About: Technologie – potravina pro zvláštní lékařské účely - nutričně kompletní tekutá enterální výživa – pro konzumenty s ledvinovým onemocněním     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Na základě výzkumu vlastností mléčných složek byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie potraviny pro zvláštní lékařské účely - nutričně kompletní tekuté sterilované enterální výživy speciálně pro pacienty s ledvinovým onemocněním. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Výrobek s vyváženým poměrem živin, v němž je zachován přirozený poměr bílkovin mléka přídavkem ultrafiltrátu odtučněného mléka. Výrobek má nízký obsah laktózy, mléčný tuk je částečně nahrazen rostlinným olejem, sacharidickou složku tvoří převážně maltodextriny. Energetická hodnota je standardní 100 kcal /100 ml. Výrobek lze podávat jako výhradní dietetický zdroj perorálně i sondou nebo využít pro sipping.
  • Na základě výzkumu vlastností mléčných složek byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie potraviny pro zvláštní lékařské účely - nutričně kompletní tekuté sterilované enterální výživy speciálně pro pacienty s ledvinovým onemocněním. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Výrobek s vyváženým poměrem živin, v němž je zachován přirozený poměr bílkovin mléka přídavkem ultrafiltrátu odtučněného mléka. Výrobek má nízký obsah laktózy, mléčný tuk je částečně nahrazen rostlinným olejem, sacharidickou složku tvoří převážně maltodextriny. Energetická hodnota je standardní 100 kcal /100 ml. Výrobek lze podávat jako výhradní dietetický zdroj perorálně i sondou nebo využít pro sipping. (cs)
  • Based on research of dairy components properties was developed, proven and established into production technology of food for special medical purposes - nutritionally complete liquid sterilized enteral nutrition for consumers with kidney disease. Proven technology includes parameters for production, parameters and composition of product, material bilancy and ideological design of production line. Nutritionally balanced product with natural rate of milk proteins with addition by skimmed milk of ultrafiltrate. The product has low lactose content, the milk fat is partially replaced by vegetable oil and the main component of saccharidic part is maltodextrin. Energy value is standard 100 kcal/100 ml. The product can be served as an exclusive dietetic source in peroral way, for tube feeding or for use as sipping. Technology - food for special medical purposes - nutritionally complete liquid enteral nutrition - for consumers with kidney disease. (en)
Title
  • Technologie – potravina pro zvláštní lékařské účely - nutričně kompletní tekutá enterální výživa – pro konzumenty s ledvinovým onemocněním
  • Technology - food for special medical purposes - nutritionally complete liquid enteral nutrition - for consumers with kidney disease (en)
  • Technologie – potravina pro zvláštní lékařské účely - nutričně kompletní tekutá enterální výživa – pro konzumenty s ledvinovým onemocněním (cs)
skos:prefLabel
  • Technologie – potravina pro zvláštní lékařské účely - nutričně kompletní tekutá enterální výživa – pro konzumenty s ledvinovým onemocněním
  • Technology - food for special medical purposes - nutritionally complete liquid enteral nutrition - for consumers with kidney disease (en)
  • Technologie – potravina pro zvláštní lékařské účely - nutričně kompletní tekutá enterální výživa – pro konzumenty s ledvinovým onemocněním (cs)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/09:TRENAL09!RIV10-MSM-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2672286101)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Od zavedení výroby tj. v roce 2009 se vyrobilo 1 000 l produktu, který se průběžně distribuuje převážně do nemocnic a na dialyzační centra. Skupina potenciálních konzumentů je relativně malá, proto je tento druh potraviny výrobně nízko-objemový.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 345574
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/09:TRENAL09
http://linked.open...terniIdentifikace
  • TRENAL09
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • complete enteral nutrition; natural rate of milk proteins; low lactose content; maltodextrin; kidney disease (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4D6758E96616]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Ověřená technologie archivována ve VÚM s.r.o. jako součást průběžné zprávy výzkumného záměru MSM 2672286101 za rok 2009, technologie ověřena a zavedena v Bohušovické mlékárně a.s.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Výstupem ověřené technologie je výrobek: Obchodní název: NUTRILAC renal-potravina pro zvláštní lékařské účely - nutričně kompletní tekutá sterilovaná enterální výživa, balení skleněná láhev 310 ml. Výsledek uplatněn v praxi - Bohušovickou mlékárnou a.s.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Binder, Michael
  • Drbohlav, Jan
  • Roubal, Petr
  • Pechačová, Marta
  • Jarmar, Jan
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software