Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Na základě výzkumu vlastností mléčných složek byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie potraviny pro zvláštní lékařské účely - nutričně kompletní tekuté sterilované enterální výživy speciálně pro pacienty s ledvinovým onemocněním. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Výrobek s vyváženým poměrem živin, v němž je zachován přirozený poměr bílkovin mléka přídavkem ultrafiltrátu odtučněného mléka. Výrobek má nízký obsah laktózy, mléčný tuk je částečně nahrazen rostlinným olejem, sacharidickou složku tvoří převážně maltodextriny. Energetická hodnota je standardní 100 kcal /100 ml. Výrobek lze podávat jako výhradní dietetický zdroj perorálně i sondou nebo využít pro sipping.
- Na základě výzkumu vlastností mléčných složek byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie potraviny pro zvláštní lékařské účely - nutričně kompletní tekuté sterilované enterální výživy speciálně pro pacienty s ledvinovým onemocněním. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Výrobek s vyváženým poměrem živin, v němž je zachován přirozený poměr bílkovin mléka přídavkem ultrafiltrátu odtučněného mléka. Výrobek má nízký obsah laktózy, mléčný tuk je částečně nahrazen rostlinným olejem, sacharidickou složku tvoří převážně maltodextriny. Energetická hodnota je standardní 100 kcal /100 ml. Výrobek lze podávat jako výhradní dietetický zdroj perorálně i sondou nebo využít pro sipping. (cs)
- Based on research of dairy components properties was developed, proven and established into production technology of food for special medical purposes - nutritionally complete liquid sterilized enteral nutrition for consumers with kidney disease. Proven technology includes parameters for production, parameters and composition of product, material bilancy and ideological design of production line. Nutritionally balanced product with natural rate of milk proteins with addition by skimmed milk of ultrafiltrate. The product has low lactose content, the milk fat is partially replaced by vegetable oil and the main component of saccharidic part is maltodextrin. Energy value is standard 100 kcal/100 ml. The product can be served as an exclusive dietetic source in peroral way, for tube feeding or for use as sipping. Technology - food for special medical purposes - nutritionally complete liquid enteral nutrition - for consumers with kidney disease. (en)
|
Title
| - Technologie – potravina pro zvláštní lékařské účely - nutričně kompletní tekutá enterální výživa – pro konzumenty s ledvinovým onemocněním
- Technology - food for special medical purposes - nutritionally complete liquid enteral nutrition - for consumers with kidney disease (en)
- Technologie – potravina pro zvláštní lékařské účely - nutričně kompletní tekutá enterální výživa – pro konzumenty s ledvinovým onemocněním (cs)
|
skos:prefLabel
| - Technologie – potravina pro zvláštní lékařské účely - nutričně kompletní tekutá enterální výživa – pro konzumenty s ledvinovým onemocněním
- Technology - food for special medical purposes - nutritionally complete liquid enteral nutrition - for consumers with kidney disease (en)
- Technologie – potravina pro zvláštní lékařské účely - nutričně kompletní tekutá enterální výživa – pro konzumenty s ledvinovým onemocněním (cs)
|
skos:notation
| - RIV/26722861:_____/09:TRENAL09!RIV10-MSM-26722861
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Od zavedení výroby tj. v roce 2009 se vyrobilo 1 000 l produktu, který se průběžně distribuuje převážně do nemocnic a na dialyzační centra. Skupina potenciálních konzumentů je relativně malá, proto je tento druh potraviny výrobně nízko-objemový.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26722861:_____/09:TRENAL09
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open...vai/riv/kategorie
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - complete enteral nutrition; natural rate of milk proteins; low lactose content; maltodextrin; kidney disease (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - Ověřená technologie archivována ve VÚM s.r.o. jako součást průběžné zprávy výzkumného záměru MSM 2672286101 za rok 2009, technologie ověřena a zavedena v Bohušovické mlékárně a.s.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Výstupem ověřené technologie je výrobek: Obchodní název: NUTRILAC renal-potravina pro zvláštní lékařské účely - nutričně kompletní tekutá sterilovaná enterální výživa, balení skleněná láhev 310 ml. Výsledek uplatněn v praxi - Bohušovickou mlékárnou a.s.
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Binder, Michael
- Drbohlav, Jan
- Roubal, Petr
- Pechačová, Marta
- Jarmar, Jan
|
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |