |
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
| |