About: Sledování fyziologických a biochemických charakteristik Listeria monocytogenes in vitro (poster)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Listeria monocytogenes is a food-born pathogen that can cause listeriosis. Amount of bacteria L. monocytogenes necessary for colonization of digestive tract and for disease outbreak is 109 for healthy individuals. However, it is only 103 for risk persons, i.e. 10 g of food with listeria density 100 cfu/g. Raw milk is a contamination source in dairy plants. Pasteurization inactivates 100 % of these bacteria. Thus, positive test in final products invariably means re-contamination. Higher risk of growth is caused by variable growth, namely both under various temperature (2-45 °C) and acidity (pH 4.4-9). Listeria is not inhibited even by high concentration of NaCl. L. monocytogenes is able to cleave on surface of technological machinery; hence it used to be a part of biofilms. Elevated risk is in locations with hard water. Sborník semináře MLÉKO a SÝRY 2010. Praha, 20. – 21. 1. 2010, str. 245 – 249, ISBN 978-80-7080-760-6 (en)
  • Listeria monocytogenes je potravinový patogen, který způsobuje onemocnění listeriózu. Množství bakterií L. monocytogenes potřebné ke kolonizaci zažívacího traktu a k rozvoji nemoci je u zdravého jedince 109, ale u rizikových osob pouze 103 (tj. 10 g potraviny s denzitou listerií 100 KTJ/g). Na mlékárnách je zdrojem kontaminace syrového mléko. Pasterací jsou tyto bakterie 100% inhibovány. Proto se u finálních výrobků při pozitivním nálezu jedná vždy o rekontaminaci. Zvýšené riziko pomnožení je dáno variabilitou růstu, a to jak teplotních podmínek (2-45 °C), tak nároků na kyselost (pH 4,4-9). Listerie nejsou inhibovány ani vysokou koncentrací NaCl. L. monocytogenes má schopnost ulpívat na povrchu technologických zařízení, proto bývá součástí biofilmů. Zvýšené riziko je v lokalitách s tvrdou vodou. Sborník semináře MLÉKO a SÝRY 2010. Praha, 20. – 21. 1. 2010, str. 245 – 249, ISBN 978-80-7080-760-6
  • Listeria monocytogenes je potravinový patogen, který způsobuje onemocnění listeriózu. Množství bakterií L. monocytogenes potřebné ke kolonizaci zažívacího traktu a k rozvoji nemoci je u zdravého jedince 109, ale u rizikových osob pouze 103 (tj. 10 g potraviny s denzitou listerií 100 KTJ/g). Na mlékárnách je zdrojem kontaminace syrového mléko. Pasterací jsou tyto bakterie 100% inhibovány. Proto se u finálních výrobků při pozitivním nálezu jedná vždy o rekontaminaci. Zvýšené riziko pomnožení je dáno variabilitou růstu, a to jak teplotních podmínek (2-45 °C), tak nároků na kyselost (pH 4,4-9). Listerie nejsou inhibovány ani vysokou koncentrací NaCl. L. monocytogenes má schopnost ulpívat na povrchu technologických zařízení, proto bývá součástí biofilmů. Zvýšené riziko je v lokalitách s tvrdou vodou. Sborník semináře MLÉKO a SÝRY 2010. Praha, 20. – 21. 1. 2010, str. 245 – 249, ISBN 978-80-7080-760-6 (cs)
Title
  • Sledování fyziologických a biochemických charakteristik Listeria monocytogenes in vitro (poster)
  • Sledování fyziologických a biochemických charakteristik Listeria monocytogenes in vitro (poster) (cs)
  • Screening on physiological and biochemical characteristics of Listeria monocytogenes in vitro (poster) (en)
skos:prefLabel
  • Sledování fyziologických a biochemických charakteristik Listeria monocytogenes in vitro (poster)
  • Sledování fyziologických a biochemických charakteristik Listeria monocytogenes in vitro (poster) (cs)
  • Screening on physiological and biochemical characteristics of Listeria monocytogenes in vitro (poster) (en)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/10:LISTER10!RIV11-MSM-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08050), Z(MSM2672286101)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 287795
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/10:LISTER10
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • growth conditions of Listeria monocytogenes; motility (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DE224DF2F651]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kunová, Gabriela
  • Němečková, Irena
  • Roubal, Petr
  • Pechačová, Marta
  • Peroutková, Jitka
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software