About: Technologie - ovčí sýr typu cottage s obsahem probiotické kultury     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Na základě výzkumu speciálních vlastností mléčných mikroorganismů a stanovení jejich probiotických vlastností a na základě studia vlastností různých druhů mlék byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie ovčího sýra typu cottage s probiotickou kulturou. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu výroby sýru technologií pro sýr cottage, který se dosud vyrábí z kravského mléka a fermentace sýra s přídavkem probiotické mikroflory, která má kladné zdravotní účinky na konzumenta. Využití probiotické mikroflory pro výrobu ovčího sýra nebylo dosud využito. Zájem o tuto inovaci (technologii a recepturu) projevila Bio farma Monika Menčíková, CHOV OVCÍ. Na této farmě byla navržená technologie odzkoušena a zavedena do výroby na základě výhradní licenční smlouvy bezplatně.
  • Na základě výzkumu speciálních vlastností mléčných mikroorganismů a stanovení jejich probiotických vlastností a na základě studia vlastností různých druhů mlék byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie ovčího sýra typu cottage s probiotickou kulturou. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu výroby sýru technologií pro sýr cottage, který se dosud vyrábí z kravského mléka a fermentace sýra s přídavkem probiotické mikroflory, která má kladné zdravotní účinky na konzumenta. Využití probiotické mikroflory pro výrobu ovčího sýra nebylo dosud využito. Zájem o tuto inovaci (technologii a recepturu) projevila Bio farma Monika Menčíková, CHOV OVCÍ. Na této farmě byla navržená technologie odzkoušena a zavedena do výroby na základě výhradní licenční smlouvy bezplatně. (cs)
  • Based on research of special lactic microorganism properties and determination of their probiotic properties and based on study of properties of milk assorted was developed, proven and established into production technology of cottage cheese from sheep milk with probiotic culture. The proven technology consists of parameters for production, parameters and composition of product, materials balance of processing and ideological model of production line. The technology is based on the principle of cottage cheese technology, which is produced from cow's milk and is also based on cheese fermentation with the addition of probiotic microflora, which has positive effects on consumers health. Use of probiotic microflora for the production of sheep cheese has not been used yet. Bio Farm Monika Menčíková, sheep farm showed an interest in this innovation (technology and recipe). On this farm the designed technology was tested and introduced into the production of an exclusive licensing agreement for free. (en)
Title
  • Technologie - ovčí sýr typu cottage s obsahem probiotické kultury
  • Technology of cottage cheese from sheep milk with probiotic culture (en)
  • Technologie - ovčí sýr typu cottage s obsahem probiotické kultury (cs)
skos:prefLabel
  • Technologie - ovčí sýr typu cottage s obsahem probiotické kultury
  • Technology of cottage cheese from sheep milk with probiotic culture (en)
  • Technologie - ovčí sýr typu cottage s obsahem probiotické kultury (cs)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/09:TOCOTT09!RIV10-MSM-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2672286101)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Výroba ovčího sýra cottage s probiotickými mikroorganismy je na uvedené farmě v úrovni 1000 kg ročně. Význam chovu ovcí a zpracování mléka v znevýhodněné oblasti představuje příspěvek k zaměstnanosti obyvatel a nástroj v péči o krajinu.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 345568
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/09:TOCOTT09
http://linked.open...terniIdentifikace
  • TOCOTT09
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sheep milk; cottage cheese; farm producer; probiotic culture (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2BBB2FB18157]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Technologie je archivována ve VÚM s.r.o. Navržená technologie byla odzkoušena, ověřena a zavedena do výroby na základě výhradní licenční smlouvy bezplatně na farmě Monika Menčíková, CHOV OVCÍ 549 71 Šonov 163 , IČ 16272617.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Pro výrobu ovčího sýra cottage se uplatňují bakterie mléčného kvašení rodu Lactoccocus. V sýru je probiotická kultura SAB chráněná užitným vzorem. Kultura obsahuje Str.thermophilus, Bifidobacterium sp., Lbc. acidophilus, kultivované rovněž v ovčím mléce.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Drbohlav, Jan
  • Roubal, Petr
  • Šalaková, Alexandra
  • Pechačová, Marta
  • Dragounová, Hedvika
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software