About: Fermentovaný mléčný výrobek s obsahem probiotického kmene E. Faecium     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • V rámci klinické studie bylo prokázáno, že kmen EF má schopnost snižovat celkový cholesterol, zejména nežádoucí frakci LDL, a snižovat obsah beta-D-gukuronidázy. Cílem práce bylo sestavit fermentovaný mléčný výrobek s vysokým obsahem probiotického kmene EF s dobrými senzorickými vlastnostmi a subjektivního pocitu vlivu na zdraví a trávení. Výrobek s obsahem jogurtové kultury a testovaného kmene vyhověl po senzorické stránce a skupina dobrovolníků ve věku nad 65 let konstatovala pozitivní vliv na trávení, zatímco mladí dobrovolníci vliv konzumace nepociťovali.
  • V rámci klinické studie bylo prokázáno, že kmen EF má schopnost snižovat celkový cholesterol, zejména nežádoucí frakci LDL, a snižovat obsah beta-D-gukuronidázy. Cílem práce bylo sestavit fermentovaný mléčný výrobek s vysokým obsahem probiotického kmene EF s dobrými senzorickými vlastnostmi a subjektivního pocitu vlivu na zdraví a trávení. Výrobek s obsahem jogurtové kultury a testovaného kmene vyhověl po senzorické stránce a skupina dobrovolníků ve věku nad 65 let konstatovala pozitivní vliv na trávení, zatímco mladí dobrovolníci vliv konzumace nepociťovali. (cs)
  • The clinical study showed that the strain E.faecium has the ability to reduce total cholesterol, especially LDL fraction, and reduce levels of beta-D-gucuronidase. The aim was to prepare a fermented milk product with a high content of probiotic strain E. faecium with good sensory properties and subjective feeling of health and digestion. Product with a yogurt culture and tested strain complied in sensory site and a group of volunteers aged over 65 years found a positive effect on digestion, while the young volunteers didn´t feel the impact of consumption. (en)
Title
  • Fermentovaný mléčný výrobek s obsahem probiotického kmene E. Faecium
  • Fermentovaný mléčný výrobek s obsahem probiotického kmene E. Faecium (cs)
  • Fermented milk product with E. Faecium probiotic strain (en)
skos:prefLabel
  • Fermentovaný mléčný výrobek s obsahem probiotického kmene E. Faecium
  • Fermentovaný mléčný výrobek s obsahem probiotického kmene E. Faecium (cs)
  • Fermented milk product with E. Faecium probiotic strain (en)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/11:JFEREN11!RIV12-MSM-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2672286101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 199540
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/11:JFEREN11
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • clinical study; E.faecium; LDL cholesterol (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F1036C3E3D90]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa a potraviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2011
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Drbohlav, Jan
  • Nehyba, Antonín
  • Šalaková, Alexandra
  • Budínský, P.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-846X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software