About: Impedance spectroscope     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pro měření je použit obvod AD5933, který je přímo určen k impedanční spektroskopii. Obvod obsahuje nastavitelný harmonický generátor na principu přímé číslicové syntézy. Vytvořený harmonický signál projde měřenou impedancí a pomocí signálového procesoru, také obsaženého v AD5933, se vypočte reálná a imaginární složka impedance. Vzhledem k tomu, že měření ovlivňují vnitřní obvody a také přípojné vodiče, je nutné provézt kalibraci. Kalibrace se provádí pomocí série známých rezistorů. Přístroj je řízen mikrokontrolérem PIC32MX460F512L který zajišťuje komunikaci s PC přes USB a také funguje jako dočasný zásobník naměřených dat. Přístroj disponuje automatickým přepínáním rozsahů impedance. Z důvodů poměrně složité kalibrace byl vytvořen přídavný modul, pomocí něhož lze provézt automatickou kalibraci.
  • Pro měření je použit obvod AD5933, který je přímo určen k impedanční spektroskopii. Obvod obsahuje nastavitelný harmonický generátor na principu přímé číslicové syntézy. Vytvořený harmonický signál projde měřenou impedancí a pomocí signálového procesoru, také obsaženého v AD5933, se vypočte reálná a imaginární složka impedance. Vzhledem k tomu, že měření ovlivňují vnitřní obvody a také přípojné vodiče, je nutné provézt kalibraci. Kalibrace se provádí pomocí série známých rezistorů. Přístroj je řízen mikrokontrolérem PIC32MX460F512L který zajišťuje komunikaci s PC přes USB a také funguje jako dočasný zásobník naměřených dat. Přístroj disponuje automatickým přepínáním rozsahů impedance. Z důvodů poměrně složité kalibrace byl vytvořen přídavný modul, pomocí něhož lze provézt automatickou kalibraci. (cs)
  • Circuit AD5933 is used for measurement, which is specifically designed for impedance spectroscopy. The circuit includes an adjustable harmonic generator on the principle of direct digital synthesis. The generated harmonic signal passes through the measured impedance and signal processor, also contained in the AD5933, calculate real and imaginary part of the impedance. Given that measurements affect internal circuits and connecting wires, it is necessary to perform a calibration. The calibration is performed using a series of known resistors. The device is controlled by a microcontroller PIC32MX460F512L which communicates with the PC via USB and also acts as a temporary stack measured data. The device has automatic switching impedance ranges. Due to the relatively complex calibration was created add-on module, through which badly to perform a self-calibrating. (en)
Title
  • Impedance spectroscope (en)
  • Impedanční spektroskop
  • Impedanční spektroskop (cs)
skos:prefLabel
  • Impedance spectroscope (en)
  • Impedanční spektroskop
  • Impedanční spektroskop (cs)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/11:VGIMPD11!RIV13-MV0-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(VG20102015023)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Navržený impedanční spektrometr představuje nízkonákladový přístroj, kdy lze využit pouze jeden obvod pro univerzální měření širokého rozmezí frekvencí pro měření koncentrace bakterií v roztoku. Vzhledem ke specifitě přístroje lze ušetřit při výrobě až 30 000,- ve srovnání s klasickými spektroskopy. Během používání lze ušetřit průměrně 50,- Kč na analýzu jednoho vzorku (cena spotřebního materiálu a času personálu). Při průměrných padesátí analýzách denně to znamená úsporu 3 125 000,- během pěti let.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 203777
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/11:VGIMPD11
http://linked.open...terniIdentifikace
  • VGIMPD12
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • impedance spectroscope; AD5933; autoranging (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [477D554F27BC]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Navržený přístroj obsahuje automatické přepínání rozsahů, což rozšiřuje aplikační dopad zařízení. Obvod AD5933 je běžně používán, ale obvykle jen pro malý rozsah impedancí. Navržené řešení vykazuje velmi přesné měření absolutní impedance a malou odchylku fáze od teoretického průběhu. Tato odchylka je způsobena tolerancí součástek. Při měření impedančního spektra roztoků o různých koncentrací CFU, byla prokázána závislost, která je využitelná pro bližší určení koncentrace. Tato závislost je pozorovatelná od 103 do 106 CFU.ml-1 při měření na frekvencích vyšších než 15 kHz. Nabyvatel: V.P.S. ELEKTRO s.r.o., Miroslavské knínice 28, Miroslav 671 72 , kontakt: Oldřich Panáček, tel: 724082060; panacek@vps-elektro.cz
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kadlec, Robert
  • Křepelka, Pavel
  • Sliž, J.
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 24 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software