About: Stanovení odolnosti vybraných kmenů laktobacilů vůči modelovým podmínkám trávicího traktu.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of the study was resistance investigation of strains Lactobacillus rhamnosus and Lactobacillus casei (Culture Collection of Dairy Microorganisms Laktoflora®) in simulated model conditions of digestion. The effects of low pH, gastric and pancreatic juice and bovine biles on counts of probiotic microorganisms were investigated. Results show resistance of tested strains – 5 strains L. casei and 10 strains L. rhamnosus to low pH, stomac and pancreatic juice and bovine bile, tolerance is to pepsin. Tested strains are able to survive the simulated conditions of digestion in high amount and they are suitable for next use in the production of probiotic food. (en)
  • Cílem práce bylo testovat odolnost vybraných kmenů Lactobacillus rhamnosus a Lactobacillus casei ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora® a zkoumat jejich chování v simulovaných podmínkám trávicího traktu. Byl sledován vliv nízkého pH, žaludeční šťávy, pankreatické šťávy a hovězí žluči na počty sledovaných bakterií. Výsledky ukazují, že testované kmeny (5 kmenů Lactobacillus casei a 10 kmenů Lactobacillus rhamnosus) jsou rezistentní vůči nízkému pH, pankreatinu, hovězí žluči a tolerantní vůči pepsinu. Sledované bakterie Lbc. casei a Lbc. rhamnosus přežívají simulované podmínky trávicího traktu v dostatečném množství a jsou vhodné pro další využití k výrobě probiotických potravin.
  • Cílem práce bylo testovat odolnost vybraných kmenů Lactobacillus rhamnosus a Lactobacillus casei ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora® a zkoumat jejich chování v simulovaných podmínkám trávicího traktu. Byl sledován vliv nízkého pH, žaludeční šťávy, pankreatické šťávy a hovězí žluči na počty sledovaných bakterií. Výsledky ukazují, že testované kmeny (5 kmenů Lactobacillus casei a 10 kmenů Lactobacillus rhamnosus) jsou rezistentní vůči nízkému pH, pankreatinu, hovězí žluči a tolerantní vůči pepsinu. Sledované bakterie Lbc. casei a Lbc. rhamnosus přežívají simulované podmínky trávicího traktu v dostatečném množství a jsou vhodné pro další využití k výrobě probiotických potravin. (cs)
Title
  • Stanovení odolnosti vybraných kmenů laktobacilů vůči modelovým podmínkám trávicího traktu.
  • Stanovení odolnosti vybraných kmenů laktobacilů vůči modelovým podmínkám trávicího traktu. (cs)
  • Determination of selected Lactobacilli strains resistance to model conditions of the digestive tract (en)
skos:prefLabel
  • Stanovení odolnosti vybraných kmenů laktobacilů vůči modelovým podmínkám trávicího traktu.
  • Stanovení odolnosti vybraných kmenů laktobacilů vůči modelovým podmínkám trávicího traktu. (cs)
  • Determination of selected Lactobacilli strains resistance to model conditions of the digestive tract (en)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/10:LLAKTO10!RIV11-MSM-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2672286101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 122
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 289760
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/10:LLAKTO10
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Lbc.casei, Lbc.rhamnosus; resistance of low pH, pancreatin juice and bovine bile (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3B4CB96E2E53]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2010
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Drbohlav, Jan
  • Kunová, Gabriela
  • Šalaková, Alexandra
  • Kejmarová, Marie
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software